در مقالات پیشینِ بخش مشاورۀ تحصیلی از مجله اساتید استادبانک (معتبرترین پلتفرم آموزش خصوصی کشور) به انواع مشاورۀ تحصیلی و ویژگیهای یک مشاور تحصیلی خوب اشاره کردیم. به منظور تکمیل اطلاعات این بخش، قصد داریم به یکی از پرسشهای رایج علاقمندان به این حوزه، تحت عنوان “چگونه مشاور تحصیلی شویم” پاسخ دهیم. لطفا با ما همراه باشید.
انتخاب حوزۀ فعالیت خود به عنوان مشاور تحصیلی
همان طور که در مقالۀ انواع مشاورۀ تحصیلی و وظایف مشاور در هر مورد، اشاره کردیم، هر یک از انواع مشاورههای تحصیلی دارای شرایط، وظایف و مهارتهای خاص خود هستند.
برای مثال، چنان چه شما به عنوان یک معلم خصوصی ریاضی که در جایگاه مشاور کنکور نیز فعالیت میکند، دستاوردهای قابل توجهی داشتهاید، لزوما به این معنا نیست که میتوانید در هدایت تحصیلی-شغلی دانشآموزان یا در ارائۀ مشاوره به دانشآموزانی که دچار اختلالات یادگیری هستند، عملکرد موفقیت آمیزی داشته باشید.
بنابراین در پاسخ به این سؤال که چگونه مشاور تحصیلی شویم، باید بگوییم که قبل از هر گونه اقدامی لازم است حوزۀ تخصصی و مورد علاقۀ خود را برای ارائۀ مشاورۀ تحصیلی به دانشآموزان و دانشجویان مشخص کنید، سپس وارد مراحل بعدی شوید.
مطالعه بیشتر: انواع مشاورۀ تحصیلی و وظایف مشاور در هر مورد
طی مدارج تحصیلی و کسب تجربیات لازم برای ورود به حرفۀ مشاورۀ تحصیلی
بعد از انتخاب حوزۀ تخصصی خود لازم است تجربیات مورد نیاز را کسب کرده یا مدارج تحصیلی لازم برای ورود به حرفۀ مشاورۀ تحصیلی در آن حوزۀ خاص را طی کنید.
چنان چه بخواهید به عنوان مشاور تحصیلی در مدارس یا مراکز مشاوره مشغول به فعالیت شوید، ابتدا نیاز به یک مدرک تحصیلی مرتبط با این زمینه دارید. معمولا افرادی که در این مراکز به عنوان مشاور تحصیلی پذیرفته میشوند، به صورت حداقلی، دارای مدرک لیسانس روانشناسی یا مشاوره هستند.
طی کردن این مرحله معمولا به چهار سال تحصیل در دانشگاه نیاز دارد. البته بسیاری از افراد به شرط داشتن سوابق کاری جالب توجه و دانش کافی، در همان دورۀ تحصیل در دانشگاه، میتوانند کار دانشجویی و فعالیت خود را به عنوان مشاور تحصیلی پاره وقت آغاز کنند.
تحصیل در دانشگاههای معتبر، کسب مدارج تحصیلی بالاتر مانند کارشناسی ارشد یا دکترا در رشتۀ روانشناسی یا مشاوره، گذراندن دورههای عملی و داشتن اطلاعات به روز در این حوزه، به تسریع فرآیند جذب شما به عنوان مشاور تحصیلی بسیار کمک خواهد کرد.
مطالعه بیشتر: معرفی رشته روانشناسی و بازار کار این رشته
اما همان طور که در مقالۀ انواع مشاورۀ تحصیلی هم اشاره کردیم، برای فعالیت به عنوان مشاور کنکور، رشته و مدرک رسمی وجود ندارد. معمولا افرادی که سوابق درخشانی در زمینۀ کنکور دارند و موفق به کسب رتبههای عالی شدهاند، خدمات خود را به عنوان مشاور کنکور به متقاضیان این حوزه ارائه میدهند.
همچنین بسیاری از معلمان خصوصی در برخی رشتهها، به دلیل تجربیات فراوانی که دارند میتوانند به عنوان مشاور کنکور نیز فعالیت کنند. برای مثال یک معلم خصوصی زبان که دانش کافی در زمینۀ کنکور و مشاور نیز دارد، میتواند به علاقمندان شرکت در رشتۀ زبان کنکور نیز خدمات مشاوره ارائه دهد.
بنابراین برای ورود به حرفۀ پردرآمد مشاورۀ کنکور، بیش از آن که نیاز به مدرک تحصیلی خاصی داشته باشید، به کسب رتبۀ خوب در کنکور سراسری، کسب توانمندیهای ضروری به عنوان مشاور کنکور و ارائۀ نمونههایی از موفقیت تحصیلی مشاورهگیرندههای خود نیاز خواهید داشت. مطالعه بیشتر: استخدام مدرس کنکور و بررسی درآمد اساتید کنکور
تکمیل سایر مهارتهای مورد نیاز برای یک مشاور درسی
کسب مدرک تحصیلی روانشناسی یا مشاوره، برای علاقمندان به فعالیت در مدارس و مراکز مشاوره و کسب رتبۀ عالی در کنکور سراسری، برای علاقمندان به مشاورۀ کنکور، تنها بخشی از مسیر آمادگی برای فعالیت به عنوان مشاور تحصیلی است. اما بسیاری از مهارتهای مورد نیاز یک مشاور تحصیلی، در دانشگاهها آموزش داده نمیشود.
برای مثال، اگر به عنوان یک روانشناس قصد ارائۀ خدمات مشاورۀ تحصیلی را دارید، کسب تجربیات کافی در زمینۀ تدریس برای شما بسیار مفید خواهد بود. چرا که مراجعین شما غالبا دانشآموزان یا والدینی هستند که در رابطه با موضوعات تحصیلی خود یا فرزندشان دچار مشکل شدهاند. بنابراین داشتن تجربیات کافی در زمینۀ تدریس چه به عنوان معلم مدرسه و چه در جایگاه معلم خصوصی، به آشنایی هر چه بیشتر شما با مشکلات دانشآموزان کمک خواهد کرد.
همچنین به عنوان مشاور کنکور به مهارتهایی نیاز دارید که تنها با کسب رتبۀ عالی در کنکور به دست نمیآید. برای مثال شاگرد کنکوری شما علاوه بر اطلاعات لازم در رابطه با نحوۀ درس خواندن و برنامهریزی درسی، به حمایتهای روانشناختی شما نیز نیاز خواهد داشت. بنابراین برای موفقیت در این حوزه لازم است که اطلاعات روانشناسی کافی نیز داشته باشید.
برخی از توانمندیها و مهارتهای ضروری برای مشاور کنکور عبارتند از:
- آشنایی با نحوۀ برنامه ریزی و مطالعه برای کنکور سراسری
- آشنایی با زیرگروهها، ضرایب، دانشگاههای برتر در هر رشته
- آشنایی با روشهای تست زنی، مدیریت استرس، مدیریت زمان
در مقالۀ انواع مشاورۀ تحصیلی و وظایف مشاور در هر مورد، به لیست کامل این وظایف را اشاره کردهایم. به طور کلی با مطالعۀ دقیق لیست وظایف هر یک از انواع مشاوران تحصیلی، میتوانید به مهارتهایی که نیاز به تقویت آنها دارید، پی ببرید.
تهیۀ رزومۀ جذاب به عنوان مشاور تحصیلی
قبل از ارسال درخواست استخدام مشاور تحصیلی برای مراکز مختلف، در وهلۀ اول باید یک رزومۀ جذاب و جالب توجه برای خود آماده کنید. چرا که مسئولان جذب و استخدام در اولین مرحله، به بررسی رزومۀ تحصیلی و کاری شما خواهند پرداخت. سپس در صورت تایید رزومه، بقیۀ موارد را بررسی میکنند.
بنابراین لازم است که تمامی اطلاعات و توانمندیهای خود را که فکر میکنید به عنوان یک مشاور تحصیلی به کمک شما خواهند آمد و برای مسئول جذب و استخدام جذابیت دارد، در رزومۀ وارد کنید. برای مثال:
- مدارج تحصیلی مرتبط با شغل مشاورۀ تحصیلی
- کسب رتبۀ عالی کنکور به خصوص برای علاقمندان به مشاورۀ کنکور
- سوابق تدریس
- همۀ سوابق کاری در حوزۀ مشاورۀ درسی
- دورههای گذرانده شده توسط شما
- دورههای برگزار شده توسط شما
- دستاوردهای خاص مانند قبولی شاگردان کنکوری شما در دانشگاههای برتر
توجه داشته باشید که در تهیۀ رزومه، صداقت کامل را رعایت کنید. در کنار توجه به این موضوع، اهمیت ارائۀ یک رزومۀ جذاب با کادربندی مناسب، جملهبندیهای اصولی، نداشتن غلط املایی، بولد کردن دستاوردها و غیره را در جلب نظر مسئول جذب و استخدام، دست کم نگیرید.
شناسایی مراکز ارائه دهندۀ خدمات مشاورۀ تحصیلی
بعد از انتخاب حوزۀ تخصصی و کسب آمادگیهای لازم برای برای ورود به حرفۀ مشاورۀ تحصیلی، نوبت به شناسایی مراکز ارائهدهندۀ خدمات مشاورۀ تحصیلی میرسد.
البته برخی افراد به جای مراجعه و همکاری با این مراکز، به صورت شخصی و از طریق پخش کردن بروشورهای تبلیغاتی یا راهاندازی صفحاتی در فضای مجازی، اقدام به ارائۀ خدمات مشاورۀ خود به دانشآموزان و خانوادهها میکنند.
اگر چه این روش مزایای خاص خود را دارد اما اقدام به ارائۀ خدمات مشاورۀ تحصیلی به صورت انفرادی، باعث میشود که فرد همواره دغدغۀ تبلیغات، تولید محتوا و جذب مخاطب را داشته باشد. بنابراین لازم است زمان، انرژی و هزینۀ زیادی را برای رفع این دغدغه اختصاص دهد. این موضوع به خصوص برای افرادی که علاقمند به انجام تبلیغات یا تولید محتوا نیستند، بسیار دشوار و زمانبر است.
پلتفرم آموزش خصوصی استادبانک نیز یکی از معتبرترین و باسابقهترین مراکزی است که از سالها پیش فعالیت خود را در حوزۀ آموزش خصوصی از جمله برگزاری کلاسهای خصوصی، معرفی اساتید برتر در حوزۀ تدریس خصوصی و مشاوره تحصیلی آغاز کرده است.
به عنوان معلم خصوصی یا مشاور تحصیلی در استادبانک، از بابت تبلیغات و جذب مخاطب هیچ گونه نگرانی نخواهید داشت. چرا که تیم پر تلاش استادبانک تمامی این وظایف را به نحو احسن انجام میدهد و در ازای آن تنها مبلغی از جلسات برگزار شده توسط شما را به عنوان کارمزد دریافت میکند.
ثبت درخواست برای همکاری با مراکز ارائه دهندۀ خدمات مشاوره تحصیلی
با شناسایی مراکز ارائه دهندۀ خدمات مشاورۀ تحصیلی، در مرحلۀ بعد لازم است درخواست خود را برای شروع فعالیت به عنوان مشاور آموزشی به این مراکز ارسال کنید.
برای همکاری با برخی از این کسب و کارها لازم است به صورت حضوری مراجعه کنید و با شرایط و قوانین آنها آشنا شوید. سپس در صورت موافقت شما با این شرایط و نیاز مرکز به خدمات شما به عنوان مشاور تحصیلی و پس از تکمیل فرمها و انجام مصاحبۀ شغلی، میتوانید فعالیت خود را به عنوان مشاور درسی شروع کنید.
برای همکاری با برخی مراکز نیز مانند استادبانک نیازی به مراجعۀ حضوری وجود ندارد. کافیست شرایط همکاری با استادبانک به عنوان مشاور تحصیلی را مطالعه کنید. سپس در صورت داشتن این شرایط و توافق با آن، ثبت نام خود را به صورت آنلاین انجام دهید تا کارشناسان استادبانک در اولین فرصت با شما تماس بگیرند و فرآیند استخدامتان کامل شود.
در مقالات آیندۀ بخش مشاورۀ تحصیلی، اطلاعات کاملی را در رابطه با شرایط همکاری با استادبانک به عنوان مشاور تحصیلی و مراحل ثبت نام آن در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.
استادبانک محلی برای جذب و آموزش مشاور تحصیلی و معلم خصوصی
در این مقاله از سایت معلمان خصوصی و مشاوران تحصیلی استادبانک، تلاش کردیم تا پاسخ کامل و جامعی را به این سؤال که چگونه مشاور تحصیلی شویم ارائه دهیم و مراحل مختلف آن را برای شما عزیزان توضیح دادیم.
توصیه میکنیم برای شروع فعالیت خود به عنوان مشاور درسی، در دام کمالگرایی نیفتید. به جای انتظار برای یک موقعیت ایدهآل و توقع درآمدهای بسیار بالا در ابتدای راه، تلاش کنید تا از طریق همکاری با مراکز مختلف و ارائۀ مشاورۀ تحصیلی به متقاضیان متعدد، رزومۀ پرباری را برای خود ایجاد کنید.
پس از طی این مرحله و کسب تجربیات فراوان و داشتن رزومۀ قوی، میتوانید قیمت جلسات مشاورۀ خصوصی خود را افزایش دهید و تعداد متقاضیان بیشتری را جذب کنید.
ما در مجله اساتید استادبانک به عنوان یکی از زیرمجموعههای پلتفرم آموزش خصوصی استادبانک، تلاش میکنیم تا به نیازهای مختلف اساتید، معلمان و مشاوران تحصیلی در زمینههای مختلف پاسخ دهیم. علاوه بر این، امکان کسب درآمد از تدریس خصوصی و مشاوره را نیز برای این عزیزان فراهم کردهایم.
در صورتی که شما نیز علاقمند به تدریس و همکاری با سایت استادبانک به عنوان معلم خصوصی یا مشاور درسی هستید، میتوانید از طریق لینک عضویت اساتید مراحل ثبت نام خود را طی کنید.
ضمنا چنان چه در مورد ثبتنام، نحوۀ همکاری و سایر خدمات آموزشی استادبانک نیاز به راهنمایی و مشاوره داشتید، کافیست با شماره ۹۱۰۰۵۳۴۳-۰۲۱ تماس بگیرید.
برای ورود به حرفۀ مشاورۀ تحصیلی در وهلۀ اول باید حوزۀ تخصصی و مورد علاقۀ خود را برای ارائۀ مشاوره انتخاب کنید. در این مقاله از مجله اساتید استادبانک، مراحل کامل ورود به این شغل را معرفی کردهایم.
مشاور تحصیلی کنکور باید یک راهنمای تمام عیار برای شاگرد کنکوری خود باشد. لیست وظایف یک مشاور تحصیلی کنکور در مقالۀ انواع مشاورۀ تحصیلی و وظایف مشاور در هر مورد ارائه شده است. ضمنا در مقالات آیندۀ آکادمی اساتید استادبانک ویژگیهای مشاور تحصیلی خوب و تکنیکهای مشاوره تحصیلی را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.
مراحل استخدام مشاور تحصیلی در مراکز مختلف، متفاوت است. در سامانۀ آموزش خصوصی استادبانک، ابتدا ثبت نام خود را به صورت غیرحضوری انجام میدهید. سپس کارشناسان ما در صورت تأیید رزومۀ ارسال شده با شما تماس خواهند گرفت و مراحل استخدام را کامل میکنند.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: