آنچه در این مقاله میخوانید
اهمیت درس عربی در برنامه درسی مقطع متوسطه اول و دوم به اندازهای است که در اصل ۱۶ قانون اساسی نیز به این موضوع توجه شده است. از یک سو عربی زبان فهم قرآن است، از سوی دیگر بسیاری از واژهها و اصطلاحات زبان فارسی، دارای ریشه عربی هستند. بنابراین برای یادگیری هر چه بهتر زبان فارسی، یادگیری زبان عربی نیز ضروری است.
دلایل متعدد دیگری برای ضرورت یادگیری درس عربی وجود دارد که در این مقاله از ذکر آنها خودداری میکنیم. به دلیل اهمیت این درس، هر چقدر که معلم تسلط بیشتری روی روش تدریس عربی هفتم داشته باشد، اهداف مد نظر نیز به میزان بیشتری محقق خواهند شد.
در این مقاله از مجله اساتید استادبانک (بزرگترین سامانه آموزش خصوصی در ایران) به بررسی روش آموزش عربی هفتم پرداختهایم. همچنین راهنمای دانلود فایل pdf روش تدریس عربی هفتم (راهنمای تدریس صفحه به صفحه عربی هفتم) و فایل pdf کتاب عربی هفتم چاپ ۱۴۰۱ را در اختیار شما همکاران عزیز قرار دادهایم. لطفا تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
نگاهی به کتاب عربی هفتم چاپ ۱۴۰۱
قبل از وارد شدن به بحث روش تدریس عربی هفتم، ابتدا لازم است که نگاهی کلی به بخشهای مختلف کتاب درسی عربی هفتم داشته باشیم.
کتاب عربی هفتم چاپ ۱۴۰۱، شامل ۱۲۴ صفحه و ۱۰ درس است. در این کتاب حدود ۴۰۰ واژۀ جدید پر کاربرد در زبان عربی، قواعدی مانند اسم اشاره، اسم از نظر عدد و جنس، ادوات استفهام، ضمایر منفصل و متصل و فعل ماضی آموزش داده شده است.
همچنین آموزش اعداد اصلی یک تا دوازده، رنگ های اصلی، روزهای هفته، فصلها سال، برخی داستانهای کوتاه، احادیث و آیاتی از قرآن در کتاب عربی پایه هفتم ارائه شده است.
ساختار همه درسهای کتاب عربی هفتم شامل موارد زیر است:
- کلمات جدید در ابتدای هر درس
- متن درس شامل گفتگو یا سخنان حکیمانه و یا امثال و حکم
- عبارات مصور
- بخش بدانیم شامل قواعد زبان عربی
- تمرینها
در ادامه این مقاله، به بررسی روش تدریس این بخشها خواهیم پرداخت.
مروری بر درسهای کتاب عربی هفتم و اهداف هر درس
در این بخش مروری بر درسها و اهداف کلی هر درس از کتاب عربی هفتم خواهیم داشت. به عنوان معلم خصوصی عربی هفتم آشنایی با اهداف هر درس به تدریس هر چه بهتر شما کمک خواهد کرد. برای مشاهدۀ اهداف هر بخش روی گزینۀ مورد نظر کلیک کنید.
- آموزش ۷۱ کلمه عربی
- آشنایی با اسامی اشاره
- آشنایی با مفرد، مثنی و جمع
- آموزش ۱۱۰ کلمه جدید
- آشنایی با کلمات پرسشی هل، این، ا، من، ما، کم
- آموزش معنای ۱۸ کلمه جدید
- آموزش مکالمه شامل سلام، احوالپرسی و خداحافظی
- آشنایی با ضمیرهای منفصل و متّصل
- آشنایی با ترجمه جملههای دارای ضمیر
- مقایسه ضمیرهای فارسی با ضمیرهای عربی و درک تفاوت آنها
- بیان معنای جملههای ساده دارای ضمیر
- به کار بردن ضمیر مناسب با جمله
- آموزش معنای ۲۸ کلمهٔ عربی
- آموزش معادل عربی دو جملهٔ اوّل شخص مفرد “تو انجام دادی” و دوم شخص مفرد” من انجام دادم”
- ترجمه جملههای ساده دارای فعل ماضی مفرد مؤنّث و مفرد مذکّر مخاطب و متکلّم وحده
- آشنایی با فعل ماضی صیغههای فَعَلْتُ، فَعَلْتَ و فَعَلْتِ
- مقایسه و تشخیص فرق دو فعل فَعَلْتَ و فَعَلْتِ
- آموزش ساده مکالمه در حد کاربرد حروف و اسماء استفهام هَلْ، أَ، ماذا و لماذا
- آموزش معنای ۲۷ کلمه جدید
- یادگیری معادل عربی جمله “او انجام داد” در دو حالت مذکر و مونث
- آشنایی با فعل ماضی صیغههای فَعَلَتْ و فَعَلَ
- انجام مکالمه ساده در فضای راهپیمایی اربعین
- آموزش معنای ۲۶ کلمهٔ جدید
- شناخت فعل ماضی صیغهٔ فعلنا
- یادگیری ساده مکالمه از طریق متنی دارای افعال ماضی متکلم مع الغیر
- آموزش معادل عربی جملهٔ “ما انجام دادیم”
- آشنایی با چگونگی منفی کردن فعل ماضی با حرف ما
- آموختن معنای ۱۳ کلمهٔ جدید از عربی به فارسی
- روان خوانی یک متن عربی
- آموزش معادلهای سه گانه جمله “شما انجام دادید” در زبان عربی
- آشنایی با صیغه “فَعَلْتُما”، “فَعَلْتُنَّ”، “فَعَلْتُم”
- آموختن معنای بیست کلمهٔ جدید از عربی به فارسی
- روان خوانی یک متن عربی
- آموزش معادل های چهارگانهٔ جملهٔ “آنها انجام دادند” در زبان عربی
- آشنایی با صیغههای “فَعَلَتا”، “فَعَلا”، “فَعَلْنَ”، “فَعَلوا”
- آموزش ۱۹ کلمه جدید
- روانخوانی یک متن عربی
- آموزش ۲۳ کلمه جدید
- آموزش نام روزهای هفته
- آموزش نام چهار فصل سال
- آموزش نام رنگهای معروف
طرح درس روزانه عربی هفتم
طرح درس روزانه عربی هفتم به زودی در اختیار شما همکاران عزیز قرار خواهد گرفت. در حال حاضر طرح درس دروس دوره ابتدایی در مجله اساتید استادبانک در حال تکمیل است. پس از اتمام این بخش، طرح درس دروس متوسطه دوم در دست بررسی قرار خواهد گرفت.
پیشنهاد میکنیم مقالۀ زیر را مطالعه کنید تا با نکات بسیار مهمی در رابطه با نوشتن طرح درس سالانه و روزانه آشنا شوید.
برنامۀ زمانبندی تدریس کتاب عربی هفتم
جدول زیر پیشنهاد بودجه بندی سالانۀ درس عربی هفتم را ارائه میدهد که به برنامهریزی شما برای تدریس خصوصی یا گروهی این درس کمک خواهد کرد. زمانبندی ارائه شده در جدول زیر حدودی است. برخی معلمان متناسب با شرایط کلاس و تواناییهای دانشآموزانشان این زمانبندی را تغییر میدهند.
کتابهای کمک درسی عربی هفتم
روشهای مختلفی برای تمرین بیشتر و بهبود وضعیت درس عربی دانشآموزان پایۀ هفتم وجود دارد. یکی از این روشها استفاده از آموزشهای شخصیسازی شده با کمک معلم خصوصی است. سامانۀ تدریس خصوصی استادبانک این بستر را برای دانشآموزان و معلمان عزیز فراهم کرده است تا از باکیفیتترین خدمات در زمینۀ تدریس خصوصی به صورت حضوری و آنلاین استفاده کنند.
استفاده از نمونه سوالات عربی هفتم نیز میتواند به تکرار و تمرین بیشتر این درس کمک کند. روش دیگر استفاده از کتابهای کمک درسی است.
برای مثال ممکن است هدف شما معرفی کتاب کار یا کتاب آموزشی باشد. ممکن است دانشآموز تیزهوشی داشته باشید که کتاب کمک درسی سطح بالاتری احتیاج داشته باشد. برخی دانشآموزان نیز به دنبال نمونه سؤالات جامع برای امتحانات داخلی مدارس هستند.
- در صورتی که قصد دارید یک کتاب کار مفید را به دانشآموزتان معرفی کنید، کتاب کار و تمرین عربی هفتم منتشران و عربی هفتم خیلی سبز دو گزینۀ مناسب برای این هدف هستند.
- اگر به دنبال آموزش عمیقتر و دقیقتر مطالب عربی هفتم به دانشآموزتان هستید، کتاب ماجراهای من و درسام عربی هفتم خیلی سبر، پاسخگوی این نیاز خواهد بود.
- در نهایت به منظور آماده کردن دانشآموزتان برای شب امتحان، کتابهایی مانند شب امتحان عربی هفتم خیلی سبز، عربی هفتم اسفندیار و گلبرگ عربی هفتم گل واژه را پیشنهاد دهید.
روشهای تدریس عربی هفتم (بخش های مختلف کتاب)
روش تدریس آموزش واژههای جدید عربی
ابتدا کلمات را با صدای بلند بخوانید و اگر نکته یا توضیح خاصی در مورد هر کلمه به ذهنتان میرسد برای شاگردان بیان کنید. سپس از آنها بخواهید پس از شما به صورت گروهی هر کلمه را بلند بخوانند.
روش تدریس بخش عبارات و متون کتاب عربی پایه هفتم
برای تدریس این قسمت ابتدا معلم باید با روخوانی و روان خوانی متون، مهارت شنیداری را در دانش آموزان خود تقویت کند. همچنین میتوانید صدای ضبط شده خود را به صورت مجازی در گروه کلاسی برای دانش آموزان ارسال کنید. پس از آن نوبت به روخوانی شاگردان میرسد تا مهارت گفتاری آنها نیز تقویت شود.
در نهایت دانش آموز باید با استفاده از کلمات جدیدی که در این درس و درسهای قبلی آموخته است، متن مورد نظر را ترجمه کند و به این ترتیب مهارت درک مطلب او نیز تقویت شود.
در انتها معلم اشتباهات دانش آموز را تصحیح کرده و ترجمه نهایی متن را در اختیار دانش آموزان قرار میدهد. برای تثبیت هر چه بهتر متون نیز میتوانید در موقعیتهای مناسب از عبارت موجود در کتاب استفاده کنید.
برای مثال، معلم میتواند از دانش آموزان بخواهد که به این موضوع فکر کنند که عبارت “العالم بلا عمل، کالشجر بلا ثمر” را در چه موقعیتهایی میتوان به کار برد.
روش تدریس بخش بدانیم عربی هفتم
هدف از این بخش آموزش برخی قواعد زبان عربی است که باید به عنوان ابزاری برای رسیدن به مهارت ترجمه و درک مطلب مورد استفاده قرار گیرد نه اینکه حفظ کردن قواعد به عنوان یک اصل در نظر گرفته شود. در آموزش این بخش از مشارکت دانش آموزان و تصاویر و متن کتاب استفاده کنید و چیزی بیش از آنچه که در کتاب آمده است را ارائه نکنید.
روش تدریس بخش تمرینات کتاب عربی هفتم
هدف معلم از تمرینات باید ارزشیابی شاگردان در سه بخش واژگان، قواعد و ترجمه باشد. دقت داشته باشید که تمرینات نباید آن قدر سخت باشند که دانش آموز از انجام آنها ناامید شود. بلکه سطح تمرینات باید به گونهای باشد که شاگرد از انجام آن لذت ببرد. تعداد تمرینات نیز بهتر است کم باشد.
بهتر برخی تمرینات در کلاس درس و توسط دانش آموزان انجام شود و برخی دیگر برای حل در منزل واگذار شود. لازم است پیش از انجام هر تمرین توضیحات لازم را در رابطه با آن تمرین در اختیار شاگردان قرار دهید.
نکات مهم در روش تدریس عربی هفتم
۱. همان طور که در بخش قبل گفتیم قواعد عربی باید در خدمت درک متن و عبارات عربی باشد. بنابراین معلم نیز باید پیش از اجبار دانش آموز به حفظ کردن قواعد، این اهداف را در اولویت قرار دهد.
۲. با توجه به اهمیت یادگیری مکالمه در آموزش هر زبانی، ضروری است که معلم بعد از پایان هر درس، بخشی از وقت کلاس را گفتگوی بین دانش آموزان به زبان عربی و با کمک واژه ها و عبارات تدریس شده اختصاص دهد.
۳. در روش تدریس عربی هفتم موضوع روخوانی را نیز مورد توجه قرار دهید. چرا که اگر دانش آموز روخوانی خوبی نداشته باشد در بحث ترجمه نیز دچار مشکل خواهد شد. در آموزش روخوانی به شاگردان، به آهنگ بیان انواع جمله ها توجه داشته باشید.
۴. در پایه هفتم نباید از دانش آموز انتظار ترجمه فارسی به عربی و یا ساختن جملات به زبان عربی را داشته باشید. بنابراین در امتحانات شفاهی و کتبی این مورد را مد تظر قرار دهید.
بارم بندی درس عربی پایه هفتم دوره اول متوسطه
تقسیم نمرات علوم پایه در نوبت اول و دوم به صورت ۵ نمره شفاهی و ۱۵ نمره کتبی است. بارم بندی ۱۵ نمره بخش کتبی نوبت اول و دوم و ۵ نمره بخش شفاهی در تصویر زیر ارائه شده است.
بارم بندی ۱۵ نمره بخش کتبی نوبت اول
بارم بندی ۱۵ نمره بخش کتبی نوبت دوم
بارم بندی ۵ نمره بخش شفاهی
نگاهی به کتاب راهنمای معلم عربی هفتم
در کتاب روش تدریس عربی هفتم که لینک دانلود آن در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است، روش تدریس فصل به فصل عربی پایه هفتم به طور دقیق مشخص شده است. برای هر درس، اهداف کلی، تحلیل درس، بررسی قواعد بخش بدانیم، پاسخ تمرینات و بخشی تحت عنوان دانشافزایی برای دبیر ارائه شده است.
با استفاده از لینک زیر میتوانید به فایل pdf راهنمای تدریس کتاب عربی هفتم دسترسی داشته باشید.
تدریس خصوصی عربی هفتم در استادبانک
با توجه به پایین بودن حقوق فرهنگیان، بسیاری از دبیران عربی پایه هفتم، با هدف افزایش حقوق معلمی خود وارد حوزه تدریس خصوصی عربی هفتم به دانشآموزان میشوند.
معلمان و دبیران به دلیل داشتن سابقۀ کار مرتبط و آشنایی با شرایط مدارس و سؤالات امتحانی، بیشتر از سایر معلمان خصوصی مورد استقبال متقاضیان کلاسهای خصوصی قرار میگیرند. به همین دلیل بسیاری از آنها با ورود به حوزۀ تدریس خصوصی و کمی استمرار و تلاش، به درآمدهای قابل توجهی از طریق آموزش خصوصی آنلاین و حضوری دست پیدا میکنند.
برای اطمینان از این موضوع کافیست نگاهی به نمونه درآمد معلمان خصوصی استادبانک بیندازید.
همچنین از آن جا که معلمان در قلب مراکز آموزشی کشور حضور دارند، از نزدیک با نیازهای تحصیلی شاگردان مقاطع مختلف تحصیلی آشنا هستند بنابراین معلمان اطلاعات خوبی در مورد انواع مشکلات دانشآموزان ابتدایی، از جمله مشکلات درسی، اختلالات یادگیری، مشکلات رفتاری و غیره دارند و میتوانند خدمات ارزشمندی را به منظور پیشرفت تحصیلی دانشآموزان متوسطه اول و یا شاگردانی که دچار افت تحصیلی شدهاند، ارائه دهند.
با شروع سال تحصیلی جدید نیز تقاضا برای معلم خصوصی و برگزاری کلاسهای خصوصی روز به روز افزایش پیدا میکند. به ویژه که امسال بسیاری از دانشآموزان به دلیل ضعف در آموزش مجازی، دچار مشکلات زیادی در دروس خود هستند و به کلاسهای خصوصی روی میآورند.
استادبانک نیز با هدف معرفی معلمان توانمند و فراهم کردن فرصتی برای کسب درآمد این عزیزان از تدریس خصوصی، اقدام به استخدام معلم خصوصی در تمامی دروس، به صورت حضوری و آنلاین کرده است. پیشنهاد میکنیم به منظور اطلاع از شرایط همکاری با استادبانک، مقالۀ زیر را مطالعه کنید.
استادبانک معتبرترین پلتفرم استخدام و معرفی معلم خصوصی عربی و سایر دروس
سامانۀ آموزش خصوصی استادبانک، یکی از معتبرترین و باسابقهترین پلتفرمها برای معرفی برترین اساتید تدریس خصوصی عربی آنلاین و حضوری (و سایر دروس) به دانشآموزان، دانشجویان و دیگر متقاضیان کلاسهای خصوصی است.
اهداف و چشماندازهای استادبانک تنها به معرفی معلمان خصوصی محدود نمیشود. بلکه یکی از دغدغههای همیشگی تیم استادبانک، کمک به افزایش دانش معلمان در زمینۀ تدریس خصوصی و گروهی نیز بوده است.
ما در مجله اساتید استادبانک (سایت معلمان) تلاش میکنیم تا به نیازهای مختلف اساتید، معلمان در زمینههای مختلف مانند توسعۀ شغلی، کسب درآمد، آشنایی با منابع مطالعاتی و غیره به بهترین شکل پاسخ دهیم.
برای مثال از یک سو با ارائۀ بخشهایی نظیر روش تدریس، معرفی کتاب، طرح درس، مدیریت کلاس و غیره میکوشیم تا نیازهای این عزیزان در حوزههای مذکور برطرف کنیم و از سوی دیگر، با فراهم کردن امکان کسب درآمد از تدریس خصوصی، به افزایش رضایت شغلی این عزیزان کمک میکنیم.
در صورتی که شما نیز علاقمند به تدریس و همکاری با سایت استادبانک به عنوان معلم خصوصی هستید، میتوانید از طریق لینک عضویت اساتید مراحل ثبت نام خود را طی کنید.
چنان چه در مورد ثبتنام، نحوۀ همکاری و سایر خدمات آموزشی استادبانک نیاز به راهنمایی و مشاوره داشتید، میتوانید با شماره ۹۱۰۰۵۳۴۳-۰۲۱ تماس بگیرید.
در این مقاله از سایت معلمان استادبانک، کتاب راهنمای معلم عربی کلاس هفتم برای دانلود ارائه شده است. در این کتاب میتوانید روشهای آموزش فصل های مختلف عربی پایه هفتم را مطالعه کنید.
کتاب روش تدریس عربی هفتم (راهنمای معلم عربی هفتم)، کاملترین مرجع برای معلمان عربی عزیز است که با کلیک روی این مقاله میتوانید به لینک دانلود این فایل دسترسی داشته باشید.
فایل pdf کتاب درسی عربی هفتم به صورت رایگان در سایت چاپ ارائه می شود که لینک مورد نظر برای دانلود این فایل را در مقاله پیش رو در اختیار شما معلمان عزیز قرار داده ایم.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: