جلسه 2: برقراری اولین تماس تلفنی

سر فصل: دوره اخلاق حرفه ای تدریس (پایه)

تعداد درسنامه ها: 11

3087

مقدمه

موفقیت در تماس تلفنی اول به عنوان یک شاخص عملکردی مهم در استادبانک شناخته می شود.

ما در استادبانک این شاخص را به صورت زیر محاسبه میکنیم:

موفقیت در تماس تلفنی اول = نسبت تعداد جلسه اول تشکیل شده به تعداد شاگردان ارجاع داده شده

از اساتید انتظار میرود پس از مطالعه درس:

  • اهمیت "برقراری تماس تلفنی اول" را در ایجاد ارتباط صحیح با شاگرد به خوبی درک کنند.
  • تمرین را با توجه به محتوای درسنامه حل کنند.

و در نهایت با مطالعه درسنامه و تمرین های دیگر اساتید، عملکرد خود را در سطح قابل قبول تعریف شده حفظ کنند.

شاید به نظر بیاید برای اولین ارتباط با یک شخص، تماس تلفنی گزینه راحت تری در مقایسه با دیدار حضوری است. ممکن است چنین باشد، اما وقتی قرار است کسی را متقاعد کنیم تماس تلفنی چندان هم کار ساده ای نیست. در واقع وقتی شاگرد هیچ شناختی از ما ندارد، متقاعد کردن او در اولین ارتباط، آن هم به شکل تلفنی، تا حدی کار دشواری است.

دقت کنید که موارد ذکر شده در این درس زیرمجموعه بحث Persuasion یا متقاعدسازی است که نقش پررنگی در ایجاد ارتباط سازنده بین استاد و شاگرد دارد.

تصور کنید: در شرایط دیدار حضوری امکان استفاده از زبان بدن، تماس چشمی هنگام صحبت کردن، دست دادن، آراسته بودن و غیره را در اختیار داریم؛ در حالی که در تماس تلفنی تمام هنر ما معطوف و محدود به صدا و مهارت کلامی ماست.

به این آمار دقت کنید:

طبق آمار استادبانک، درصد ریزش شاگردان برخی اساتید بعد از اولین تماس تلفنی (پیش از برگزاری جلسه اول کلاس) حدود 60-70% است، این در حالی است که میانگین این درصد برای اساتید با شاخص عملکرد عالی نزدیک به 1-3% بوده که این موضوع اهمیت تماس اول را نشان می دهد.

تمامی موارد زیر تلاش دارد تا احتمال برگزارنشدن کلاس شما با شاگرد را به حداقل برساند. لطفا موارد را با صبوری مرور کرده و تمرین درس را که در انتها برای شما مشخص شده انجام دهید.

1. مطالعه دقیق متن درخواست

اولین گام ارتباط شما با شاگرد متن درخواستی است که برای شما ارسال میشود. در بررسی دقیق این متن به موارد زیر دقت کنید:

  • آدرس شاگرد
  • قیمت هرجلسه
  • روزهای تعیین شده از طرف شاگرد برای برگزاری کلاس
  • درس مشخص شده
  • توضیحات شاگرد در خصوص درس
  • توضیحات استادبانک
  • و ...

توجه کنید: تنها در صورت مطابقت کامل شرایط درخواست با شرایط شما، اقدام به پذیریش آن نمایید.

برای مثال: ممکن است شاگرد تاکید کند که کلاس در روزهای پنجشنبه و جمعه برگزار میشود. دقت در موارد این چنینی باعث میشود که شما درخواست را به اشتباه قبول نکنید.

هچنین به خاطر داشتن این موارد به طور دقیق باعث میشود تا شما تسلط بیشتری در تماس تلفنی اول داشته باشید.

2. تماس با شاگرد بلافاصله پس از قبول درخواست

تماس شما با شاگرد بایستی بلافاصله پس از قبول درخواست باشد.

بنابراین زمانی که برای مثال در کلاس هستید و امکان تماس ندارید، درخواستی را نپذیرید و پس از اینکه از کلاس بیرون آمدید، مجدد چک کنید تا اگر استادی پیش از شما درخواست را نپذیرفته بود، آن را قبول کنید.

تاکید جدی ما این است که در حین برگزاری جلسه با شاگرد دیگری تماس نگیرید. یکی از دلایل رایج کنسلی کلاس ها، شکایت شاگردان از تماس های تلفنی اساتید در کلاس درس و استفاده ی زیاد از تلفن همراه بوده است.

3. بیان رسمی و محترمانه در تماس تلفنی اول

برخی از اساتید تصور می کنند اگر در تماس تلفنی اول بیان محاوره ای و غیر رسمی داشته باشند و به قولی با شاگرد سریع صمیمی شوند، نشان دهنده توان آن ها در برقراری ارتباط است و احتمال جذب شاگرد را افزایش می دهد.

در تماس تلفنی اول چون هنوز شناختی نسبت به شاگرد ندارید، بهتر است طیف وسیعی از سلایق را در نظر بگیرید. بر اساس تجربه میتوان گفت بیانی رسمی و محترمانه بهترین رویکرد برای برخورد اول با مخاطب است.

با گذشت زمان و رسیدن به شناخت بهتری از شاگرد این بیان می تواند به سمت صمیمیت بیشتر سوق پیدا کند.

4. استفاده از نام خانوادگی طرف مقابل

استفاده از نام خانوادگی طرف مقابل حین اولین تماس، مکالمه را در عین داشتن رسمیت از حالت ماشینی به حالتی شخصی تر تبدیل میکند. با تلقین حس خاص بودن به شاگرد و والدین او و اختصاصی بودن مکالمه باعث برقراری ارتباطی معنی دارتر، بهتر و محکم تر بین دو طرف مکالمه شوید.

سعی کنید حتما فامیلی شاگرد را به خاطر بسپارید. بعضی از ما در اولین تماس تلفنی بارها نام خانوادگی طرف مقابل را فراموش میکنیم و مجبور به پرسیدن دوباره آن میشویم. این نکته در عین سادگی، مصداقی از ارتباط محترمانه و در عین حال شخصی است.

5. تسلط استاد به منابع و کتب کمک درسی

برخی از اساتید به منابع کمک آموزشی تسلط کامل دارند و به صورت مستمر در جریان آخرین ویرایش ها و تغییرات هستند، این اساتید می توانند در تماس تلفنی اول به دانش آموز طرحی کلی از برنامه ی تدریس بسته به نیازهای او ارائه دهند و همچنین بسته به سطح هر شاگرد بهترین منابع و کتب کمک درسی را طی جلسات معرفی می کنند.

در مقابل اساتیدی هستند که اصلاً از تغییرات کتب درسی و کمک آموزشی اطلاعی ندارند، این موضوع تسلط استاد بر مبحث را زیر سوال خواهد برد و تاثیر خوبی بر شاگرد نخواهد داشت.

دقت کنید که برخی از شاگردان اطلاعات بسیار دقیقی از کتابهای کمک درسی یا ویدئوهای آموزشی و ... دارند. به طور پیش فرض تصور یک شاگرد از استاد این است که حتی بهتر از او به این منابع مسلط است. ذکر منابع یا نام نویسنده و اطلاع از نقاط ضعف و قدرت آن ها می تواند نشانگر تسلط و تجربه ی شما در موضوع باشد.

6. مشخص کردن سطح تحصیلی، هدف و انتظارات شاگرد

توصیه می شود استاد در تماس تلفنی اول

  • تا حدی سطح تحصیلی شاگرد را بر اساس مواردی مانند مدرسه، سطح نمرات و ... مشخص کند،
  • هدف اصلی درخواست کلاس را جویا شود(مثلا برای حل تمرین، امتحان پیش رو یا ...)
  • و با صبر و حوصله به انتظارات شاگرد یا والدین او گوش دهد. (از قطع صحبت های والدین یا شاگرد و کوتاه کردن مکالمه خودداری کنید)

نکته آخر از اهمیت بالایی برخوردار است. دنیس ریورز در کتاب "هفت چالش ارتباط" به عنوان چالش اول به دو نکته اشاره می­ کند:

  • اهمیت بالای گوش کردن دقیق و
  • رساندن این پیام به طرف مقابل که منظور او را کاملاً فهمیده­ ایم.

پس به خاطر داشته باشید در تماس اولیه پیش از ارائه پیشنهادات و راهکارهای خود در تدریس، به دقت به صحبت و نیاز والدین و شاگرد گوش دهید. بخش زیادی از رضایت والدین و شاگرد حداقل در اولین جلسات به این وابسته است که شما دغدغه های آنها را به خوبی درک کرده اید و برای حل آن تلاش می کنید.

7. بیان تجربه های مشابه و موفق تدریس های قبلی

معمولا وقتی پدر یا مادری مشکلات و وضعیت تحصیلی فرزندش را برای شما شرح میدهد سوالی که در ذهن دارد این است که آیا شما مورد مشابهی را در بین شاگردان خود داشته اید؟

در این موارد لازم است اساتید به صورت کاملا حرفه ای و تمرین شده، در خصوص تجربیات موفق خود در آن زمینه توضیحاتی را به خانواده ها ارائه نمایند (البته به شرط صداقت).

همچنین دقت کنید:

  • بیان تجربه ی موفق تدریس به شاگردی با شرایط مشابه شاگرد فعلی و ارائه چشم اندازی از موفقیت می تواند در ذهنیت خانواده ها بسیار اثرگذار باشد و باعث دلگرمی آن ها شود.
  • بر این موضوع تاکید کنید که به شرط تلاش خودشان می توانند نتیجه خوبی بگیرند و از دادن امید واهی و دور از واقعیت به شاگرد و خانواده او پرهیز کنید.

8. انعطاف بیشتر در تعیین زمان جلسه اول

بسیاری از شاگردان به دلیل حضور در مدرسه و کلاس های مختلف، زمان بسیار محدودی برای تشکیل کلاس دارند (به خصوص در زمان امتحانات که فشردگی کلاس ها خیلی بیشتر می شود).

از این رو به اساتید توصیه می شود که برای تنظیم زمان جلسه کلاس (مخصوصاً جلسه ی اول) انعطاف بالایی داشته باشند، این کار نشان دهنده ی اهمیت بالای شاگرد برای استاد و همچنین در دسترس بودن استاد در مواقع نیاز است این موضوع باعث به وجود آمدن تصویری بسیار مثبت از استاد در ذهن والدین و خود شاگرد می شود.

حتی استاد می تواند در صورت امکان و موافقت شاگردان دیگر، زمان کلاس ها را باهم تغییر دهد.

دقت کنید: این انعطاف پذیری بایستی به شکلی باشد که شما در آینده برای برنامه ریزی کلاس ها به مشکلی برنخورید. برای مثال اگر دانش آموز تاکید دارد که کلاس های او در روز خاصی بایستی برگزار شود، این موضوع را حتما در تصمیم گیری خود لحاظ کنید.

پیشنهاد استادبانک:برای برنامه ریزی دقیق تر کلاس ها و همچنین داشتن دسترسی سریع به برنامه ی کلاسی خود می توانید از نرم افزارهای برنامه ریزی در تلفن هوشمند مانند Business Calendar برای گوشی های اندروید و BusyCal برای گوشی های iOS استفاده کنید.

9. نهایی کردن زمان تشکیل جلسه با شاگرد

زمان جلسه را به صورت تلفنی با شاگرد نهایی کنید. به عبارتی تنها به نهایی سازی با پیامک یا موارد دیگر بسنده نکنید. زیرا اگر شاگرد و استاد تصور دو زمان متفاوت برای برگزاری کلاس را داشته باشند، این مورد قطعا باعث نارضایتی یک طرف از طرف دیگرشده و می تواند باعث لغو کلی کلاس شود.

ارائه یک جمع بندی کلی و کوتاه در پایان مکالمه میتواند مفید باشد؛ بدین صورت که در پایان مکالمه یک بار بر روز و ساعت دقیق کلاس تاکید کنید. درکل تا حد امکان از توافق و نهایی سازی جزئیات جلسات به صورت پیامکی خودداری کنید.

10. مستند کردن اطلاعات تماس تلفنی اول

توصیه می شود که در حین تماس تلفنی اول اطلاعات اصلی، خواسته ها و نیاز های شاگرد را در دفترچه ای یادداشت کنید. حضور قوی شما در جلسه اول به سوالات و نکات مطرح شده در تماس تلفنی اول وابسته است. یادداشت کردن اطلاعات ضروری می تواند از به وجود آمدن سوتفاهم ها در آینده جلوگیری کند.

اهمیت این موضوع در زمان امتحانات بیشتر می شود، چون ممکن است به دلیل مشغله ی زیاد نکاتی را فراموش کنید و حتی شرایط شاگردان مختلف را با هم اشتباه بگیرید.

برای شرکت در دوره اخلاق حرفه ای استادبانک و دریافت گواهینامه، بایستی عضو اساتید استادبانک شوید. عضویت در استادبانک

تمرین جلسه 11

سعی کردیم تا چند نکته در خصوص تماس تلفنی اول با شاگرد را عنوان کنیم.

قطعا این ها همه موارد نیست و نکات بسیاری در تجربه اساتید در این خصوص وجود دارد.

به عنوان تمرین این درسنامه:

کدام یک از نکات بالا از نظر شما از اهمیت بیشتری برخوردار است؟

دلیل این اهمیت چیست؟

عضو اساتید استادبانک شوید و پاسخ خود را ثبت کنید عضویت اساتید
امین یارمحمدی امین یارمحمدی استاد تایید شده
۰۳ اسفند ۱۳۹۸
با سلام، تمام موارد ذکر شده بسیار حرفه‌ای هستند و همکاران عزیز با رعایت آن‌ها می‌توانند عملکرد خود را به مرور بهبود ببخشند ولی از نظر من به ترتیب گزینه های 6 ، 3 و 5 اهمیت بالاتری دارند. با اجازه شما یکی دو تجربه رو هم من اضافه کنم، هنگام تماس اول حتماً ایستاده صحبت کنید و در یک فضای مناسب به آرامی قدم بزنید. این موضوع باعث می‌شود تسلط بیشتری بر مکالمه داشته باشید. همچنین از صحبت کردن در کنار خیابان که هر لحظه امکان ایجاد صدا و نامفهوم شدن کلماتی از صحبت‌های شاگرد وجود دارد بپرهیزید. این موضوع در مورد نشستن در خودرویی با شیشه‌های پایین یا حضور در یک مهمانی پر سروصدا نیز صدق می‌کند. همچنین واضح است که حین رانندگی به هیچ وجه نباید با هیچ کسی صحبت کنید مخصوصاً تماس اول با شاگرد چون بیشتر حواس معطوف به رانندگی می‌باشد.
80
سمیه مرشدی سمیه مرشدی استاد تایید شده
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹
با سلام.
از نظر من بطور کلی هر کدام از این نکات در موفقیت تماس تلفنی اول سهم دارند. اما برای اهمیت دادن از دسته بندی این نکات یا اثرگذاری آن ها در ادامه فرآیند ها استفاده می کنم.
نکته 1 یک پیش نیاز اولیه است و همانطور که همه می دانیم اولین مواجهه ما با یک درخواست است؛ یا می پذیریم یا خیر؛ پس یک انتخاب است و بطور کامل بستگی به شرایط خودمان دارد. البته به شرط کامل و واضح بودن تمام توضیحات از طرف شاگرد.
نکته 2 از یک جنبه (عدم استفاده از گوشی حین برگزاری یک کلاس دیگر) احترام گذاشتن به زمان شاگرد است. نکته 3 و 4 ( بیان رسمی و محترمانه و استفاه از نام خانوادگی طرف مقابل) حداقل لازمه صحبت تلفنی با شاگرد یا والدین و در حقیقت احترام به آنهاست. و قطعا دید مثبتی از ما در نظر آنها ایجاد می کند.
به نظرم نکته 5 (تسلط استاد به منابع و کتب کمک درسی) نه فقط برای موفقیت اولین تماس بلکه علت مهمی برای موفقیت کلی در جریان تدریس و همه جلسات است.
نکته 6 (مشخص کردن سطح تحصیلی، هدف و انتظارات شاگرد) آگاهی از نیاز شاگرد است و هر چقدر این آگاهی از پیش، بیشتر باشد با تمرکز و طرح بهتری در جلسه اول و ادامه جلسات حضور پیدا خواهیم کرد. اما متاسفانه شاگردانی هم داشتم که بسیار کم از وضعیت خود و درس و منابعی که باید یاد بگیرند اطلاع داشتند که البته هم به تجربه موفق منجر شده هم ناموفق.
نکته 7 (بیان تجربه های مشابه و موفق تدریس های قبلی) را مکملی برای نکته 6 می دانم. می توانیم زمانی که شاگرد از ‌هدف و انتظاراتش می گوید با بیان تجربه های موفق اطمینان خاطر بیشتری به او دهیم.
نکته 8 (انعطاف بیشتر در تعیین زمان جلسه اول) می تواند القای حس اطمینان خاطر به شاگرد باشد، یعنی من به عنوان معلمی که مرا نمی شناسید آمادگی دارم بسته به شرایط شما، برای جلسه اول به منزل شما مراجعه کنم.
نکته 9 (نهایی کردن زمان تشکیل جلسه با شاگرد) و نکته 10 (مستند کردن اطلاعات تماس تلفنی اول) از اصول منظم بودن به عنوان یک معلم است. خودم همیشه موقع تماس اطلاعات مهم را یادداشت می کنم.
همانطور که توضیح دادم برخی نکات را دسته بندی شده، و پیش زمینه یا لازمه معلم بودن می دانم و به نظرم نکته 5 و 6 به دلایلی که توضیح دادم مهم ترین نکات هستند.
51
نیما ملکی پور نیما ملکی پور استاد تایید شده
۰۳ اسفند ۱۳۹۸
با سلام : همه ده مورد ذکر شده مهم است و هیچکدام را نمی شود استثنا کرد به نظرم این موارد شبیه ده عضو از اعضای بدن در اولین تماس تدریس حرفه ای هستش پس نادیده گرفتن یک عضو باعث صدمه بر پیکره تدریس موفق می شود .
نکات تکمیلی بنده : علاوه بر موارد شماره 1 : الف ) تهیّه دفترچه مخصوص که بلافاصله در آن همه موارد اطلاعاتی شاگرد را نوشته و قبل از تماس با شاگردتان چند بار آن را بخوانید و اگر تجربه کمی دارید برای هر مورد پاسخی از قبل آماده داشته باشید مثلا نام کتاب تعداد تستش نام مولف بهترین کتاب موجود در بازار از نظر شما برای شاگرد مورد نظر و یک جنبه مثبت دیگر این دفترچه شما نام و آدرس و نکات مفیدی از شاگردان خود در یک دفترچه دارید برای سالهای بعد . ب ) پیشنهاد گذاشتن لوکیشن کوچه در قسمت آدرس ها تا استاد قبل از تماس بهترین راه برای رسیدن به آدرس را بررسی و در دفتر مخصوص خود ثبت کند و یا آدرس را اشتباه نرود .
علاوه بر موارد شماره 3 : خوش اخلاق بودن و متانت در رفتار و گفتار از لحظه اولین تماس با شاگرد تا ورود به منزل ایشان و تا اتمام تمام جلسات آموزشی طبق هدف شاگرد باید مد نظر اساتید باشد چندین بار از خانواده شاگرد شنیدم که همکارتان استاد خوبی بوده ولی سر بچه من داد می زد مثلا برای عدم انجام تکالیف یا خوب یاد نگرفتن یا فلان استاد عصبانی بود و یا تمرکز تدریس نداشت و غیره . همکاران شغل ما یک شغل خدماتی است اگر یک استاد قوی باشید - جزوه خوبی داشته باشید - مولف کتاب باشید ولی اخلاق و رفتار مناسبی نداشته باشید یا منظم نباشید کلاستان ادامه دار نخواهد بود .
علاوه بر موارد شماره 5: به همکاران خود پیشنهاد می کنم که در بعضی از انتشارات همانند گاج - قلمچی و نشر الگو و... عضویت فعال داشته باشید . بطور مثال بنده کد هیات علمی گاج را دارم که با دادن کد تخفیفم به خانواده شاگردمثلاً مجموع دو کتاب که 230 هزار تومان قیمت دارد را به مبلغ 140 هزار تومان این خانواده تهیه می کند با این کار هم به اقتصاد خانواده به مبلغ 90 هزار تومن کمک کرده اید و باعث دلگرمی آنها شده اید و هم کتاب خوبی را که مد نظرتان بوده را برای شاگرد تهیه کرده اید و این کد تخفیف را در همان تماس تلفنی اول برای منبع و کتاب مورد نیاز که از شما می خواهند هم می توانید بیان کنید که باعث دلگرمی خانواده می شود .
علاوه بر موارد شماره 7 : اساتید با تجربه باید حتماً یک مورد واقعی و موفق برای هر پایه داشته باشند . وآن را در تماس اول به شاگرد خود اطلاع دهند که باعث دلگرمی آنها می شود هشدار می دهم مثال واقعی باشدو بتوانید به حرفتان عمل کنید که اگر فقط برای جلب نظر شاگرد باشد و نتوانید عمل کنید حتماً باعث دلسردی خانواده شاگرد شده و آنها چه بسا از شمافقط به خاطر حرفتان طلبکار می شوند و شما به راحتی سرخورده و بازنده هستید . دقت کنید طلبکار بودن خیلی راحت شکل می گیرد مثلاً از خدای خود می خواهید چون عجله دارم کاری کن که ترافیک نباشد ولی می آیید و نیم ساعت و بیشتر در ترافیک می مانید و فورا از خدای خود شاکی می شوید که مگر درخواست نکردم ترافیک نباشد پس چرا ترافیک شده وبه همین سادگی با یک حرف و ندای درونی تان از خدا طلبکار شدید و ناراحت . وای به روزی که به زبان آید و عمل نکنید .
علاوه بر موارد شماره 9 : نهایی کردن تایم جلسه اول چهار پنج روز جلوتر بعید به نظر می رسد و بارها شده که کلاس ها کنسل می شود زیرا ما در ایران زندگی می کنیم و بخاطر مهمانی رفتن - مریض شدن - مسافرت رفتن - مهمان اومدن و غیره کلاس کنسل شده بهتر است جهت اطمینان و یادآوری حتما یک روز قبل از کلاس با خانواده شاگرد تماس داشته باشید .
برای مورد 10 : علاوه بر استفاده از نرم افزار ضبط صدا که پیشنهاد شده ، حتماً این دو مورد را رعایت کنید الف ) خانواده شاگرد به هیچ وجه متوجه نشوند که صدای آنها را ضبط کرده اید . ب ) صدای مکالمه ضبط شده را حتما گوش کنید و در دفترچه برای درخواست آن شاگرد نکات مهمش را اضافه کنید .
48
عدالت رجبی قوزلو عدالت رجبی قوزلو استاد تایید شده
۰۳ اسفند ۱۳۹۸
با سلام احترام خدمت اساتید محترم و آرزوی سلامتی برای عزیزان
همه ما که با مجموعه استاد بانک همکاری میکنیم یک خانواده با هدف زیبای آموزش و در حد توان تربیت دانش اموزان را تشکیل داده ایم
هرچه اعتبار بیشتری این مجموعه در سایه عملکرد خوب ما پیدا کند اولیا و دانش اموزان اعتماد بیشتری کرده و کار ما راحت تر خواهد شد
پس دغدغه اصلی همه ما و عملکرد ما به گونه ای باشد که این اعتبار را افزایش دهیم (با توجه به مسایل علمی و اخلاقی و منظم بودن و....)
مواردی که به نظرم می‌رسد علاوه بر موارد بالا
1 -با مطالعه دقیق شرایط دانش اموز و گرفتن اطلاعات بیشتر اگر احتمال میدهیم نمیتوانیم تغییر محسوسی در وضعیت دانش اموز یا دانشجو ایجاد کنیم قبول نکنیم بهتر است
2-در اولین تماس تلفنی برای انعکاس مهم بودن نتیجه کلاس در وضعیت دانش اموز به اولیا یاد آوری کنیم در زمان تشکیل کلاس دانش اموز خسته نباشد و آمادگی ذهنی را داشه باشد
3- در تماس تلفنی اول در عین حالی که با اولیا با رعایت احترام صحبت می‌شود کلاس کاری مجموعه استاد بانک حفظ شود (شرایط معقولی که موجب بالا رفتن کیفیت آموزش می شود توسط اساتیدمطرح شود مثلا قید شود پس از تشکیل هر جلسه با توجه به وضعیت دانش اموز تمرین داده می شود دانش اموز حتما باید انجام دهد
4- برای جلب اعتماد اولیا بیان تجربیات موفق استاد کمک خوبی می‌تواند بکند ولی نه در زمان کلاس آموزشی یا پشت خط در تماس تلفنی
بهتره اساتید تجربیات موفق و واقعی با دانش اموزان یا دانشجویان مدارج مختلف را تدوین کرده و در پروفایل استاد پس از ویراستاری قرار داده شود (از زبان استاد بانک) تا اولیا قبل از تماس تلفنی اول مطالعه
کنند
5- در تماس تلفنی اول یا در طول کار با دانش اموز واقعا دانش اموز را بچه خودمون احساس کنیم
و در حد توان کمکش کنیم ناخواسته تاثیر مثبت خود را خواهد گذاشت
6-خود را عضوی از مجموعه استاد بانک بدانیم و گفتار و عملکرد همسو و هماهنگ با مجموعه استاد بانک باشد و تناقض موجب کاهش اعتبار مجموعه خواهد شد
با آرزوی سلامتی برای همه هموطنان
39
داود نظری سوسهاب داود نظری سوسهاب استاد تایید شده
۰۳ اسفند ۱۳۹۸
سلام و خسته نباشید به تمامی عوامل مجموعه استاد بانک. به نظر بنده قبل از قبول درخواست توجه به آدرس و توضیحات دانش آموز از مهمترین عوامل هستند. بعد از قبول درخواست موارد 5 و 6 نیز از اهمیت زیادی برخوردار هستند اما مورد 6 اهمیت بیشتری دارد، چون در یک تجربه ناموفقی که داشتم دانش آموز هدف از تدریس را تدریس پایه ای کتاب درسی معرفی کرده بود و منبع تدریس رو هم فقط کتاب درسی معرفی کرده بود، اما بعد از مراجعه دو صفحه سوال سطح بالا برای حل و آموزش به بنده دادن که با توجه به اشکالات تایپی در سوال نتونسیم به پاسخ درست دست پیدا کنیم و همین باعث شد که دانش آموز از ادامه کلاسها منصرف بشه. پس در اولین تماس پرسیدن سطح و مدرسه دانش آموز، منبع مورد انتظار برای تدریس (یا هدف از تدریس) اهمیت زیادی داره. با تشکر
38
باقر شیخ عطار باقر شیخ عطار استاد تایید شده
۰۳ اسفند ۱۳۹۸
با سلام و احترام ، ممنون از برگزاری این آموزش بسیار مهم و البته مفید
محتوا به دقت خوانده شد ، در نگاه اول هر 9 مورد مد نظر استاد بانک در مورد اولین ارتباط ، بسیار مهم و ضروری هستند که بهره گیری تمام آن ها توسط بنده نشان دهنده تسلط بر کار و رعایت اصول حرفه ای بر آن می باشد که تمامی منافع آن اول برای خود بنده می باشد .
مهمترین نکات به نظر بنده در همان ابتدا مطالعه دقیق در خواست و توجه به آدرس ، قیمت ، روز و درس می باشد .
صد البته بنده به عنوان دبیر حرفه ای باید بلافاصله بعد از قبول در خواست با دانش آموز و یا خانواده ایشان تماس بگیرم ، این تماس به آنان نشان می دهد که چه قدر برای آن ها ارزش و اعتبار قائل هستم و همین ابتدای کار سبب آرامش خاطر آنان می شود .
بیان رسمی و محترمانه بنده نیز سبب جلب اعتماد خانواده نسبت به استادی که تا به حال آن را ندیده اند قطعا خواهد شد که در این مورد استفاده از نام خانوادگی و به خاطر سپردن اطلاعات دانش آموز سبب می شود تا خانواده در همان تماس اولیه به تبحر بنده به عنوان استاد معرفی شده از استادبانک پی ببرند .
بنده به عنوان استاد مورد اعتماد استاد بانک باید در تماس اولیه با خانواده دانش آموز گوش بسیار شنوایی داشته باشم ، به همه نکات به دقت گوش دهم و تماس اولیه تا وقتی که سخن والدین ، دانش آموز و خود استاد تمام نشده ، پایان نیابد و این مکالمه به هیچ عنوان نباید کوتاه باشد و به خانواده به بهترین شکل القا کنم که سخن آن ها به خوبی متوجه شده ام ، در این راستا باید تجربه های مشابه و موفق خود را صادقانه به خانواده انتقال دهم و در تعیین زمان اولین جلسه و تغییر زمان جلسات در ادامه انعطاف پذیر باشم . بهتر است مطابق با آموزش داده شده مکالمه اول توسط نرم افزارهای ضبط صدا ، ضبط شود تا در صورت ایجاد مشکل احتمالی بتوانیم به آن مراجعه نماییم .
بلا شک همه این موارد موقعی مفید واقع خواهد شد که بنده در کلاس درس تسلط خود را بر کتاب درسی ، نکات ، کتاب های کمک درسی و کتاب های تستی به رخ دانش آموز بکشم تا اعتماد دانش آموز را از نظر علمی نیز به خود جلب نمایم همچنین به عنوان یک مدرس کنکوری باید به تست های انواع کتاب ها مسلط باشم ، زیرا ممکن است شاگردی بخواهد مثلا تست های کتاب خیلی سبز را که دبیر محترمش در کلاس معرفی کرده را کار نماید من باید به تست های این کتاب و هر کتاب تست دیگری کاملا مسلط باشم .
و البته در این راستا با مشخص کردن سطح دانشِ دانش آموز ، هدف و انتظارات از قبیل مدرسه ، نمره ، تراز و ... نقشه راه مشخصی را با توجه به اهداف خانواده برای آنان ترسیم می نمایم تا خانواده بدانند که دانش آموز بعد از اتمام کلاس از سطح C به سطح A ان شاءالله ارتقا خواهد یافت .
بنده کامنت های همکاران را مطالعه کردم و مشاهده کردم که مخاطب آن ها در پیام ها رو به خودشان نیست بلکه به تمامی اساتید استاد بانک می باشد در حالیکه این آموزش برای هر فرد به صورت جداگانه می باشد ، لذا در تمامی مراحل تمرین از واژه خودم ، بنده ، بنده به عنوان استاد مورد اعتماد استاد بانک و ... استفاده کردم .
بی نهایت ممنون از محتوای بسیار ارزنده تان
شیخ عطار
35
فرید خیری فرید خیری استاد تایید شده
۱۳ اسفند ۱۳۹۸
با سلام؛
از نظر من نه تنها تسلط بر منابع درسی و تازه‌ترین تغییرات اهمیت بسیار بالایی دارد، بلکه لازم است استاد جزوه‌های اختصاصی و نیز سوالات طبقه‌بندی شده با توجه به نیاز دانش‌آموز داشته باشد. ارسال این جزوات و سوالات قبل از تشکیل اولین جلسه به ایشان کمک شایانی به
1- تسلط بالای استاد بر مدیریت جلسه
2- صرفه‌جویی در زمان کلاس (بدلیل کاهش نیاز به نوشتن تک تک نکات در جزوه)
3- جلب اعتماد بیش از پیش دانش‌آموز/دانشجو
می‌نماید. در صورت استفاده از لوگوی اختصاصی (این لوگو می‌تواند لوگوی برند شخصی استاد یا لوگوی استادبانک باشد) احساس اعتماد بیشتری به شاگرد القا می‌شود.

در نهایت من معتقدم ضبط مکالمه جهت «استفاده شخص استاد» عالیست، ولی ارائه آن به دانش‌آموز ممکن است احساس عدم رعایت حریم خصوصی را در وی ایجاد کند و باعث سلب اعتماد وی گردد.

با احترام
خیری
25
قاسم کیوانی آقداش قاسم کیوانی آقداش استاد تایید شده
۰۴ اسفند ۱۳۹۸
با اینکه تمامی موارد ذکر شده بسیار مهم و کاربردی هستند. اما من مورد اول یعنی؛ «مطالعه دقیق متن درخواست» را همواره در اولویت بالا قرار می دهم. مثال کوتاهی را عرض کنم. یک روز در ساعات پایانی جمعه « تقریبا ساعت 19» پیشنهاد تشکیل کلاس را دریافت کردم. اولیای دانش آموز خواسته بودند که حتما همان روز جمعه کلاس برگزار شود. چون دانش آموز روز بعد امتحان داشت. فاصله من با آن آدرس زیاد بود و تقریبا زمان پرترافیک شهر بود. اگر من موارد را مطالعه نمیکردم. و تماس اول را برقرار میکردم، در حین مکالمه تلفنی متوجه موارد درخواستی میشدم. قطعا از پذیرش جلسه خودداری میکردم. این را بپذیریم که در این حالت استاد بانک بیش تر از دبیر متضرر میشود. اما خوشبختانه، این اتفاق نیافتاد و چون زمان بسیار محدود بود، احتمالا دانش آموز نیز چندان موفقیتی نمیتوانست کسب کند. پس قبل از تماس عدم پذیرش را زدم. توصیه بنده به اساتید بزرگوار، مطالعه دقیق درخواست اولیه میباشد. سپاسگزارم.
20
رویا کاتوزیان رویا کاتوزیان استاد تایید شده
۰۳ اسفند ۱۳۹۸
با اکثر موارد فوق موافقم. بنظرم برخورد رسمی با لحن مهربان و صدای بلند(بیانگر اعتمادبنفس) و با رعایت احترام میتونه تاثیر خیلی خوبی در برخورد اول داشته باشه و حس خوبی رو منتقل کنه. من خودم همیشه در تماس اول سعی میکنم محیط ساکتی رو انتخاب کنم بهمراه یک دفترچه یادداشت برای اینکار که در آن اسم هر شاگرد، نمرات سال گذشته و آخرین نمره سال جاری یا درصد آزمون‌هاش رو میپرسم. کتابهای کمک درسی‌ای که میخونه رو میپرسم و یادداشت میکنم و گاهی کتابی رو پیشنهاد میدم. از شاگرد دقیقا میپرسم که چه انتظاری از کلاس داره و دقیقا فکر میکنه الان کجای راه هستش!؟ و میخواد به کجا بره؟! تمام اینها رو نکته‌وار مینویسم بعلاوه اینکه هرجلسه تکالیف شاگرد برای جلسه بعد رو یادداشت میکنم. شاگرد رو در جلسه اول تعیین سطح میکنم و همیشه عنوان میکنم که باید شاگرد رو ببینم و تست بگیرم تا متوجه سطح یادگیری اون بشم و متناسب با سطح یادگیری او منبع مناسب رو تعیین کنم. با بند شماره 7 تقریبا موافق نیستم. چرا که بنظرم در تماس اول گفتن از موفقیت شاگردهای گذشته و ادعای موفقیت قطعی درمورد شاگرد مورد نظر میتونه توقع بیجا ایجاد کنه... چون سطح شاگرد مشخص نیست و نمیشه پشت تلفن در تماس اول مقیاس با گذشته زد. و شاید اینکار یک جور بازاریابی بنظر بیاد برای جلب شاگرد! که من به شخصه تعریف از خود رو خوشایند نمیدونم. البته به مرور زمان به خود شاگرد گاهی میگم که فلان شاگردم با سطح مشابه تلاش کرد و موفق شد. یک نکته که بنظرم عنوان نشد اما خیلی به من کمک کرده این هستش که در تماس تلفنی اول از شاگرد میخوام که برگه‌های امتحانی ‌‌و جزوه مدرسه‌اش رو آماده کنه تا من ببینم( برای شاگردان بعد از مهرماه و غیر کنکوری) اینکار باعث میشه که با سطح سوالات مدرسه آشنا بشم و دقیقا در همون سطح با دانش اموز‌کار کنم. بارها اتفاق افتاده معلم مدرسه کتاب مرجع برای تدریس و آزمون رو به بچه ها معرفی نمیکنه تا بتونه سوال ازش طرح کنه ولی من به دانش اموز میگم که معلم از فلان کتاب داره درس میده و از همون امتحان میگیره. خیلی پیش اومده که ذوق زده میشن از اینکه تمام تمریناتی که حل کرده توی برگه امتحانی‌اش اومده و زودتر از بقیه امتحانش تموم شده.
18
نساء جعفریان نساء جعفریان استاد تایید شده
۰۴ اسفند ۱۳۹۸
با عرض سلام و ادب و احترام؛ هر کدام از موارد ذکر شده به صورت مجزا حائز اهمیت است اما موارد مطرح شده در کنار یکدیگر مجموعه ای را تشکیل می دهند که عمل نکردن به هر کدام از اجزاء آن، سبب ناکار آمدی خواهد شد. به نظر بنده موارد 1، 2، 3، 4، 9 و 10 به صورت مستقیم در جذب شاگرد در همان ابتدای کار و موارد 5، 6، 7 و 8 به جهت دوام جلسات و رضایت شاگرد و خانواده اش از استاد و فرایند تدریس وی حائز اهمیت خواهند بود. اجازه دهید نحوه ی عملکردم را در موارد گفته شده که به صورت بخشی از تجربه ی خوشایندم در مواجه با شاگردان است، برایتان نقل کنم. دفترچه ی کوچک و قابل حملی تهیه نمودم و در هنگام‌ ارجاع شاگرد به بنده از آن استفاده می نمایم. بعد از مطالعه ی دقیق متن درخواست اطلاعاتی همچون نام شاگرد، تاریخ درخواست، آدرس، زمان مطلوب، شماره ی تماس پدر، مادر و یا هر دو، وضعیت درسی، نوع درخواست (کوتاه مدت یا بلند مدت)، تعداد جلسات در هفته را یادداشت می نمایم. در مرحله ی بعد برای آدرس های جدید و تنظیم دقیق زمان حضورم در جلسات از Map گوگل استفاده می نمایم. با بررسی تمام موارد بالا درخواست را قبول و یا رد می کنم. پس از قبول درخواست بلافاصله زمان جلسه اول را تنظیم می کنم و تماس تلفنی را با اولیای شاگرد برقرار می نمایم. محیط آرامی را برای تماس انتخاب می کنم و در تماس تلفنی سعی می کنم حس خوبی را به اولیای شاگرد در مورد نحوه ی تدریسم، اهمیت موفقیت در تدریسم، شاگردان موفقم، سر موقع حاضر بودن، تسلط بر تدریس و‌ انواع کتب کمک آموزشی و خاص بودن تک تک شاگردانم را انتقال دهم. هرگز به تماس ها و درخواست ها در کلاسم و هنگام تدریس پاسخ نمی دهم و همین امر حس اطمینان به استاد را در اولیا و شاگردان به حد مطلوبی از رضایت می رساند. در مورد انعطاف بیشتر در زمان تعیین جلسه ی اول، این تجربه را داشته ام که برای تنظیم اولین جلسه مجبور به جابه جایی زمان برخی از کلاسهایم شدم و بعد از تشکیل جلسه ی اول به علت اینکه شاگرد و اولیای او از جلسه رضایت داشتند، با بنده نهایت همکاری را داشتند و با کمک همدیگر زمان مناسب دیگری را برای ادامه ی جلسات انتخاب کردیم. به یاد داشته باشید که مردم آن چیزی را که می گویید و کاری را که انجام می دهید، فراموش می کنند ولی هرگز احساسی که در آن ها به وجود آورید را فراموش نخواهد کرد.
17
×
ثبت نام به عنوان معلم خصوصی