آنچه در این مقاله میخوانید
اخبار رتبه بندی معلمان یکی از مهمترین خبرهایی است که اکثر معلمان به دقت پیگیر آن هستند. اگر شما هم جزو قشر فرهنگی باشید حتما اطلاع دارید که موضوع رتبه بندی فرهنگیان از حدود ده سال پیش در کشور ما مطرح شد. هدف این طرح ارتقای شایستگیها، توانمندیها، وضعیت معیشت معلمان و ایجاد انگیزه در آنها به عنوان بخشی از منابع انسانی آموزش و پرورش بود.
اما پس از گذشت سالها، هنوز هم تا به امروز شاهد اجرایی شدن آن نیستیم. البته این روزها خبرهای امیدوار کنندهای در رابطه با این طرح به گوش میرسد و به احتمال زیاد در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ شاهد اجرای آن خواهیم بود. در این مقاله از مجله اساتید استادبانک (بزرگترین پلتفرم آموزش خصوصی در کشور) به بررسی جدیدترین خبرهای رتبه بندی معلمان پرداختهایم. لطفا با ما همراه باشید.
قبل از اینکه به بررسی جدیدترین اخبار طرح رتبه بندی فرهنگیان بپردازیم، ممکن است برای بسیاری از دانشجو معلمان یا معلمان تازه کار این سوال مطرح شود که رتبه بندی معلمان چیست؟ در مقالهای تحت عنوان رتبه بندی معلمان، از آکادمی اساتید استادبانک، به بررسی این سوال، هدف از این طرح، شرایط لازم برای کسب هر رتبه و رتبه بندی معلمان بازنشسته پرداختهایم. پیشنهاد میکنیم مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
اخبار رتبه بندی در رابطه با تصویب قانون نظام رتبه بندی معلمان
لایحه رتبه بندی فرهنگیان در تاریخ ۲۵ اسفندماه ۱۳۹۹ از سوی دولت دوازدهم به مجلس ارسال شد. در نهایت پس از کش و قوسهای فراوان، قانون نظام رتبه بندی معلمان در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
این قانون در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ از سوی رییس مجلس (محمدباقر قالیباف) جهت اجرا به دولت و در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ از سوی رییس جمهور به وزارت آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد.
متن کامل قانون نظام رتبه بندی معلمان به شرح زیر است:
قانون نظام رتبه بندی معلمان
مصوب ۱۴۰۰/۱۲/۱۵
ماده ۱ـ در اجرای جزء (۲) بند «الف» ماده (۶۳) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴ /۱۲ /۱۳۹۵ و به منظور افزایش کیفی فرآیند تعلیم و تربیت، اعتلای کرامت و منزلت اجتماعی معلمان، استقرار نظام پرداخت ها بر اساس تخصص و شایستگی ها، عملکرد رقابتی معلمان، مهندسی نیروی انسانی، توسعه مستمر و نظام مند شایستگی های عمومی، تخصصی، حرفه ای و تربیتی و کیفیت عملکرد معلمان، تقویت انگیزه و رضایت مندی شغلی و ارتقای تعهد و تقویت هویت حرفه ای معلمان بر اساس نقشه جامع علمی کشور و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نظام رتبه بندی معلمان مطابق مواد این قانون تعیین و اجراء می شود.
ماده ۲– در این قانون، اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می روند:
۱ـ معلمان: به افرادی اطلاق می شود که صرفاً رسالت خطیر تعلیم و تربیت دانش آموزان را در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی برعهده دارند؛ مانند آموزگار، دبیر، هنرآموز، مربی امور تربیتی، مشاور واحد آموزشی، مراقب سلامت، نیروهای توانبخشی مدارس استثنائی، مدیر و معاون در واحدهای آموزشی و تربیتی
۲ـ شایستگی: ترکیبی است از دانش، مهارت، نگرش، بینش، خلاقیت، نوآوری و ویژگی های فردی مبتنی بر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که به فرد معلم این امکان را می دهد تا وظایف مربوط به شغل را به طور موفقیت آمیز انجام دهد.
۳ـ صلاحیت معلمی: مجموعه ای از شایستگی های ناظر بر جنبه های هویت فردی و حرفه ای (اخلاق و تعهد حرفه ای، دانش تخصصی، دانش و مهارتهای تربیتی) که معلم باید در جهت تقویت و ارتقای توانمندی های ضروری مرتبط با فرآیند تعلیم وتربیت کسب و برای بهبود مستمر آن تلاش نماید و برآیند شایستگی های عمومی، تخصصی و حرفه ای است.
۱–۳- شایستگی عمومی: مجموعه ای از صفات و ویژگی های شخصیتی فرد، شامل باورها، نگرش ها، اعتقادات و رفتار مبتنی بر نظام ارزشی، فرهنگی و اخلاقی جامعه اسلامی و نظام آموزش و پرورش کشور است که زمینه را برای انجام کار متعهدانه آماده می کند و پایبندی فرد را به ارزش های اسلامی و انقلاب اسلامی، قوانین و مقررات آشکار می سازد. این دسته از شایستگی ها در طول خدمت مشمولین مورد بررسی و تأیید قرار می گیرد.
۲–۳- شایستگی تخصصی: مجموعه ای از توانمندی های مرتبط با تسلط بر فرآیند و برآیند دانش تخصصی (موضوع تدریس)، دانش تربیتی و سایر حوزه های دانشی مرتبط با یاددهی ـ یادگیری، دستاوردها، خلاقیت و نوآوری های علمی مرتبط، آخرین مدرک تحصیلی و توانایی تفکر علمی و انجام پژوهش در آن حیطه که فرد برای انجام مؤثر وظایف شغلی خود باید از آنها برخوردار باشد.
۳–۳- شایستگی حرفه ای: مجموعه ای از توانمندی های مرتبط با به کارگیری تلفیقی دانش، نگرش و مهارتهای تخصصی و تربیتی و عملکرد رقابتی معلمان در موقعیت آموزشی و تربیتی مبتنی بر نظام آموزشی معیار در جمهوری اسلامی ایران.
۴ـ تجربه: توانمندی هایی است که افراد مذکور در بند (۱) این ماده در طول سالهای خدمت در حیطه تعلیم و تربیت و مدیریتی مرتبط با معلمی کسب نموده اند.
۵ـ نظام رتبه بندی معلمان: نظامی مستقل و ویژه معلمان وزارت آموزش و پرورش است، شامل مجموعه ای از اصول، قواعد و فرآیندهایی که به منظور کسب اهداف مندرج در ماده (۱) این قانون مبتنی بر ارزشهای اسلامی در چهارچوب این قانون طراحی و اجراء می شود.
۶ـ رتبه: سطحی از دانش، توانایی ها، مهارت ها، تجربیات، شایستگی ها و عملکردهای فردی و شغلی معلمان است که بر مبنای نتایج ناشی از فرآیند ارزشیابی تعیین می شود.
تبصره ـ ارزیابی بند (۱ـ۳) این ماده در مورد اقلیتهای دینی مصرح در قانون اساسی، بر اساس معیار مندرج در بند «ح» ماده (۴۲) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸ /۷ /۱۳۸۶ خواهد بود.
ماده ۳ـ معلمان براساس شایستگی های عمومی، تخصصی و حرفه ای و تجربه خود در رتبه های پنجگانه به ترتیب: آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم قرار می گیرند.
ماده ۴ – فرآیند رتبه بندی برای کلیه معلمان، در یکی از رتبه های ماده (۳) این قانون و مطابق آیین نامه اجرائی آن حداکثر تا سه ماه پس از ابلاغ قانون، بر مبنای امتیازات ناشی از معیارهای ذیل با رعایت ترتیب اولویت، انجام می شود.
۱ ـ شایستگی عمومی
۲ ـ شایستگی تخصصی
۳ ـ شایستگی حرفه ای
۴ ـ تجربهتبصره ـ افراد موضوع لایحه قانونی راجع به استفاده کارکنان کادر اداری وزارت آموزش و پرورش که برای خدمت معلمی استخدام شده اند از طرح طبقه بندی مشاغل معلمان کشور و احتساب سوابق تجربی آنان مصوب ۱۷ /۹ /۱۳۵۸ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران با اصلاحات بعدی، نیز مشمول این قانون می شوند.
ماده ۵ـ کسب رتبه های بالاتر مستلزم حداقل پنج سال خدمت در هر یک از رتبه ها و کسب سایر شرایط لازم تعیین شده در آیین نامه اجرائی این قانون خواهد بود.
تبصره ۱ـ دوره خدمت در هر رتبه برای معلمان شاغل در دوره ابتدائی، مدارس استثنائی، مناطق محروم، مرزی و عشایری به ازای هر سال خدمت تمام وقت در این مناطق سه ماه کاهش می یابد.
تبصره ۲ـ دوره خدمت در هر رتبه برای نخبگان موضوع سند راهبردی کشور در امور نخبگان مصوب ۱۱ /۷ /۱۳۹۱ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی صرفاً برای یکبار حداقل سه سال می باشد.
تبصره ۳ـ حداقل سابقه خدمت معلمی برای کسب رتبه های دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب (۱۵) و (۲۱) سال است و ارفاقات مذکور در تبصره های (۱) و (۲) این ماده، از این مدت کسر می شود.
ماده ۶ـ برای رتبه های موضوع این قانون، فوق العاده رتبه بندی در احکام کارگزینی معلمان تعیین می شود. فوق العاده مذکور برای معلمان با رتبه آموزشیار معلم حداقل چهل و پنج درصد (۴۵ %)، مربی معلم حداقل پنجاه و پنج درصد (۵۵ %)، استادیار معلم حداقل شصت و پنج درصد (۶۵ %)، دانشیار معلم حداقل هفتاد و پنج درصد (۷۵ %) و استاد معلم حداقل نود درصد (۹۰ %) مجموع امتیازات حق شغل و حق شاغل و فوق العاده شغل می باشد.
تبصره ۱– فوق العاده رتبه معلمان جزء عوامل مبنای محاسبه حداقل حقوق کارکنان دولت و حداقل دریافتی مقرر در قوانین بودجه سنواتی نیست.
تبصره ۲– دولت مکلف است همه امتیازات و درصدهای موضوع فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری را برابر سایر کارکنان دولت، به مشمولان این قانون اختصاص دهد و فوق العاده رتبه بندی موضوع این ماده علاوه بر امتیازات و درصدهای مزبور می باشد و مشمول کسور بازنشستگی نیز می گردد.
تبصره ۳– فوق العاده رتبه بندی موضوع این قانون، از تاریخ ۳۱ /۶ /۱۴۰۰ اعمال می گردد. معلمان بازنشسته قبل از این تاریخ، مشمول این قانون نمی شوند.
ماده ۷ – به منظور اجرای صحیح نظام رتبه بندی، هیأت های ممیزه مرکزی، استانی، شهرستانی، منطقه ای و ناحیه با ترکیب زیر تشکیل می شود:
الف. اعضای هیأت ممیزه مرکزی:
۱ ـ وزیر آموزش و پرورش (رئیس هیأت)
۲ ـ معاون برنامه ریزی و توسعه منابع (نائب رئیس)
۳ ـ رئیس مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری (دبیر)
۴ ـ دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش
۵ ـ دو نفر از معاونان وزارت آموزش و پرورش به انتخاب رئیس هیأت
۶ ـ مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات
۷ ـ دو نفر صاحب نظر موثق و امین به انتخاب وزیر آموزش و پرورش
۸ ـ رئیس دانشگاه فرهنگیان
۹ ـ رئیس مرکز حراست
ب. اعضای هیأت ممیزه استانی:
۱ ـ مدیرکل آموزش و پرورش استان (رئیس هیأت)
۲ ـ معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع استان (نائب رئیس)
۳ ـ مدیر منابع انسانی و امور اداری (دبیر)
۴ ـ یکی از مدیران ادارات آموزش و پرورش شهرستان /منطقه /ناحیه به انتخاب مدیرکل
۵ ـ دو نفر صاحب نظر موثق و امین به انتخاب مدیرکل
۶ ـ معاونان اداره کل آموزش و پرورش استان و رئیس اداره استثنایی
۷ ـ رئیس اداره حراست
۸ ـ مدیر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات
۹ ـ مدیر پردیس دانشگاه فرهنگیان استان
پ. اعضای هیأت ممیزه شهرستان /منطقه /ناحیه:
۱ ـ رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان /منطقه /ناحیه (رئیس هیأت)
۲ ـ معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی (نائب رئیس)
۳ ـ کارشناس امور اداری و تشکیلات (دبیر)
۴ ـ معاونان آموزش و پرورش شهرستان/ منطقه/ ناحیه و نماینده اداره استثنایی استان
۵ ـ یک نفر از مدیران واحدهای آموزشی با انتخاب رئیس هیأت
۶ ـ دو نفر صاحب نظر موثق و امین با انتخاب رئیس هیأت
۷ ـ کارشناس حراست
۸ ـ کارشناس ارزیابی
ماده ۸– معلمانی که امتیازات لازم را برای ارتقاء به یکی از رتبه های موضوع این قانون کسب نموده اند، هر سه سال یک بار مجدداً مورد ارزیابی قرار می گیرند. چنانچه در ارزیابی مجدد امتیاز لازم را برای حفظ ر تبه خود کسب ننمایند، با توجه به امتیاز رتبه مکتسبه به رتبه های پایین تر تنزل می یابند. دو بار تنزل رتبه، موجب خروج از رسته آموزشی و فرهنگی می گردد.
ماده ۹– آیین نامه اجرائی این قانون، حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، توسط وزارت آموزش و پرورش با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور و دو نفر از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به انتخاب کمیسیون (به عنوان ناظر) تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
قانون فوق مشتمل بر نه ماده و هشت تبصره در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ پانزدهم اسفند ماه یکهزار و چهار صد مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱۶ /۱۲ /۱۴۰۰ به تأیید شورای نگهبان رسید.
رئیس مجلس شورای اسلامی – محمدباقر قالیباف
برای مشاهدۀ متن قانون نظام رتبه بندی معلمان روی این لینک از سایت سامانه ملی قوانین و مقررات کلیک کنید.
تصویب آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان
آیین نامۀ اجرایی قانون نظام رتبه بندی معلمان، در تاریخ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ به تصویب هیات وزیران دولت رسید. این آیین نامه با همکاری وزارت آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان اداری استخدامی کشور و دو نفر از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی (به عنوان ناظر تدوین) و در تاریخ مذکور توسط هیات وزیران تصویب شد.
البته به استناد ماده (۹) قانون نظام رتبه بندی معلمان که متن آن در قسمت قبل ارائه شد، دولت مکلف شده بود ظرف مدت یک ماه از ابلاغ قانون، آییننامه اجرایی را تدوین و به تصویب هیئت وزیران برساند که به علل مختلف تا ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۱ به طول انجامید و در نهایت از سوی محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور جهت اجرا، ابلاغ شد.
متن آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان به شرح زیر است:
به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش (با همکاری سازمان برنامه بودجه کشور و سازمان اداری استخدامی کشور و دو نفر از اعضای کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر) و به استناد ماده (۹) قانون نظام رتبه بندی معلمان- مصوب ۱۴۰۰-، آیین نامه اجرایی قانون یادشده را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی قانون نظام رتبه بندی معلمان
ماده ۱- رتبه بندی معلمان مطابق قانون نظام رتبه بندی معلمان و این آیین نامه به منظور افزایش کیفی فرایند تعلیم و تربیت، اعتلای کرامت و منزلت اجتماعی معلمان، استقرار نظام پرداختها براساس تخصص و شایستگی های عملکرد رقابتی معلمان، مهندسی نیروی انسانی، توسعه مستمر و نظام مند شایستگی های عمومی، تخصصی، حرفه ای و تربیتی و کیفیت عملکرد معلمان، تقویت انگیزه و رضایت مندی شغلی و ارتقای تعهد و تقویت هویت حرفه ای معلمان براساس نقشه جامع علمی کشور و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اجرا می شود.
ماده ۲- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروع مربوط به کار می روند و سایر اصطلاحات، تابع تعاریف مندرج در قانون است؛
۱- قانون: قانون نظام رتبه بندی معلمان – مصوب ۱۴۰۰
۲- وزارت: وزارت آموزش و پرورش
۳- رتبه بندی: نظام رتبه بندی معلمان
۴- ارزیابان حرفه ای: افراد صاحب نظری که به پیشنهاد و معرفی وزارت از بین اعضای هیئت علمی شاغل با بازنشسته دانشگاههای کشور با وابسته به وزارت و یا معلمان شاغل و بازنشسته آموزش و پروش با مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر که از سوی مرکز آموزش مدیریت دولتی براساس الگوی ارزیابی حرفه ای آموزش داده شده و گواهینامه ارزیابی دریافت می نمایند.
ماده ۳ – مشمولان این آیین نامه عبارتند از مشمولین طرح طبقه بندی مشاغل معلمان و نیروهای توانبخشی مدارس استثنایی که در حال حاضر صرفا در واحدهای آموزشی و تربیتی اشتغال به خدمت تمام وقت دارند.
تبصره ۱– افراد موضوع لایحه قانونی راجع به استفاده کارکنان کادر اداری وزارت آموزش و پرورش که برای خدمت معلمی استخدام شده اند از طرح طبقه بندی مشاغل معلمان کشور و احتساب سوابق تجربی آنان – مصوب ۱۳۵۸ – شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی آن، مشمول این آیین نامه می باشند.
تبصره ۲– آن دسته از نیروهای اداری شاغل در پست های کارشناسی و بالاتر که بر اساس ضوابط و شرایط مربوط در یکی از عناوین موضوع طرح طبقه بندی مشاغل معلمان اشتغال یابند، از زمان تغییر سمت و شروع به خدمت معلمی مشمول نظام رتبه بندی می شوند. در صورت بازگشت مجدد به کار در سمت های اداری حسب شرایط ذیربط از فوق العاده رتبه بندی برخوردار نخواهند بود.
تبصره ۳– نیروهای فاقد کد شناسه استخدام مورد تایید سازمان اداری و استخدامی کشور، کارکنان مأمور یا انتقالی به سایر دستگاههای اجرایی (با حفظ پست سازمانی یا بدون آن)، کارکنان مأمور به مدارس غیردولتی (به استثنای مدیران و معاونین که از آموزش و پرورش حقوق دریافت مینمایند، نیروهای مازاد یا در اختیار مدرسه، کلیه افرادی که از بیش از یک صندوق حقوق دریافت می کنند، افرادی که در مرخصی بدون حقوق به سر می برند، افراد انتقالی به دانشگاه های فرهنگیان و شهید رجایی و افراد مأمور به تحصیل مشمول این آیین نامه نمی باشند.
ماده ۴- مشمولین در مرحله استقرار. با در نظر گرفتن امتیازات مندرج در جداول زیر سنجش و ارزیابی شده و بر اساس امتیازات کسب شده در یکی از رتبههای پنجگانه قرار خواهند گرفت.
تبصره ۱– بسته های ارزیابی با سنجه های کیفی متفاوت که متناسب با هر رتبه از عمق و اهمیت بیشتری برخوردار می شود، برای هر یک از رتبه ها به صورت مجزا و براساس سهم از سقف امتیاز براساس توزیع جدول شماره (۱) توسط مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت با همکاری مراجع ارزیابی کننده مندرج در جدول شماره (۲) به اجرا گذاشته میشود
تبصره ۲– حداقل امتیاز مورد نیاز برای احراز هریک از رتبه های مشمولین بر اساس سهم امتیازات تعیین شده جدول شماره (۱) برای هریک از شایستگی های موضوع این آیین نامه به شرح جدول شماره (۳) می باشد.
تبصره ۳– مصادیق و شاخصهای رفتاری و عملکردی جهت ارزیابی برای احراز رتبهها ازجمله مدرک تحصیلی، سنوات خدمت، گواهینامهها، تألیفات، پروژهها و همچنین میزان و ضریب تأثیر هرکدام از آنها بهموجب شیوهنامهای خواهد بود که با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت تهیه و به تأیید وزیر آموزشوپرورش خواهد رسید.
تبصره ۴– در ارزیابی شایستگیهای عمومی مطابق بند (۳-۱) ماده (۲) قانون، مجموعهای از صفات و ویژگیهای شخصیتی فرد شامل باورها، نگرشها، اعتقادات و رفتار مبتنی بر نظام ارزشی، فرهنگی و اخلاقی جامعه اسلامی و نظام آموزشوپرورش کشور که زمینه را برای انجام کار متعهدانه آماده میکند و پایبندی فرد را به ارزشهای اسلامی و انقلاب اسلامی، قوانین و مقررات آشکار میسازد، معیار بررسی خواهد بود. هیئتهای ممیزه جهت احراز این دسته از شایستگیها در طول خدمت مشمولین مکلف به استعلام از مراجع ذیصلاح قانونی هستند.
تبصره ۵– در مواردی که بر اساس قوانین مربوطه، بازنشستگی افراد شاغل مشمول در اختیار وزارت است، اجرای رتبهبندی منوط به حداقل دو سال خدمت در آموزشوپرورش از تاریخ اجرای این آییننامه است.
ماده ۵– مشمولانی که پس از ارزیابی نخست، حداقل امتیاز لازم برای احراز رتبه آموزشیار معلم را کسب نکنند، از تاریخ عدم احراز رتبه، برای مدت یک سال به آنها فوقالعاده رتبه آموزشیار معلمی پرداخت خواهد شد. این دسته از مشمولان میتوانند در فرصت یکساله با کسب امتیاز لازم و ارزیابی مجدد در یکی از رتبهها قرار گیرند.
تبصره ۱– شرط برقراری فوقالعاده رتبهبندی برای هر یک از رتبهها و همچنین شرط احراز هر یک از آنها، کسب حداقل امتیاز مربوط به شایستگیهای عمومی همان رتبه مندرج در جدول شماره (۳) خواهد بود.
تبصره ۲– تمامی افراد جدیدالاستخدام (بهاستثنای متعهدین خدمت و سایر مشمولین دارای قانون خاص) به صورت پیمانی بهکارگیری خواهند شد و تبدیل وضعیت آنها منوط به کسب امتیازات رتبه مربی معلم و با رعایت سایر قوانین مربوط خواهد بود و ارزیابی آنها صرفاً پس از دو دوره ارزیابی سالانه صورت میپذیرد.
ماده ۶– شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی موظف است با توجه به عناوین رتبههای موضوع ماده (۴) قانون، رتبههای موضوع تبصره (۱) ماده (۶۵) قانون مدیریت خدمات کشوری را برای مشمولین جدیدالاستخدام مورد بازنگری قرار دهد.
ماده ۷– مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت موظف است پس از اجرای دوره ارزیابی، برای هر یک از شرکتکنندگان، کارنامه احراز شایستگی با محتوای نقاط ضعف و قوت ایشان، صادر و همراه با الزامات و توصیههای آموزشی و برنامههای توانمندسازی در قالب سامانه جامع مسیر رشد معلم، به ایشان ارائه کند. شرکت در ارزیابیهای دورههای بعدی منوط به طی موفقیتآمیز الزامات مندرج در این آییننامه از سوی ارزیابیشدگان است.
ماده ۸- وزارت مکلف است با نظارت سازمان اداری و استخدامی کشور بهمنظور اجرای فرایند رتبهبندی معلمان نسبت به طراحی و استقرار سامانه رتبهبندی بهمنظور دریافت مدارک و مستندات با رعایت مقررات مربوط، حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آییننامه اقدام نماید. کلیه فرایندهای مربوط ازجمله ارایه مدارک و مستندات از سوی مشمولان و همچنین ارزیابی و اعمال امتیاز از سوی هیئت ممیزه و اعتراض و رسیدگی به آن بهصورت الکترونیکی و از طریق سامانه مزبور خواهد بود.
ماده ۹– بررسی اسناد و مستندات مشمولین به نحو زیر جمعآوری و امتیازدهی خواهد شد:
۱- بررسی و تأیید رتبههای مشمولان طرح طبقه بندی مشاغل معلمان و نیروهای توانبخشی مدارس استثنایی:
الف – در رتبه های آموزشیار معلم و مربی معلم توسط هیئتهای ممیزه شهرستانی منطقه ای ناحیه مربوط (محل خدمت فرد) انجام می پذیرد.
ب – در رتبه استادیار معلم پس از بررسی و ارزیابی هیئت های ممیزه شهرستانی/منطقهای/ناحیه، برای بررسی و تأیید نهایی به همراه مستندات به هیئت ممیزه استان مربوط ارسال میشود.
پ – در رتبه دانشیار معلم و استاد معلم پس از بررسی و ارزیابی هیئتهای ممیزه شهرستانی/منطقه ای/ناحیه و استانی، برای بررسی و تایید نهایی به همراه مستندات مربوط به هیئت ممیزه مرکزی ارسال می شود.
۲- بررسی و تایید رتبههای کارکنان اداری موضوع تبصره ماده (۴) قانون:
الف – بررسی و تایید رتبههای کارکنان اداری که در ادارات آموزش و پرورش شهرستانی منطقه ای ناحیه اشتغال به خدمت دارند در رتبههای آموزشیار معلم، مربی معلم و استادیار معلم توسـط هیئت ممیزه اسـتـان مربوط انجام می پذیرد و در رتبه دانشیار معلم و رتبه استاد معلم پس از بررسی و ارزیابی هیئت ممیزه استان برای بررسی و تأیید نهایی به همراه مستندات مربوط به هیئت ممیزه مرکزی ارسال می گردد.
ب – بررسی و تایید رتبههای کارکنان ادارات کل آموزش و پرورش استانی و کارکنان حوزه ستادی و در کلیه رتبهها توسط هیئت ممیزه مرکزی انجام می پذیرد.
۳- بررسی و تأیید رتبه کلیه اعضای هیئت ممیزه، در هیئت ممیزه مرکزی انجام می شود.
تبصره – هیئت ممیزه مرکزی موظف است پیش از رتبه بندی مشمولان از سوی هیئتهای ممیزه، نسبت به بررسی و رتبه بندی کلیه اعضای هیئت ممیزه اقدام نماید. اعمال فوق العاده رتبه بندی اعضای هیئت ممیزه همزمان با سایر مشمولان قانون خواهد بود.
ماده ۱۰- فرایند تحلیل و ارزیابی دادهها باید به نحوی صورت پذیرد که نتایج آن در قالب دادههای کمی، مقایسهپذیر و قابل ارزیابی، ایجاد و برای رتبه بندی در اختیار هیئتهای ممیزه قرار گیرد.
ماده ۱۱- چنانچه در ارایه مدارک و مستندات مورد نیاز برای سنجش شـایستگیهای معلمی و تجربه افراد مشمول قانون، محرز شـود فردی اطلاعات خلاف واقع در اختیار هیئتهای ممیزه قرار داده است، مراتب جهت رسیدگی به هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری استان ارجاع می شود.
تا زمان تعیین تکلیف قطعی موضوع در آن مرجع، رسیدگی به پرونده رتبه بندی متوقف خواهد شد و در صـورتی که منجر به محکومیت فرد شـود، متخلف علاوه بر مجازات انتظامی، از دریافت فوق العاده رتبه بندی در همان دوره ارزیابی محروم خواهد شد.
ماده ۱۲- بعد از تعیین رتبه، مراتب در سامانه جهت صدور حکم کارگزینی برابر ماده (۶) قانون به واحد امور اداری و تشکیلات مرتبط ابلاغ و به معلم و واحد آموزشی و تربیتی متبوع وی اعلام می گردد.
ماده ۱۳- شرکت در فرایند رتبهبندی معلمان، حقی برای متقاضی ایجاد نمیکند و صرفاً در صورت کسب حدنصاب امتیازات تعیینشده ناشی از معیارهای قانونی و قرار گرفتن در هر یک از رتبهها با تأیید هیئت ممیزه ذیربط، موجب برخورداری معلم از مزایای قانونی رتبهبندی خواهد شد.
ماده ۱۴- در صورتی که هر یک از ارزیابیشوندگان نسبت به نحوه رسیدگی و ارزیابی و رتبه تعیینشده خود، اعتراضی داشته باشد، میتواند حداکثر ظرف (۱۰) روز از ابلاغ رتبه، درخواست خود را از طریق سامانه به دبیرخانه هیئت ممیزه سطح بالاتر ارائه کند. در صورت وارد بودن اعتراض متقاضی، رتبه وی توسط هیئت ممیزه رسیدگیکننده به اعتراض تعیین و تاریخ اجرای حکم وی از تاریخ استحقاق خواهد بود.
ماده ۱۵- با تعیین رتبه مشمول توسط هیئت ممیزه ذیربط، فوقالعاده رتبهبندی مطابق ماده ۶ قانون به ترتیب برای رتبههای پنجگانه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب چهل و پنج درصد (%۴۵)، پنجاه و پنج درصد (%۵۵)، شصت و پنج درصد (%۶۵)، هفتاد و پنج درصد (%۷۵) و نود درصد (%۹۰) مجموع امتیازات حق شغل، حق شاغل و فوقالعاده شغل در حکم کارگزینی مشمولین، بهصورت جداگانه درج و ماهیانه پرداخت میشود.
ماده ۱۶- وظایف و اختیارات هیئت ممیزه مرکزی به شرح زیر تعیین میشود:
۱- نظارت کلی بر حسن اجرای نظام رتبه بندی معلمان و تحقق اهداف قانون.
۲- تدوین و تصویب برنامه های مورد نیاز برای اجرای مطلوب قانون و این آیین نامه.
۳- نظارت بر عملکرد و تصمیمات هیئت های ممیزه استانی و شهرستانی.
۴- نظارت بر تشکیل دبیرخانههای هیئتهای ممیزه استانی و شهرستانی و پشتیبانی مؤثر از آنها.
۵- پاسخگویی به استعلامات و ایجاد رویه واحد در نحوه رسیدگی، محاسبه امتیازات و تعیین رتبه های مشمولین قانون از طریق ابلاغ سازوکارهای مناسب و پیش بینی آنها در سامانه رتبه بندی.
۶- بررسی و تأیید رتبه دانشیار معلم و استاد معلم و تعیین رتبههای مشمولین حوزه ستادی و اعضای هیئتهای ممیزه مشمول قانون.
۷- رسیدگی به اعتراضات و شکایات احتمالی از عملکرد هیئتهای ممیزه استانی از طریق ایجاد بستر مناسب در سامانه رتبهبندی جهت اعتراض و شکایت افراد به صورت الکترونیکی.
۸- بررسی نتایج حاصل از اجرای قانون، اخذ بازخورد، آسیب شناسی و ارایه پیشنهاد اصلاح و بازنگری در قوانین و مقررات ذیربط به وزارت.
تبصره ۱– چنانچه تصمیمات هیئتهای ممیزه استانی و شهرستانی در تعیین رتبه مشمولین در طول فرایند رتبهبندی و پس از آن و همچنین سایر تصمیمات آنها، برخلاف قانون و آیین نامه اجرایی و دستورالعمل های صادره باشد، هیئت ممیزه مرکزی می تواند تصمیم متقتضی را (اعم از تأیید اصلاح یا لغو رتبه اعطاشده) پس از ارزیابی مجدد پرونده متقاضی اخذ نماید.
تبصره ۲– دبیرخانه هیئت ممیزه مرکزی در مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت مستقر میباشد.
ماده ۱۷- وظایف و اختیارات هیئت ممیزه استانی به شرح زیر تعیین میشود:
۱- تشکیل دبیرخانه هیئت ممیزه استانی بدون توسعه تشکیلاتی در مدیریت منابع انسانی و امور اداری اداره کل.
۲- نظارت بر عملکرد و تصمیمات هیئتهای ممیزه شهرستان/ منطقه/ ناحیه و ابطال و اصلاح تصمیمات آنها در صورت عدم رعایت ضوابط قانونی.
۳- نظارت بر تشکیل دبیرخانههای هیئتهای ممیزه شهرستان/ منطقه/ ناحیه و پشتیبانی از دبیرخانه ها.
۴- پاسخگویی به استعلامات در نحوه رسیدگی، محاسبه امتیازات و تعیین رتبههای مشمولین قانون در چهارچوب قانون و آییننامه اجرایی و مصوبات هیئت ممیزه مرکزی.
۵- بررسی و تأیید رتبه استادیار معلم و بررسی و ارزیابی رتبه دانشیار معلم جهت تأیید نهایی هیئت ممیزه مرکزی.
۶- رسیدگی به اعتراضات و شکایات احتمالی از عملکرد هیئتهای ممیزه شهرستان/ منطقه/ ناحیه و ارجاع به هیئت ممیزه مرکزی در صورت نیاز.
۷- نظارت بر عملکرد و پشتیبانی مناسب از سامانه رتبه بندی در سطح استان.
۸- تهیه و ارایه گزارشهای دورهای و انعکاس موانع و مشکلات مربوط به اجرای فرایندهای رتبهبندی معلمان به هیئت ممیزه مرکزی.
ماده ۱۸- وظایف و اختیارات هیئت ممیزه شهرستان/ منطقه/ ناحیه به شرح زیر تعیین می شود:
۱- تشکیل دبیرخانه هیئت ممیزه بدون توسعه تشکیلاتی در کارشناسی امور اداری و تشکیلات.
۲– نظارت بر حسن اجرای فرایند رتبه بندی و انجام پشتیبانی های لازم.
۳- بررسی و تأیید رتبه های آموزشیار معلم و مربی معلم و بررسی و ارزیابی رتبه استادیار معلم جهت تأیید هیئت ممیزه استان.
۴- رسیدگی به اعتراضات و شکایات احتمالی از فرایند ارزیابی و تخصیص رتبه.
۵- نظارت بر عملکرد و پشتیبانی مناسب از سامانه رتبه بندی در سطح شهرستان/ منطقه/ ناحیه.
۶- تهیه و ارایه گزارشهای دورهای و انعکاس موانع و نارساییهای مربوط به اجرای فرایندهای رتبهبندی معلمان به هیئت ممیزه استانی.
ماده ۱۹- جلسات هیئتهای ممیزه موضوع ماده (۷) قانون با ترکیب قانونی و با دعوت رییس یا نایب رییس هیئت و با حضور دو سوم اعضاء تشکیل و رسمیت مییابند. مصوبات هیئتها در حدود موازین قانونی با رأی اکثریت آرای اعضای حاضر در جلسه معتبر و با تأیید رییس هیئت، جهت اجرا ابلاغ میگردد.
ماده ۲۰- حقالزحمه اعضای هیئتهای ممیزه و کارگروههای مرتبط و ارزیابان حرفهای، در صورت تشکیل جلسات آنها در خارج از اوقات موظف اداری، مبتنی بر عملکرد و تعداد جلسات رسمی در چهارچوب مقررات بند (۹) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری و پس از تأمین اعتبار قابل پرداخت میباشد.
تبصره– هیئتهای ممیزه میتوانند به منظور اجرای صحیح نظام رتبهبندی نسبت به تشکیل کارگروههای تخصصی موضوعی یا اجرایی با رویکرد تسهیل و تسریع در رسیدگی و تعیین رتبههای معلمان اقدام نمایند.
ماده ۲۱- در اجرای ماده (۸) قانون، وزارت هر سه سال، یکبار موظف به ارزیابی مجدد است و چنانچه افراد مشمول در ارزیابی مجدد، حداقل امتیاز لازم برای کسب رتبه فعلی را کسب ننمایند، با توجه به امتیازات مکتسبه به رتبههای پایینتر تنزل مییابند و در این صورت در نوبت اول موظف به طی دوره بازآموزی در مراکز آموزشی وابسته به وزارت خواهند بود. تنزل رتبه در نوبت دوم منجر به خروج از مشاغل طرح طبقهبندی مشاغل معلمین خواهد شد.
ماده ۲۲- وزارت آموزشوپرورش موظف است پس از دو سال از اجرای نظام رتبهبندی در مرحله استقرار نسبت به ارزیابی تأثیر آن بر کیفیت نظام تعلیم و تربیت و بر اساس سند تحول بنیادین و ارزیابی میزان تحقق اهداف قانون، اقدام و آییننامه اجرایی مرحله ارتقای رتبهبندی معلمان را با رعایت ترتیبات ماده (۹) قانون به هیئتوزیران ارائه کند.
ماده ۲۳- وزارت آموزشوپرورش موظف است، نسبت به اجرای این آییننامه در سقف اعتبارات ابلاغی قانون بودجه اقدام کند و ایجاد هرگونه تعهد بیش از منابع پیشبینیشده ممنوع و فاقد اعتبار است.
ماده ۲۴- عدم رعایت ضوابط مقرر در قانون، این آیین نامه و شیوه نامه موضوع تبصره (۳) ماده (۴) آن، در رتبه بندی معلمان از سوی اعضای هیئت ممیزه و سایر مقامات و مسئولین، تخلف اداری محسوب شده و مشمول قانون رسیدگی به تخلفات اداری -مصوب ۱۳۷۲- خواهد بود و متخلف علاوه بر مجازات انتظامی، از دریافت فوق العاده رتبه بندی تا دو دوره محروم خواهد شد.
ماده ۲۵- سازمان برنامهوبودجه کشور موظف است هرساله نسبت به پیشبینی بودجه مورد نیاز اجرای این آییننامه با رعایت قوانین و مقررات مربوط در لوایح بودجه سالانه اقدام کند.
محمد مخبر- معاون اول رییسجمهور
جداول آیین نامه اجرایی رتبه بندی فرهنگیان
جدیدترین اخبار مربوط به شیوه نامه اجرایی رتبه بندی معلمان
آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان یک شیوه نامه اجرایی نیز دارد که البته تا به این لحظه منتشر نشده است. یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در سفری که در تیر ماه ۱۴۰۱ به اسلام آباد غرب داشت، گفت:
شیوه نامه اجرایی رتبه بندی معلمان از طریق مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شده است و فرآیند رتبه بندی معلمان از هفته آینده به طور عملی با بارگذاری مدارک از سوی فرهنگیان در سامانه، وارد مرحله اجرایی میشود.
بر این اساس با ابلاغ شیوهنامه آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان از سوی مرکز فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش به استانها، معلمان میتوانند مدارک خود را در سامانهای که به همین منظور از قبل آماده شده است، بارگذاری کنند.
این خبر در تاریخ ۲۴ تیر ۱۴۰۱ در سایت وزارت آموزش و پرورش منتشر شده است. برای مشاهدۀ این خبر در سایت مذکور روی این لینک کلیک کنید.
زمان دقیق اجرای رتبه بندی معلمان در سال ۱۴۰۱
بر اساس خبری که در تاریخ ۱۵ تیر ۱۴۰۱ منتشر شد، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در حاشیه نشست هیات دولت با خبرنگاران درباره لایحه رتبه بندی و زمان اجرای رتبه بندی معلمان گفت:
قریب ۱۰ سال است که طرح رتبه بندی معلمان در کشور مطرح شده اما این قانون در دولتهای قبل حمایت نشده بود. حال دولت سیزدهم با قدرت تمام این کار را انجام داد و آیین نامه آن در تاریخ ۱۲ تیرماه امسال به امضای معاون اول رییس جمهور رسید.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه قول داد که در نشستی شیوهنامه اجرای طرح رتبه بندی معلمان نهایی و به استانها برای اجرا ابلاغ و اجرای این قانون از ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱ آغاز میشود.
برای مشاهدۀ منبع خبر بالا روی این لینک کلیک کنید.
چه کسانی مشمول طرح رتبه بندی نمیشوند؟
در پاسخ به این سوال ابتدا ببینیم چه کسانی مشمول قانون رتبه بندی معلمان میشوند؟ بر اساس ماده ۳ آیین نامه اجرایی طرح رتبه بندی فرهنگیان که متن کامل آن در قسمت قبل ارائه شد، مشمولان طرح رتبه بندی عبارتند از:
۱. مشمولین طرح طبقهبندی مشاغل معلمان و نیروهای توانبخشی مدارس استثنایی که در حال حاضر صرفاً در واحدهای آموزشی و تربیتی اشتغال به خدمت تماموقت دارند.
۲. افراد موضوع لایحه قانونی، راجع به استفادۀ کارکنان کادر اداری وزارت آموزش و پرورش که برای خدمت معلمی استخدام شدهاند، از طرح طبقهبندی مشاغل معلمان کشور و احتساب سوابق تجربی آنان (مصوب ۱۳۵۸ – شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران) و اصلاحات بعدی آن، مشمول این آییننامه هستند. (برای مشاهده متن قانون روی این لینک کلیک کنید.)
۳. آن دسته از نیروهای اداری شاغل در پستهای کارشناسی و بالاتر که بر اساس ضوابط و شرایط مربوط در یکی از عناوین موضوع طرح طبقهبندی مشاغل معلمان اشتغال یابند، از زمان تغییر سمت و شروع به خدمت معلمی مشمول نظام رتبهبندی میشوند. در صورت بازگشت مجدد به کار در سمتهای اداری حسب شرایط ذیربط از فوقالعاده رتبهبندی برخوردار نخواهند بود.
اما چه کسانی از طرح رتبه بندی حذف میشوند؟ بر اساس آیین نامه مذکور، طرح رتبه بندی، شامل این گروه از افراد نمیشود و از افزایش حقوق معلمان برخوردار نخواهند شد.
- نیروهای اداری
- نیروهای فاقد کد شناسه استخدام مورد تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور
- کارکنان مأمور یا انتقالی به سایر دستگاههای اجرایی (با حفظ پست سازمانی با بدون آن)
- کارکنان مأمور به مدارس غیردولتی (به استثنای مدیران و معاونین که از آموزش و پرورش حقوق دریافت میکنند)
- نیروهای مازاد یا در اختیار مدرسه
- کلیه افرادی که از بیش از یک صندوق حقوق دریافت میکنند
- افرادی که در مرخصی بدون حقوق به سر میبرند، افراد انتقالی به دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی
- و افراد مأمور به تحصیل مشمول این آییننامه نیستند
اخبار رتبه بندی معلمان و افزایش حقوق معلمان با اجرای طرح رتبه بندی
بر اساس ماده ۱۵ از آییننامه اجرایی رتبه بندی معلمان پس از تعیین رتبۀ معلم، فوقالعاده رتبهبندی مطابق ماده ۶ قانون به ترتیب برای رتبههای پنجگانه آموزشیار معلم حداقل چهل و پنج درصد (%۴۵)، مربی معلم حداقل پنجاه و پنج درصد (%۵۵)، استادیار معلم حداقل شصت و پنج درصد (%۶۵)، دانشیار معلم حداقل هفتاد و پنج درصد (%۷۵) و استاد معلم حداقل نود درصد (%۹۰) مجموع امتیازات حق شغل و حق شاغل و فوق العاده شغل می باشد و به صورت جداگانه در فیش حقوقی فرهنگیان درج و ماهیانه پرداخت میشود.
بنابراین به طور کلی میتوان گفت که حداقل افزایش حقوق معلمان بعد از اجرای طرح رتبه بندی، ۴۵ درصد و حداکثر آن ۹۰ درصد خواهد بود.
پرداخت معوقات رتبه بندی معلمان
از آن جا که قرار بوده طرح رتبه بندی معلمان از سال ۱۴۰۰ اجرایی شود، اما در نهایت به شهریور ۱۴۰۱ موکول شد، به همین دلیل بسیاری از فرهنگیان خواهان دریافت معوقات چند ماه اخیر در خصوص این طرح هستند.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص مبنای محسابه پرداخت معوقات گفت:
در قانون، اجرای رتبهبندی از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ دیده شده و در جدول ۹ قانون بودجه ۳۸ هزار میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است. پس از صدور احکام، بخشی از معوقات، اسناد دیون خواهد شد. طبق قول رئیس سازمان برنامهوبودجه با صدور احکام، پرداختها بر اساس مقتضیات دولت صورت خواهد گرفت.
جزییات ارزیابی شایستگیها در رتبه بندی معلمان
محسن زارعی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در خصوص بخشی که در رتبهبندی معلمان به این مرکز واگذار شده است، اظهار کرد: ارزیابی شایستگیها طبق آییننامه رتبهبندی معلمان با مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی است.
وی ادامه داد: برای ارزیابی شایستگیها، تعدادی ارزیاب از بین معلمان شناسایی میکنیم تا در مرکز آموزش مدیریت دولتی آموزش ببینند و بعد هم کار ارزیابی شایستگیها انجام میشود.
زارعی با بیان اینکه گام اول بحث شناسایی و آموزش است، افزود: به محض اینکه مدارک و مستندات ارسال شود، فرایند ارزیابی را شروع میکنیم؛ یک بخش، بررسی همان مدارک و مستندات است و یک بخش هم نظرات است که ارزیابان بررسی میکنند.
وی با بیان اینکه در طول فرایند، ارزیابی انجام میشود و مقطعی نیست، گفت: نتایج ارزیابی را به هیأت ممیزه گزارش میکنیم و تعیین رتبه با هیأت ممیزه است.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی تصریح کرد: آییننامه رتبهبندی معلمان مکلف کرده است که سامانهای مختص رتبهبندی ایحاد شود و ما به محض ایجاد سامانه و بارگذاری مدارک و مستندات معلمان، ارزیابی را آغاز خواهیم کرد.
وی از ارسال بخشنامه ارزیابی به استانها در آینده نزدیک خبر داد و گفت: بر اساس این بخشنامه، چارچوبی را اعلام میکنیم تا استانها ارزیابها را شناسایی کنند و آنها را به مرکز آموزش مدیریت دولتی استانها معرفی کنند تا کار آموزش شروع شود.
برای مشاهده متن خبر این مورد از اخبار رتبه بندی معلمان، وارد این لینک شوید.
همکاری با استادبانک، یکی از برترین مؤسسات تدریس خصوصی در ایران
در این مقاله از سایت معلمان استادبانک، به بررسی آخرین اخبار رتبه بندی معلمان آموزش و پرورش پرداختیم. زمان اجرای طرح رتبه بندی فرهنگیان، متن قانون نظام رتبهبندی معلمان، متن آیین نامه اجرایی رتبه بندی فرهنگیان، تاثیر رتبه بندی معلمان در حقوق آنها و برخی موضوعات دیگر در این رابطه مطرح شدند.
یکی از اهداف اصلی این طرح افزایش حقوق معلمان است، و پیگیری چندین ساله فرهنگیان دراین زمینه، نشان دهنده اهمیت این موضوع برای آنهاست. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم یکی دیگر از راههای افزایش درآمد معلمان را که مشاوره تحصیلی و تدریس خصوصی است، مورد توجه قرار دهید.
معلمان به دلیل داشتن سابقۀ کار مرتبط، آشنایی با شرایط مدارس، سؤالات امتحانی و نیازهای تحصیلی خاص دانشآموزان در هر پایه و مقطع، بیشتر از سایر معلمان خصوصی و حتی مشاوران تحصیلی، مورد استقبال متقاضیان کلاسهای خصوصی و مشاوره درسی قرار میگیرند.
به همین دلیل بسیاری از آنها با ورود به این دو حوزه به درآمدهای قابل توجهی از طریق آموزش خصوصی آنلاین و حضوری دست پیدا میکنند. استادبانک یکی از معتبرترین پلتفرمهایی است که فرصت کسب درآمد را از طریق تدریس خصوصی و مشاوره، برای بسیاری از افراد فراهم کرده است.
اگر شما نیز به فعالیت در یکی از این دو حوزه علاقه دارید میتوانید شرایط همکاری با استادبانک را مطالعه و مراحل ثبت نام اساتید را طی کنید یا از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۰۵۳۴۳ با مشاورین ما در ارتباط باشید.
رتبه بندی معلمان قانونی است که برای بهبود وضعیت معیشت و افزایش انگیزه معلمان تصویب شده است. در این مقاله از سایت معلمان استادبانک، اطلاعات کاملی در رابطه با این طرح ارائه شده است..
ماده ۱۵ از آییننامه اجرایی رتبه بندی معلمان به میزان افزایش حقوق معلمان در هر رتبه اشاره شده است. همچنین با ورود به این مقاله از مجله اساتید استادبانک میتوانید جزییات افزایش حقوق معلمان و متن آیین نامه را مشاهده کنید.
بر اساس صحبتهای وزیر آموزش و پرورش این قانون از تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ اجرایی خواهد شد و معوقات معلمان نیز پرداخت میشود.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: