جلسه 10: روش موردی (Case Method) - شماره 2

سر فصل: دوره اخلاق حرفه ای تدریس (پایه)

تعداد درسنامه ها: 11

1695

در درسنامه ی 7 شیوه ی جدیدی از ارائه ی درسنامه ها را آغاز کردیم.

استقبال گسترده اساتید از این شیوه که باعث شد صدها نظر و تجربه در مورد یک موقعیت فرضی گرد آوری شود و بستری فراهم شد تا اساتید بتوانند از تجارب یکدیگر استفاده کرده و به یک آمادگی نسبی برای مواجه با موقعیتی فرضی برسند.

در نتیجه بر آن شدیم تا این شیوه را ادامه داده و به شیبه سازی موقعیت های بیشتری بپردازیم.

پیشنهاد می کنیم اگر اساتید در رابطه با موقعیت فرضی مطرح شده سوالی دارند یا این موقعیت برای آن ها هم پیش آمده ولی راهکاری قطعی برای حل آن ندارند، بعد از نوشتن نظر خود حتما نظر سایر اساتید را مطالعه کنند.

روش کار:

مانند درسنامه 6، روش کار به این صورت است که ما ابتدا یک موقعیت فرضی از تعامل استاد و شاگرد را به تصویر میکشیم. موقعیت ترسیم شده ممکن است تا حدی اغراق شده، تصادفی و یا پرچالش به نظر بیاید. هرچند که ممکن است اساتید تجربه مشابه ای نیز در آن زمینه داشته باشند.

هدف اصلی از ترسیم این موقعیت فرضی، طرح مساله است. اساتید بایستی با بکار گیری تجربه و دانش خود، با در نظر گرفتن موقعیت تشریح شده، مساله مورد نظر را به روشی شخصی حل کنند.

برای شرکت در دوره اخلاق حرفه ای استادبانک و دریافت گواهینامه، بایستی عضو اساتید استادبانک شوید. عضویت در استادبانک

تمرین جلسه 11

آقای یوسفی جلسه اول کلاس خصوصی با شاگرد خود را با موفقیت برگزار کرده است. بعد از حدود دو روز کماکان پرداخت جلسه اول انجام نشده است. از طرفی برنامه ریزی برای جلسه بعد انجام شده است و قرار است ایشان هفته بعد هم به منزل شاگرد مراجعه کنند.

آقای یوسفی بابت این تاخیر در پرداخت نسبت به خوش حساب بودن شاگرد شک کرده است. همچنین ایشان در گذشته هم تجربه های منفی دیگری هم در خصوص بحث های مالی با شاگردان داشته اند.

به نظر شما رعایت کردن چه نکاتی از طرف آقای یوسفی باعث میشود در خصوص بحث های مالی مشکلات کمتری با شاگردان خود داشته باشد؟

همچنین آیا شما هم تجربه های تلخی در این خصوص داشته اید؟ راهکار شما چه بوده است؟

(استثنائا در این درسنامه هم مانند درسنامه 7، پس از حل تمرین و تایید از طرف استادبانک، اماکن نمایش پاسخ دیگر اساتید برای شما وجود دارد.)

(در این تمرین قرار است با بیان تجربیات شخصی بپردازیم. لذا در صورت داشتن پیشنهاد خاص در خصوص بحث های مالی به استادبانک، موضوع را در قالب تیکت و با شرح کامل مشکل و ارائه راه حل پیشنهادی مطرح کنید.)

عضو اساتید استادبانک شوید و پاسخ خود را ثبت کنید عضویت اساتید
راضیه رشیدی راضیه رشیدی استاد تایید شده
۰۶ اردیبهشت ۱۳۹۹
با سلام و آرزوی تندرستی
لازم است در ابتدای کلاس یا انتهای آن به این موضوع اشاره کنند که تسویه حساب موسسه پایان هر جلسه انجام میشود
مثلا بعد از گذشت یک روز استاد به والدین بگوید که طبق قانون موسسه پرداخت را خودش انجام داده
متاسفانه تعداد زیادی از والدین بد قول یا فراموشکار هستند
خود بنده بارها و بارها با این مساله برخورد کرده ام. حتی پیش آمده که سه سال از زمان کلاس گذشته و پیگیری هم از طریق بنده و هم موسسه انجام شده اما پرداختی برای شش جلسه انجام نشده
و شاگرد کلاس را خاتمه زده است
مواردی هم پیش آمده که والدین در شمارش تعداد کلاسهای برگزار شده اشتباه کرده اند، لازم است جلسات به صورت روزانه در سررسیدی ثبت شوند و این نکته هم به والدین گفته شود
مواردی هم به دلیل عدم هماهنگی شاگرد و والدین بوده، مثلا شاگرد چندین بار درخواست داشته کلاس دو جلسه باشد یا طولانی تر برگزار شود که تمام مشکلات شب امتحان بررسی شود و این کار انجام شده، بعد والدین عنوان کرده اند فقط یک جلسه میخواسته اند و هزینه یک جلسه را فقط پرداخت میکنند.
میشود یک جلسه را سخت نگرفت و جلسه دوم را هم تشکیل داد اما پیشنهاد بنده این است که تا جایی که امکان دارد از شاگرد بخواهند هزینه هر کلاس پایان همان کلاس پرداخت شود، میتوان راههای پرداخت را به شاگرد یادآور شد. اینکه هم امکان پرداخت نقدی و هم آنلاین و هم کارت به کارت وجود دارد پس مانع هر بهانه تراشی برای عدم پرداخت میشود
برای یادآوری محترمانه هم راههایی وجود دارد، مثلا بنده پیامی به والدین میدهم مبنی بر اینکه امروز، یا مثلا یک ساعت پیش پیامک واریز داشته ام و نمیدانم از طرف کیست. آیا ایشان واریز را انجام داده اند؟
خود این کلام به والدین متذکر میشود که پرداخت انجام نشده است
ضمنا اگر هر جلسه پرداخت صورت گیرد مشکل اشتباه در شمارش تعداد جلسات هم پیش نمی آید. مثلا دلیل بیاورید که به خاطر فراموشکار بودنتان حساب کتاب را هر شب انجام میدهید که پرداخت در همان روز انجام شود
باز هم توصیه بنده در مورد شاگردان ناشناس دریافت هر جلسه است تا از بابت خوش حساب بودن خانواده مطمئن شوید. بعد از آن مشکلی نیست که هر چند جلسه پرداخت صورت گیرد.
16
علی اصغر یزدانی علی اصغر یزدانی استاد تایید شده
۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹
سلام به همگی
به نظر من سه حالت وجود دارد :
1- برنامه ریزی برای جلسه بعد انجام شده است، ولی هنوز پرداخت جلسه قبل انجام نشده است:
در این مواقع پیگیری و تماس مکرر با والدین، علاوه بر ایجاد یک دید منفی نسبت به استاد، یک تاثیر منفی در ادامه دار بودن جلسات دارد و بهتر است استاد بعد از اتمام جلسه ای که از قبل هماهنگ شده، به والدین پرداخت جلسه قبل را یادآوری کند، هر چند که در اکثر مواقع والدین زودتر از استاد به این موضوع اشاره کرده و حتی عذرخواهی می کنند. به عنوان مثال من شاگردی داشتم که بین دو جلسه یک وقفه یک ماهه ایجاد شده بود (امتحان میان ترم و ترم) و در این مدت پرداختی جلسه قبل انجام نشده بود، ولی قبل از شروع جلسه بعدی پرداختی هر دو جلسه توسط والدین انجام شد و از بابت این تاخیر عذرخواهی کردند.
2- یک جلسه برگزار شده است و جلسه بعدی هنوز هماهنگ نشده و یا جلسات خاتمه یافته است:
در این مواقع بهتر است چند روزی به والدین فرصت داد، چون در اکثر مواقع والدین به صورت کاملا سهوی فراموش کرده اند و بدون تماس استاد، پرداختی جلسه با تاخیر انجام می شود.
3- جلسه (جلسات) خاتمه یافته، ولی با گذشت چند روز هیچ پرداختی انجام نشده است:
به نظرم با انجام تماس و یادآوری این موضوع به والدین مشکل برطرف می شود، از طرفی ممکن است تماس ما پاسخ داده نشود و یا به هر دلیلی هیچ پرداختی توسط والدین صورت نگیرد (به صورت کاملا بدبینانه) برای پیشگیری از این اتفاق:
بهتر است اساتید بلافاصله بعد از ثبت جلسات، تصویر مربوط به برنامه کلاس را برای والدین ارسال کنند (در این تصویر سهم استاد و استادبانک مشخص شده است) در نتیجه استاد بعد از اتمام کلاس به این موضوع اشاره می کند و والدین نیز با آگاهی از این موضوع (چون اکثر والدین از این موضوع اطلاع ندارند) در اسرع وقت نسبت به پرداختی خود اقدام می کنند.

با تشکر از همگی
8
سمیه مرشدی سمیه مرشدی استاد تایید شده
۰۴ مرداد ۱۳۹۹
با سلام و وقت بخیر
من اگر جای آقای یوسفی بودم اول با خودم مرور می کردم در تجربیات منفی قبلی، شاگرد چه رفتاری در مورد پرداخت هزینه کلاس داشته و من در قبال رفتار آنها چه واکنشی داشته ام. آیا این تجربه با تجربه های قبلی من مشابه است؟ در کلاس های قبلی که شاگرد به موقع و انتهای کلاس هزینه را پرداخت کرده آیا رفتار مناسبی از طرف من بوده که ایشان را متوجه اهمیت پرداخت به موقع کرده یا خودشان به نوعی پیش قدم شدند؟ یا اگر قبلا هم شاگردی دیرکرد داشته کدام رفتار من مناسب و کدام نامناسب بوده؟ به طور کلی همیشه اگر سعی کنیم از تجربیات قبلی خودمان استفاده کنیم بسیار مفید است.
چند نکته زیر کمک می کند در خصوص بحث های مالی مشکلات کمتری با شاگردان داشته باشم.
1- بلافاصله پس از پایان کلاس پایان جلسه را ثبت کنم و صریح و با احترام به شاگرد بگویم که کلاس را ثبت کردم و برای شما پیامک ارسال می شود.
2- اگر شاگرد پرسید به چه صورت هزینه را پرداخت کنم، تصمیم را به عهده خودشان بگذارم، اجباری روی یک روش خاص نداشته باشم و بگویم که هر طور مایل هستید: آنلاین از طریق سایت استادبانک، نقدی به صورت واریز به کارت خودم یا پول نقد.
3- همیشه یک فاصله زمانی در نظر داشته باشم که اگر به هر دلیلی شاگرد تا آن موقع پرداخت نکرد مودبانه به ایشان یادآوری کنم که هزینه را پرداخت کنند.
4- اگر می خواهم به شاگرد یادآوری کنم، لازم شد ایشان را متوجه سازم که علاوه بر دغدغه ام برای کیفیت کلاس، این موضوع هم اهمیت دارد.
5- در کل رفتاری متعادل (به دور از افراط یا تفریط) در مورد مسائل مالی داشته باشم.
در مورد شاگردان استادبانک تجربه تلخ که هزینه را اصلا پرداخت نکنند یا به هر نحوی مساله مالی باعث خاتمه کلاس شود نداشتم. در هر حال طیف وسیعی از رفتارها نسبت به پرداخت هزینه کلاس ها بین شاگردان وجود دارد، با اینکه نمی توان هیچ کس را پیش بینی کرد، به نظرم گاهی به خاطر شرایط شاگرد مجبوریم اعتماد کنیم. از شاگردان استادبانک برای من پیش آمده که شاگرد نه پول نقد داشته نه توانسته اینترنتی همان موقع پرداخت کند و گفتند حتما در اسرع وقت پرداخت می کنم، که به موقع پرداخت کردند. حتی در مورد همین شاگرد جلسه آنلاین داشتم و چون از استرس بسیار زیاد ایشان در مورد امتحان آگاه بودم منتظر شدم اگر بعد امتحان پرداخت نکردند یادآوری کنم. یا به طور مثال در مورد شاگرد دیگری مادر ایشان همیشه هزینه را پرداخت می کرده و یک جلسه خودشان منزل نبودند و اطلاع دادند که چند ساعت بعد واریز می کنند، که همینطور شد.
8
سیمین سهرابی سیمین سهرابی استاد تایید شده
۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹
به نظر من، همان طور که والدین حق دارند انتظارات خود از معلم و کلاس را قبل از شروع جلسه اول بیان کنند، معلم هم حق دارد که از قوانین و چهارچوب های خود صحبت کند.
پس بعد از شنیدن سخنان و انتظارات والدین، معلم ضمن بیان نحوه برگزاری کلاس و قوانین مربوط به آن و دادن اطمینان خاطر به والدین، از نحوه پرداخت هزینه کلاس نیز صحبت کند.
تجربه من در این مورد به دو گونه است:
1.کلاس هایی که مربوط به استادبانک نیستند، زمان پرداخت هزینه به صورت توافقی با والدین تعیین میشود. که تا به حال فراموش نکرده اند اما اگر هم کسی فراموش کرد وظیفه معلم است که یادآوری کند البته با رعایت ادب و احترام!
2.کلاس های مربوط به استادبانک: اگر پرداخت هزینه را فراموش کنند باز هم با رعایت ادب و احترام قانون استادبانک را در پرداخت هزینه بعد از پایان هر جلسه را به ایشان یادآوری میکنم و می خواهم که در صورت امکان هزینه را به حساب استادبانک واریز نمایند نه به حساب خودم. چون اینطوری یک حس اعتماد و اطمینان در آنها به وجود می آید که قانونی ناظر بر کار معلم و کلاس وجود دارد.
7
زهرا موسوی زهرا موسوی استاد تایید شده
۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹
وقت دوستان بخیر
در رابطه با پرداخت کلاس من در این شرایط بودم و بابت تاخیر در پرداخت چیزی حدود یک هفته گذشته بود و شاگرد جلسه دوم رو میخواست تنظیم کنه. به همین دلیل در تماس تنظیم جلسه جدید از سمت دانش آموز اطلاع دادم در صورت پرداخت جلسه ی اول میتونم جلسه دوم رو در پرتال دانش اموز ثبت برسونم. و پیشنهاد میدادم اگر مشکلی در پرداخت هست از هزینه شخصی براشون موقت پرداخت کنم تا جلسه تنظیم بشه! (تعارف ایرونی) و خب والدین شاگرد بابت تاخیر و فراموشی در پرداخت عذر خواهی کردند و هزینه جلسه اول و دوم را در پایان جلسه دوم با هم پرداخت کردند.
البته این تنها تجربه ام در مورد این چالش بود! شاید واکنش های دیگه ای از سمت افراد وجود داشته باشه.
به همین دلیل در زمان تنظیم جلسه تاکید میکنم هزینه شاگرد حتما انتها جلسه یا به صورت نقدی یا الکترونیکی باید پرداخت بشه تا اتمام جلسه رو به استاد بانک گزارش بدم. با یاد آودی این تعهد در سیستم آموزشی این کلاسها سبب ایجاد برنامه منظم در روند پرداخت تاکنون بودم.
یا حق.
7
طاهره گودرزی طاهره گودرزی استاد تایید شده
۰۹ مرداد ۱۴۰۰
قطعا یکی از نکات مهم در تدریس حصول حق الزحمه است در حال حاضر هر چقدر هم از نظر اقتصادی وضعیت قوی داشته باشیم باز هم قانون و قاعده دریافت حقوق پس از کار است طوریکه پیامبر اکرم (ص) فرموده اند؛ حقوق کارگر را تا زمانی که عرق پیشانی اش خشک نشده پرداخت کتید. <br />
فکر میکنم در زمانی که معلم قدرت و توانایی کنترل دانش آموز و کلاس و ...، را دارد، چطور باید نتواند حقش را دریافت کند. آدمی که خجل است ، تدریس هم نمیتواند بخوبی انجام دهد و حتی در پاسخگویی شاید به من و من کردن برسد، از نگاه من این ایراد یا تنها بر همکار بسیار تازه کار وارد است یا همکارخجول!<br />
یک بار بیش از 14-13 سال پیش برای منم این مورد پیش آمدو ده جلسه کلاس برگزار شد و قرانی دریافت نشد. آن دانش آموز را یک همکار بمن معرفی کرده بود من گمان میکردم ، حالا با تخفیف ، با همکارم حساب میکنم ، و همکارم فکر میکرد که قائدتا باید با ولی دانش آموز حساب کنم. پس از اتمام کلاسها، با همکارم تماس گرفتم و ایشان گفتند باید از دانش آموز حساب میکردم و ایشان فقط معرف بودند،<br />
دقیقا اشکال کار از طرف من بود. من باید در مورد هزینه هر جلسه و چگونگی دریافت سنگهایم را وا میکندم( که البته اشتباه کردم) این تجربه ای بررگ برایم شد<br />
راستش از آن زمان تاکنون با پس از جلسه اول و با درست قبل از آغاز جلسه دوم بدون شرمندگی اعلام میکنم که حق الزحمه ام را پس از هر جلسه( یک جلسه یک جلسه) دریافت میکنم که والدین هم با روی هم جمع شدن هزینه ها نشود، و حتی پرداخت چند جلسه باهم را پس از برگزاری کلاسها نمیپذیرم ، چرا که در این شرایط آنلاین که نه آدرس دقیقی داریم و شاید نه تلفن ثابت و حتی ممکنست ( البته به احتمال بسیار کم)کلا تملس قطع شده و از دانش آموز و والدینش بیخبر بمانیم، لازم است این موضوع مهم در آخر اولین صحبت های تلفنی با احترام تمام و خوشرویی در حرفها گنجانده شود و اگرپس از جلسه یکی دوروز بطول انجامید و هرینه پرداخت نشد در پایان جلسه دوم این موضوع را باداوری و پس از آن بخاطر باداوری با روی خوش عذر خواهی کنیم <br />
راستش خوشبختانه من دراین مدت طولانی دیگر با مشکلی از نظر پرداخت نشدن حق الزحمه مواجه نشدم<br />
نا گفته نماند ، همانطور که از حق الزحمه صحبت میکنم، همیشه‌پس از گفتن مبلغ مورد نظر ( به جد) میخواهم ، هر قدر از ته دل راضی به پرداخت هستند، بپردازند، حتی اگر بسیار کمتر از مبلغ پیش بینی شده باشد،<br />
میدانیم که خیلی از والدین درشرایط مالی خوبی نیستند و مجبور به اعمال برگزاری کلاسند، گاهی خوبیت خودمان را جای آنها بگذاریم و بدانیم هر چقد ما بخاطر رضای خداوند فشار مالی رااز روی دوش والدین برداریم، خداوندنیز هدیه ای بسیار والاتر پیش رویمان قرار میدهد. شک نکنید که هر درامدی که دارید تنها به خواست خداوند قادر و مهربان است و اگر او نخواهد هیچ دانش آموزی به ما مراجعه نخواهد کرد<br />
پس بخاطر توانایی هایمان به خود غره نشویم<br />
به امید برکت در زندگی همه همکاران
4
فاطمه خاکزار بفرویی فاطمه خاکزار بفرویی استاد تایید شده
۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹
با سلام
من بعد از پایان کلاس با ثبت زمان جلسه مطمئن می شوم که پیامک هزینه کلاس برای والدین ارسال شده و با کمال احترام به والدین یادآوری می کنم که مبلغ را هر جور که راحتتر هستند پرداخت کنند چون من باید هزینه استادبانک را در اسرع وقت بپردازم.
در این جور مواقع در بیشتر موارد همون لحظه پرداخت می کنند در غیر اینصورت بسته به زمانبندی جلسه بعدی مثلا اگر جلسه بعدی یک هفته دیگر است 4 روز بعد از جلسه قبلی جهت یادآوری پرداخت هزینه کلاس با والدین آنها تماس می گیرم یا پیامک میدم. البته در ابتدا، راجع به وضعیت درسی دانش آموز و هماهنگی مجدد جلسه بعدی صحبت می کنم و در آخر موضوع پرداخت را بیان می کنم.
3
مریم ساعدی مریم ساعدی استاد تایید شده
۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹
با سلام و عرض ادب خدمت همه اساتید و دوستان عزیز؛
بنظر من بهتر است استاد در پایان همان جلسه اول در مورد نحوه پرداخت با شاگرد صحبت کند و اگر دید که ‌والدین شاگرد هیچ سخنی در این مورد به میان نیاوردند، بدین گونه موضوع را مطرح کند که: می خواهید شماره کارتم را برای شما ارسال کنم یا به حساب استادبانک واریز می کنید؟
در این باره من تجربه ای دارم که وقتی کلاسم به پایان می رسید، مادر شاگرد فراموش می کرد که در مورد پرداخت اقدام کند و وقتی من می دیدم که صحبتی به میان نیاورد، از او می پرسیدم: شماره حساب مرا دارید و می خواهید به حسابم واریز کنید؟ که با این صحبت یا همان موقع نقدی پرداخت می کرد و یا شماره حساب را می خواست.
البته به نظر من وقتی والدین شاگرد دو روز پس از برگزاری کلاس هنوز مبلغ را واریز نکرده اند، نباید استاد به تکاپو بیفتد و باید صبر کند.
به هر حال تا زمان برگزاری جلسه بعدی وقت هست و در جلسه بعدی در صورتی که مبلغ واریز نشده بود در این باره صحبت خواهد کرد.
ضمن اینکه من هم اکنون شاگردی دارم که مبلغ کلاس را حتی تا دو ماه پرداخت نمی کند و همه را جمع می کند وقتی مبلغ به بیش از پانصد هزار تومان رسید و البته پس از چند بار ارسال پیام از طرف من مبلغ را واریز می کند.
ولی من هم چنان کلاسها را با ایشان ادامه می دهم و معتقدم بالاخره پرداخت خواهد کرد و نباید کلاس را با این بهانه کنسل کنم.
با تشکر
2
پری سادات بیکایی پری سادات بیکایی استاد تایید شده
۲۷ فروردین ۱۴۰۲
میزان حق التدریس برای جلسات تدریس خصوصی و چگونگی دریافت آن به نظر من باید از ابتدا و پیش از تعیین تاریخ اولین جلسه ی تدریس به طور شفاف با در نظر گرفتن شرایط شاگرد و با موافقت طرفین کاملا تعیین و مشخص گردد که پس از برقراری کلاس ها مشکل و سو تفاهمی بین استاد و شاگردان بابت عدم پرداخت یا تاخیر در پرداخت ها روی ندهد‌. عدم پرداخت حق التدریس توسط شاگردان علتهای مختلفی دارد. در این مورد سطح مالی و فرهنگی شاگردان از عوامل مهم میباشد. اگروضعیت مالی خانواده ی شاگرد در سطح متوسط وبالایی باشد و مشکل خاصی برای پرداخت حق التدریس تعیین شده نداشته باشند، انتظار می‌رود که طبق قرارداد و هر جلسه در صورت رضایت از تدریس هزینه ی کلاس را پرداخت کنند و عذری برای عدم پرداخت پذیرفته نیست. در این موارد من اگر به جای آقای یوسفی در مثال بالا باشم و هزینه ی جلسه ی اول توسط شاگرد پرداخت نشده باشد احتمال میدهم با توجه به مشغله های زندگی این روزها دچار فراموشی شده اند و حتما در جلسه ی دوم حضور خواهم یافت ولی پس از پایان جلسه ی دوم محترمانه از مادر شاگرد سوال خواهم کرد که آیا نسبت به پرداخت حق التدریس جلسه ی قبل اقدام نموده یا خیر..در اکثر موارد دلیل عدم پرداخت فراموشی بوده و والدین شاگرد با عذرخواهی نسبت به پرداخت جلسه ی اول و دوم اقدام خواهند نمود. لیکن چنانچه این امر استمرار یابد و یا پس از جلسه ی دوم نیز هیچ پرداختی از از طرف شاگرد انجام نپذیرد علیرغم میل باطنی از حضور در جلسه ی سوم خودداری نموده و تدریس را متوقف مینمایم چون شاگرد و والدین آنها باید بدانند که در مقابل خدمت ارائه شده مانند هر کسب و کار دیگری باید هزینه بپردازند. در مورد شاگردانی که خانواده های آنان به دلایلی دچار مشکلات مالی میباشند و قادر به پرداخت به موقع حق التدریس کلاس ها در زمان مقرر نیستند نیز از همان ابتدا باید میزان و شرایط پرداخت هزینه های کلاس مشخص شود تا از بروز مشکلات و سو تفاهم های بعدی پیشگیری شود تا حق و زحمت استادان ضایع نگردد. بدیهی است که در سال های اول کار تدریس همه ی ما معلم ها به دلیل سن و تجربه ی کم و عدم آگاهی دچار مشکلات و ضایع شدن حق و عدم پرداخت حق التدریس خود توسط شاگردان بوده ایم که با تکرار این موارد به تجربه دریافتم که از ابتدا باید در مورد پرداخت حق التدریس و دریافت آن در موعد مقرر با والدین شاگرد گفتگو کرده و با توجه به توانایی مالی خانواده شاگرد و در نظر گرفتن ملاحظات شرایط شاگرد که حق نیاز به تدریس به وی نیز برآورده گردد میزان و شرایط پرداخت مشخص گردد و در صورت عدم پرداخت به موقع محترمانه تذکر لازم داده شود و بنابراین در صورت تکرار حق هر استادی میباشد که روند تدریس را در همان مراحل اولیه قطع نماید.
2
محمدرضا مهدوی اطهر محمدرضا مهدوی اطهر استاد تایید شده
۱۴ آذر ۱۴۰۱
به نظر میرسه آقای یوسفی برای اینکه در این رابطه به مشکل نخورند، به راحتی مطالبه خودشان نسبت به پرداخت حق الزحمه را با احترام و ادب به شاگرد ارائه کنند و به ایشان یادآور شود. زیرا گاهی شاگرد به دلیل فراموشی یا عدم امکان پرداخت در آن بازه زمانی، پرداخت را به تاخیر انداخته است لذا این یادآوری مساله را حل میکند. اما اگر اینطور حل نشد راهکار این است که نهایت پس از یک هفته از طریق پشتیبانی سایت اقدام نماید تا ایشان مساله را مطرح کند.<br />
تجربه من هم این بوده که شاگردی چند روز پرداخت را به تاخیر انداخته بود. من برای یادآوری به ایشان هر روز لینک پرداخت را ارسال میکردم که ایشان پرداخت را انجام دهند. اما در موردی که این راهکار پاسخ نداده بود، مستقیماً مطالبه کردم و به ایشان اینطور گفتم که: (بنده برای پرداخت درصد سایت و امکان فعالیت مستمر در سایت نیاز دارم که شما هزینه جلسات برگزار شده را پرداخت بفرمایید.)
2
×
ثبت نام به عنوان معلم خصوصی