جلسه 3: آمادگی برای تشکیل کلاس

سر فصل: دوره اخلاق حرفه ای تدریس (پایه)

تعداد درسنامه ها: 11

2446

اهمیت برخورد اول حتی در ارتباطات عادی و روزمره ما هم مشهود است. برای مثال وقتی کسی را برای اولین بار میبینیم، نخستین نشانه ها، تاثیر قدرتمندی در شکل گیری ذهنیت ما دارند. گاهی این نشانه ها بسیار مثبت است و گاهی آنقدر منفی است که شانس مجددی برای آن فرد قائل نخواهیم شد.

دربرخورد اول بین استاد و شاگرد هم این موضوع تا حد بسیاری صحت دارد. تفاوتی ندارد که سال ها سابقه ی تدریس داشته باشید یا اولین روزهای کار شما باشد، داشتن آمادگی کامل برای دیدار و جلسه ی اول یک رفتار کاملا حرفه ای محسوب میشود.

ما از اساتید خوب استادبانک شنیده ایم که معمولا اگر برخود اول یا First Impression تاثیر مثبتی بر شاگرد نداشته باشد، اغلب ارائه توانمندی های استاد به شاگرد دشوار خواهد شد. قبلاً اتفاق افتاده که کلاس های اساتید برجسته ای به دلیل نداشتن آمادگی (چه از نظر علمی و چه از نظر آراستگی ظاهری و پاکیزگی) حتی به جلسه ی دوم هم نرسیده است!

در ادامه به بررسی نکاتی برای حضوری موثرتر در جلسه ی اول می پردازیم که می توانند باعث تداوم جلسات شوند.

1. آمادگی علمی کامل استاد برای جلسه اول

اساتید ما در استادبانک نقل می کنند که برخی از شاگردان سطح درسی بالایی دارند و اگر استاد آمادگی لازم برای سوالات مطرح شده از سمت آن ها را نداشته باشد، ممکن است در همان جلسه اول، شاگرد از ادامه جلسات منصرف شود.

علاوه بر این حتی شاگردانی که سطح درسی ضعیفی دارند هم میتوانند تشخیص دهند که یک استاد چقدر به موضوع تسلط دارد.

برای خود ما هم پیش آمده که وقتی صحبت های شخصی در رابطه با موضوعی را می شنویم، هرچند بر آن موضوع تسلط نداشته باشیم، می توانیم تا حد خوبی میزان تسلط گوینده بر موضوع را بفهمیم.

به همین دلیل حتی اساتید باتجربه هم با آمادگی و تسلط کامل به مباحث درسی و سوالات در سطوح مختلف در جلسه اول حاضر می شوند.

در تماس تلفنی اول با طرح سوالاتی مانند نمرات امتحانی، نوع مدرسه، وضعیت درسی و... سطح شاگرد تاحدی مشخص شد. پس می توانید بر اساس آن ها تا حد خوبی یک تصویر کلی از شاگرد در ذهن خود داشته باشید.

2. همراه داشتن جزوه و نمونه سوال در جلسه اول

بخشی از آمادگی استاد همراه داشتن جزوه و سوال در جلسه اول است. به همراه داشتن این موارد این حس را به والدین و شاگرد منتقل میکند که استاد با برنامه و به اصطلاح با دست پر در کلاس حاضر شده است و تدریس همراه با ارائه تمرین و تکالیفی خواهد بود.

جمله زیر یک نمونه از نظر ثبت شده شاگردان در سایت استادبانک است:

استاد حتی یک جزوه و نمونه سوال به همراه نداشتند و از روی تلفن همراه تدریس می کردند که بسیار گیج کننده بود.

(در جهت جلوگیری از سوگیری و همچنین احترام به اساتید، نظرات والدین درج شده در درس نامه ها بدون ذکر نام استاد و شاگرد و با تغییرات در جمله بندی ها منتشر میشود.)

دلیل اصلی به همراه داشتن نمونه سوالات جامع در جلسه ی اول آسان تر شدن ارزیابی اولیه سطح شاگرد توسط استاد است. ( در درسنامه های بعدی به بررسی این مورد خواهیم پرداخت.)

3. تنظیم کلاس های شاگردان مختلف با فاصله زمانی مناسب از هم

اشتباه رایج برخی اساتید به این صورت است که فاصله زمانی بین کلاس ها را خیلی کوتاه تنظیم می کنند تا بتوانند تعداد جلسات بیشتری را در طول یک روز برگزار کنند. این موضوع باعث می شود مجبور باشند منزل یک شاگرد را با عجله ترک کنند و حتی ممکن است دیر به منزل شاگرد بعدی برسند که موجب بدقولی می شود. تنظیم کلاس ها با فاصله ی مناسب و حضور به موقع در کلاس از نشانه های یک استاد باتجربه و ماهر است.

4. تا جای ممکن زمان جلسه ی اول را تغییر ندهید

با توجه به اینکه خانواده و شاگرد هنوز شناخت و اعتمادی به شما ندارند، بایستی زمانبندی جلسه اول را تا جای ممکن دقیق اجرا کنید.

اگر به هردلیلی مجبور شدید که زمان اولین جلسه را تغییر دهید، حتما این موضوع را از یک یا دو روز قبل به شاگرد و استادبانک اطلاع دهید و زمان مناسبی را برای جلسه جایگزین به شاگرد پیشنهاد کنید.

دقت کنید که مثلاً در ایام امتحانات کنسل کردن جلسه اول لطمه ای به آمادگی شاگرد برای امتحان وارد نکند.

داشتن یک برنامه ی کاری منظم با حداقل تغییرات از خصوصیات یک استاد قابل اعتماد است.

5. در صورت کنسلی جلسه توسط شخص شاگرد، والدین را مطلع کنید

در مواردی که کلاس از طرف خود شاگرد لغو می شود یا زمان آن تغییر می کند، بهتر است این تغییر را از طریق پیامک به والدین اطلاع دهید. زیرا ممکن است شاگرد بدون اطلاع والدین کلاس را لغو کرده باشد و به آن ها بگوید کلاس از طرف استاد لغو شده است یا والدین در جریان تغییر زمان کلاس نباشند که می تواند باعث بروز سوءتفاهم شود.

در صورت کنسلی های مداوم از طرف شاگرد، لزوم و اهمیت برگزاری کلاس ها در فواصل منظم برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب را یادآوری کنید.

6. آراستگی ظاهری استاد

وقتی صحبت از آراستگی ظاهری میشود، سلیقه ها و نگاه های مختلف میتواند کمی موضوع را از اصل خود منحرف کنند. دقت کنید که منظور ما از آراستگی، در کل، حد متعارفی از پوشش و پاکیزه بودن است که اغلب افراد در جامعه آن را به عنوان ظاهر یک استاد پذیرفته اند.

در ادامه سعی داریم به دلیل اهمیت موضوع با عنوان کردن چند نکته، آن را به شکل دقیق تری بیان کنیم.

  • پوشش رسمی در جلسه اول:

    متاسفانه برخی اساتید در جلسه اول با لباسی غیررسمی در کلاس حاضر می شوند.

    (برای مثال: خانواده ها در تماس با استادبانک از تی شرت به عنوان لباسی غیر رسمی یاد کرده اند.)

    جلسه تدریس محل فعالیت و کار اساتید است و پوشیدن لباس غیررسمی بر اساس تجربه ممکن است به ذائقه برخی خانواده ها خوش نیاید و موجب قضاوت نادرست نسبت به استاد در جلسه اول شود.

    پس حتی اگر عادت به پوشیدن لباس رسمی در تمام جلسات کلاس ندارید، سعی کنید در جلسه ی اول با پوششی رسمی تر ظاهر شوید.

    ردی از رسمیت در پوشش شما نشان دهنده ی حرفه ای و جدی تر بودن شما در امر تدریس است.

  • آراستگی ظاهری و پاکیزه بودن:
  • با توجه به اینکه استاد در فاصله نزدیک به شاگرد می نشیند، پاکیزگی و آراستگی ظاهری اهمیت بیشتری پیدا می کند.

    متاسفانه تا امروز کلاس های زیادی به دلیل رعایت نکردن این موضوع از طرف شاگردان کنسل شده است.

    اگر از شاگرد خود انتظار دارید با ظاهری شایسته در کلاس حاضر شود، بهتر است الگویی مناسب برای او باشید.

موارد زیر بر اساس نظر شاگردان استادبانک گردآوری شده اند.

هرچند که بیشتر اساتید استادبانک توجه ویژه ای به نکات مربوط به آراستگی و پاکیزگی دارند، اما مرور مواردی که موجب نارضایتی شده است میتواند همچنان بسیار کمک کننده باشد:

  • در صورتی که چند کلاس در طول روز دارید، می توانید پیراهن اضافه همراه داشته باشید تا در صورت نیاز لباس خود را عوض کنید.
  • بهداشت مو و صورت را همواره حفظ کنید.
  • با توجه به اینکه ممکن است مدت زمان طولانی پا در کفش باشد، سعی کنید جوراب اضافه همراه داشته باشید تا در طول روز جوراب خود را عوض کنید.
  • بهتر است در طول روز چند مرتبه مسواک بزنید تا به هیچ وجه در جلسه تدریس دهان شما بوی نامطبوع ندهد.

برای مثال در ماه مبارک رمضان اساتیدی که روزه می گیرند، حتماً قبل از هر کلاس مسواک بزنند. زیرا قرار است در فاصله بسیار نزدیک به شاگرد بنشینند و بوی بد دهان می تواند بسیار اذیت کننده باشد.

  • استفاده از عطر و ادکلن مناسب می تواند اثرگذار باشد. هرچند دقت کنید که استفاده زیاد میتواند برای افرادی که حساسیت دارند آزاردهنده باشد.
  • استعمال دخانیات پیش از برگزاری کلاس به علت بوی نامطبوع آن می تواند باعث شکل گیری تصویر نامناسبی از استاد در ذهن شاگرد یا والدین او شود.

موارد بالا به خصوص در فصل تابستان بسیار اهمیت دارند.

در زمان برگزاری کلاس تصور ورود به یک جلسه مهم را داشته باشید.

برای شرکت در دوره اخلاق حرفه ای استادبانک و دریافت گواهینامه، بایستی عضو اساتید استادبانک شوید. عضویت در استادبانک

تمرین جلسه 11

همانطور که در متن درسنامه گفته شد "همراه داشتن جزوه و نمونه سوال" در جلسه ی اول بسیار اهمیت دارد.

آیا شما معمولا جزوه ی ثابتی برای جلسه اول دارید؟

نکته ی مهمی که در انتخاب جزوه و کتاب برای جلسه ی اول در نظر دارید چیست؟

عضو اساتید استادبانک شوید و پاسخ خود را ثبت کنید عضویت اساتید
راضیه رشیدی راضیه رشیدی استاد تایید شده
۰۳ اسفند ۱۳۹۸
یا لطیف
با سپاس فراوان
داشتن جزوه و نمونه سوال برای هر استاد مثل داشتن طرح درس و برنامه منظم مهم است.
اما وقتی دانش آموز از بودن جزوه و داشتن همیشگی آن در جلسه اول خاطر جمع شود، معمولاً به خوبی و با دقت لازم و یا نهایت هوش و حواس به درس گوش نمی دهد، در ذهن و ناخودآگاه خود فهمیدن کامل را به زمان خواندن جزوه منوط می کند و حتی دلیلی برای یادداشت برداری و یا حتی به ادامه دار بودن کلاسها نمی بیند. در نتیجه به اعتقاد بنده بهتر است دانش آموز مطمئن شود که درس به صورت منسجم تدریس خواهد شد و استاد با طرح قبلی تدریس خواهد داشت، اما با توجه به اینکه سطح دانش آموزان و مدارس آنها بسیار متفاوت است و درخواست دانش آموزان نیز فرق دارد و شناخت کاملی تا قبل از جلسه اول از شاگرد نیست، بهتر است از دادن جزوه کامل خودداری شود
فقط استاد خاطر نشان کند که چارت درس مشخص است و بهتر است استاد تسلط بر کتاب، دروس سالهای قبل و بعد، و کتابهای کمک درسی و آزمون‌های مختلف را داشته باشد و به دانش آموز نیز منتقل کند.
بنده هم یادداشت برداری و نوشتن جزوه سر کلاس به خط خود و بنا به نیاز خود دانش آموز را ترجیح می دهم.
توجه به تفاوت شاگردان، و شناخت دقیق نقاط ضعف و قوت دانش آموزان مهمترین ویژگی تدریس خصوصی و وجه تمایز آن با کلاسهای عمومی است.
ممنون از توجه شما
یا حق
62
علی اصغر یزدانی علی اصغر یزدانی استاد تایید شده
۱۰ اسفند ۱۳۹۸
سلام به همگی
من با توجه به تغییرات کتاب های درسی و ایراداتی که به آن وارد است، برای کلیه جلسات (نه تنها جلسه اول) یک روند ثابت دارم :
1- از جزوه خاصی استفاده نمی کنم، به نظرم این موضوع باعث می شود که شاگرد نسبت به توانایی های علمی استاد دچار شک و تردید شود (چیزی که خودم و خیلی از دوستان در دانشگاه به آن توجه می کردیم و نسبت به چنین اساتیدی حس خوبی نداشتیم، شاید از سواد بالایی هم برخوردار بودند، ولی دوست داشتیم استاد با یک ذهن آماده و با خلاقیتی که دارد مبحث مربوطه را تدریس کند)، به همین دلیل من فقط برای قسمت هایی از کتاب که اکثر شاگردان دچار ضعف هستند (به عنوان مثال: هندسه) نکات و فرمول ها را خلاصه کرده و این خلاصه ها را به صورت کپی شده در اختیار شاگردان قرار می دهم، خداروشکر این کار مورد استقبال شاگردان قرار گرفته و تاثیر زیادی در ادامه دار بودن جلسات داشته است.
2- برای هر فصل از کتاب، نمونه سوالات مربوطه تهیه شده و در اختیار شاگرد قرار می گیرد، به طوریکه بعد از تدریس مباحث مورد نظر، نمونه سوالات حل می شود، قبل از امتحانات هم، حتما نمونه سوال امتحانی تهیه می شود و شاگرد با سوالات استاندارد آشنا می شود.
3- در مورد کتاب هم، من خودم کتاب های درسی را تهیه کرده ام، برای کتاب های کمک آموزشی هم، به تازگی با کتاب جویا مجد آشنا شدم، به نظرم کتاب خوبی بود.
با تشکر از همگی
37
سارا سروش سارا سروش استاد تایید شده
۱۰ اسفند ۱۳۹۸
سلام،
با توجه به درسی که تدریس می کنم ،یعنی زبان،داشتن کتاب های مختلف و به روز و معرفی فیلم های آموزشی و تمرین های مختلف، مثل داشتن برنامه ی منظم و lesson plan (طرح درس) ، حائز اهمیت بسیاری است.
کتاب های Oxford , Cambridge و... (یا کتاب های جدیدتری مثل Collins برای شاگردانی که قصد مهاجرت دارند) را، به شاگرد نشان میدهم و فرقشان را به آنها میگویم،
اما هیچوقت کتابی ثابت برای زبان آموزان نمی توان پیشنهاد داد و باتوجه به ضعف هایشان و سطحشان کتابی را معرفی میکنم.
بطور خلاصه؛ پس از گفتن قوانین کلاس و معرفی خود به شاگرد، باید کتابی که قرار است در طول کلاس ها کار شود تعیین و هدف شاگرد بازگو شود در این جهت من همیشه کتاب های مختلفی که تهیه کردم و آن ها را بررسی کردم و به همراه دارم (با توجه به سطح و نیاز شاگرد) و این حس اطمینان خاطر را به شاگرد میدهم که از کتاب های مختلف و به روز اطلاع دارم.
همچنین داشتن powerpoint یا ارائه ی درس توسط خود استاد نشان از تسلط او بر مطالب است به همین دلیل تمام این ها را شب قبل آماده میکنم تا جلسه ی اول را با انرژی و آمادگی شروع کنم.
36
فرانک صحراگرد فرانک صحراگرد استاد تایید شده
۰۳ اسفند ۱۳۹۸
با سلام و وقت بخیر.
در مورد جزوه: به نظر بنده جزوه ای که سر کلاس نوشته شود تاثیر بهتری در یادگیری شاگرد دارد. با تسلط بر جزئیات و ترتیب مطالب درس و همچنین نظم ذهنی استاد نسبت به قالب کلی مطالب می توان جزوه را پا به پای دانش آموز و متناسب با هدف و سطح او تنظیم کرد. به این صورت مطالب بیشتر در خاطر دانش آموز می ماند. البته اگر شاگردی حتما از استاد جزوه از قبل آماده شده بخواهد خواسته او انجام خواهد شد.
در مورد نمونه سوال: به نظر بنده داشتن نمونه سوال مناسب به صورتی که تمام نکات و مفاهیم مهم را با توجه به سطح دانش آموز پوشش دهد بسیار مهم است. بنده قبل از تشکیل جلسه اول از شاگرد سوال می کنم که چه کتاب های کمک درسی دارد و آیا ترجیح می دهد از کتاب کمک درسی اش استفاده شود یا نمونه سوال های دیگری حل شود. معمولا بهتر است اگر جلسات برای امادگی قبل از امتحان است استاد با خود نمونه سوالاتی که می داند اهمیت بیشتری دارد و پرتکرار است همراه خود داشته باشد ولی در جلساتی که به صورت مداوم در طول سال برگزار می شود می توان از منابع کمک درسی که شاگرد دارد و یا به او معرفی می شود استفاده کرد.
31
ابوطالب بنی اسدی ابوطالب بنی اسدی استاد تایید شده
۱۰ اسفند ۱۳۹۸
با سلام
داب حقیر بر آن است که هنگام برقراری اولین تماس با‌ شاگرد، سطح شاگرد و دروسی که در آن‌ها اشکال دارد را از او می‌پرسم. آنگاه به تناسب اطلاعات گرفته شده، مطالبی که احساس می‌کنم شاگرد بدان نیازمند است را به صورت مکتوب جمع آوری و دسته بندی می‌کنم. سعی می‌کنم بهترین روشی که اولاً، برای شاگرد قابل فهم و جذاب باشد ثانیاً، در چارچوب نظام آموزشی درس مورد نظر و متناسب با سطح مطلوب کتاب درسی باشد را در منزل و قبل از ورود به کلاس، طراحی و برای ارائه تدریس آماده کنم تا بتوانم با آمادگی و انرژی کامل در کلاس حاضر شوم.
نکته‌ای که در امر تدریس بسیار حائز اهمیت است و متاسفانه برخی از دبیران از آن غفلت می‌کنند این است که روش‌های تدریس در نظام آموزشی جدید نسبت به گذشته تغیرات زیادی پیدا کرده اما هنوز برخی از همکاران محترم کما فی السابق بر اساس روش‌ها و اسلوب نظام آموزشی قدیم به ارئه تدریس می‌پردازند در حالیکه فرق میان نظام آموزشی جدید با نظام آموزشی قدیم در برخی از موارد زمین تا آسمان است؛ به طور مثال: درس عربی (که خود تدریس می‌کنم) در نظام آموزشی قدیم بیشتر قاعده محور بود به طوری‌که بخش اعظم بارم‌بندی امتحانات به مبحث قواعد اختصاص داشت در حالیکه نظام آموزشی جدید بیشتر ترجمه محور است و مبحث قواعد اغلب در این راستا(امر ترجمه)، به خدمت گرفته می‌شود تا آنکه به خودی خود موضوعیت داشته باشد.
بنابراین توصیه می‌شود حتی المقدور خود را ملتزم به ملزومات کارشناسان محترم نظام آموزشی جدید دانسته و ترجیحاً از ارائه روشهای آموزشی گذشته یا اجتهادیِ صرف، خوداری نمائیم که در غیر این صورت توالی فاسدی را به همراه خواهد داشت.(معمولاً در مقدمه کتاب‌های درسی، نکات لازم برای تدریس ذکر شده است).
با تشکر
موفق و پیروز باشید
23
رویا کاتوزیان رویا کاتوزیان استاد تایید شده
۱۰ اسفند ۱۳۹۸
با سلام،
معمولا جلسه‌ی اول جزوه‌ای با خودم نمیبرم (مگر اینکه در تماس تلفنی اول به این نتیجه برسم که شاگرد نمیخواد اصلا از منابع خودش تدریس انجام بشه) چون بنظرم هیچ دو شاگردی در یک پایه یکسان نیستند که من بخوام برای اون دو نفر جزوه یکسانی داشته باشم.
بنابر اینکه شاگرد چه سطحی داره از جلسه دوم و گاها همون جلسه اول کتابی رو که پیشنهاد دادم تهیه میکنن و من اول نکات رو دقیق به زبان ساده بیان میکنم و بعد تست‌های مهم (یا سوالات تشریحی) رو از اون کتاب میگم خودش حل کنه و من از روی حرکت دستش یا تامل‌هایی که میکنه متوجه نقص‌هاش میشم در نهایت از همون کتاب بهش تکلیف میدم.
همیشه هم به شاگردهای متوسط تا خوب و عالی این تلقین مداوم رو دارم که هیچ سوال سختی وجود نداره که بخوان توی امتحان یا کنکور ازت بپرسن و تو قبلا ندیده باشی و اینکه چندباره خوندن یه منبع و مرور تست‌ها به دفعات بالا باعث میشه که ملکه‌ی ذهنت بشه و خیلی روتین حل کنی.
همیشه هم این مثال رو میزنم که اگر قطره آب مداوم به سنگ چکه کنه میتونه سوراخش کنه اما اگر یهو سرازیر بشه هیچ اتفاقی نمیافته. پس چندین بار و به مدت طولانی اما با حجم کم از یک منبع بخونیم.
البته خودم در حال تدوین یه جزوه کنکوری هستم که تمام کتاب‌های موجود توی بازار رو چکیده کردم داخلش و سوالات کنکور رو کاملا پوشش میده و از تکرار بیخودی جلوگیری کردم. اما برای تدریس غیر کنکوری همونجا سر کلاس جزوه میگم چون بنظرم تاثیرش برای شاگرد چندین برابر هستش و بارها شنیدم که شاگرد میگه این متن‌های طولانی که معلم توی جزوه بهش داده قابل فهم براش نیست و فقط همون چند خط رو که سر کلاس با هم نوشتیم براش مفید بوده و تازه فهمیده چی بوده منظوره معلم.
9
مستوره حیدری مستوره حیدری استاد تایید شده
۱۷ اسفند ۱۳۹۸
با سلام و احترام.
در اولین جلسه همیشه سعی بر شنیدن نظر و سخنان والدین و خود دانش‌آموز در مورد وضعیت درسی و توقعات آن‌ها برای برطرف کردن نیازشان به کلاس خصوصی بوده است. طرح درس نیز بر همین اساس شکل می‌گیرد و نمای کلی از موضوعات کتاب و اهمیت آنها به دانش‌آموز گفته می‌شود. این پروسه حدود یک ربع زمان می‌برد و برای جلب اعتماد شاگرد تاثیر گذار است.
رشته تحصیلی من آموزش ریاضی است و یکی از روش‌های جلب توجه بیشتر به درس و ترغیب به حل سوالات بیشتر این است که نکات سوال و فکر طراح سوال تا جای ممکن شرح داده شود و بنا به توضیحات همانجا سوالاتی مطرح می‌شود و دانش‌آموز با آمادگی بیشتری سوال را حل می‌کند. برای جلسات بعدی نیز تا جای ممکن نمونه‌ سوالات پرینت شده همراه برده می‌شود.
در خصوص جزوه چون بیشتر شاگردان من سطح ضعیف بودند منبع اصلی کتاب است و تاکیید بر فهم عمیق و دقیق مطالب کتاب می‌باشد. مثالی که در کلاس گفته می‌شود: فهم موضوعات کتاب درسی اولین پله و نمونه سوالات کتاب و روش حلشان پله‌های بعدی‌ است. نمونه سوالات امتحانی و سخت‌تر هم پله‌های بالاتر. برای رفتن به پله‌های بالا باید اولین پله‌ها را به خوبی گذراند.
اکثر شاگردانم به همین روش تسلط کامل به مطالب و نکات داخل کتاب و حل نمونه سوالات سطح‌ بالاتر در جلسات بعدی به راحتی 5 نمره افزایش داشته اند. بنابراین مهم‌ترین جزوه جلسه اول برای شاگردانم که سطح ضعیف بودند کتاب درسی‌ است.
8
شیرین شوشتری شیرین شوشتری استاد تایید شده
۰۳ اسفند ۱۳۹۸
به نام خدا با توجه به اینکه هدف هر دانش آموز از کلاس و همچنین سطح دانش اموزان متفاوت است برای هر گروه از روشی متفاوت استفاده می شود. دانش آموزان کنکوری: برای این گروه از دانش اموزان ابتدا مفاهیم توضیح داده شده، سپس نکات سوالات تستی و مهم به صورت جزوه برای دانش اموز نوشته می شود، این جزوه حاوی سوالات پرتکرار و نکات برای حل سوالات تستی است. برای دانش اموزان کنکوری منابعی در نظر گرفته می شود و دانش اموز نکات تدریس شده‌را با حل تست تمرین می کند. در صورتی که هدف از کلاس رفع اشکال باشد منبع خود دانش اموز استفاده شده و تنها نکات گفته می شود. کلاس به منظور امتحانات نهایی: در این کلاس ها، از نمونه سوالات سال های قبل استفاده شده و در مباحثی که دانش اموز اشکالات فراوان دارد جزوه در سطح کتاب به دانش اموز گفته می شود و سپس نمونه سواالات حل می شود. دانش اموزانی که قصد تقویت پایه را دارند: برای این گروه از دانش اموزان جزوه ای شامل سوالات تشریحی و تستی ارایه می شود و دانش اموزان از منابع گفته شده تمرین حل خواهند کرد. ارایه جزوه از قبل نوشته شده نسبت به جزوه ای که هر جلسه تکمیل شود تاثیر کمتری دارد، جزوه پویا، این امکان را به دانش اموز می دهد تا قدم به قدم مباحث را یادگیرد و با استاد پیشروی داشته باشد. همچنین حجم جزوه هر جلسه مقداری افزایش می باید و دانش اموز با حجم زیادی از مباحث روبرو نخواهد شد. قبل از جلسه اول با دانش اموز بر سر منابع صحبت شده و اگر دانش اموز منابعی در اختیار دارد که می تواند مفید باشد از ان استفاده خواهد شد. در صورتی که هدف امتحان در سطح کتاب و نهایی باشد نمونه سوالات مدارس دیگر و سالهای قبل بررسی می شود و در صورتی که دانش اموز در پی یادگیری نکات تستی باشد از همان ابتدا به حل سوالات تستی از منبع معرفی شده پرداخته می شود.
8
محمدرضا رحیمی محمدرضا رحیمی استاد تایید شده
۰۳ اسفند ۱۳۹۸
با سلام و احترام خدمت اساتید بزرگوار و کارشناسان محترم موسسه
و با آرزوی تندرستی همه عزیزان

با احترام به نظرات همه اساتید عزیز
در مورد درس ریاضی،سامانه های منتا و لرنیتو برای نمونه سوال های تستی و سایت قلم چی برای نمونه سوال های تشریحی، بهترین منبع نمونه سوال هستند، اگر هدف تعیین سطح سریع شاگرد باشد میتوانید از طریق این سامانه ها یک آزمونک آنلاین از شاگرد بگیرید و کارنامه و درصد بگیرید،
در مورد داشتن یا نداشتن جزوه، به نظرم منابع رایج بازار که بسته به سطح شاگرد و نوع کلاس(کنکوری یا تقویتی) باید انتخاب شود، از هر جزوه ای بهتر هستند و جلسه اول استاد حتما باید منابع را همراه داشته باشد ، البته گاهی مد نظر شاگرد، جزوه معلم مدرسه یا کتاب خاصی هست که در اینصورت باید به درخواست شاگرد احترام گذاشت، اگر جزوه شاگرد بار علمی بالایی نداشت باید به مرور شاگرد را متوجه این موضوع کرد و مقاومت بیش از حد در مورد منبع شروع تدریس، ممکن است منجر به کنسلی کلاس شود
با آرزوی موفقیت روزافزون
7
علیرضا توسلی علیرضا توسلی استاد تایید شده
۰۳ اسفند ۱۳۹۸
با سلام و احترام
بنده برای کلاسهای تقویتی مخالف جزوه هستم بنظرم بهترین جزوه،کتاب درسی است و همیشه کتاب درسی خودم همراهم است که نکات اضافی در حد کتاب را نوشته ام. اما برای دانش آموزان که تیزهوشان میخوانند و یا سطح بالاتری دارند و یا برای ورودی تیزهوشان و غیره کلاس میخوانند جزوه دارم.
در مورد سوال دوم شما،بنظره من بهترین نکته در انتخاب جزوه و کتاب برای دانش آموز،شناخت خوب از مدرسه ای است که دانش آموز در انجا تحصیل میکند است.
با تشکر از شما
6
×
ثبت نام به عنوان معلم خصوصی