جلسه 5: جلسه اول تدریس

سر فصل: دوره اخلاق حرفه ای تدریس (پایه)

تعداد درسنامه ها: 10

3080

میتوان گفت ادامه دار بودن جلسات تا حد زیادی با کیفیت برگزاری جلسه اول گره خورده است. همچنین این مساله در سیستم ارزیابی اساتید استادبانک هم به عنوان یک فاکتور مهم در نظر گرفته شده است.

جلسه اول را میتوان به جرات جلسه ارزیابی نام گذاری کرد. به این معنی که هم استاد و هم شاگرد و والدین در طول جلسه به دنبال شناخت هرچه بیشتر از یکدیگر هستند. این شناخت اولیه بدون شک، سنگ بنای ادامه ارتباط بین استاد و شاگرد را پی ریزی خواهد کرد.

در این درسنامه و همچنین به کمک شما در بخش مشارکت در قالب تمرین، تلاش داریم تا نکاتی را مرور کنیم که به طور ویژه به برگزاری جلسه اول کلاس خصوصی ارتباط دارند.

در ادامه به بررسی برخی از این اصول می پردازیم:

1. اهمیت شکل گیری ارتباط با شاگرد در نخستین جلسه

بسیاری از شاگردان، مخصوصاً آن هایی که در مدرسه عملکرد خوبی ندارند، نسبت به درس -و به ویژه مدرس- مکانیسم دفاعی دارند. گویا شاگرد دور تا دور خود دیواری کشیده است و به استاد اجازه ی عبور از آن را نمی دهد. در این شرایط اگر ارتباط درستی بین شاگرد و استاد شکل نگیرد، طبیعتا کلاس بازدهی کافی را نخواهد داشت.

نکته: توجه داشته باشید که برخورد دوستانه با دوست شدن متفاوت است و توجه به تفاوت این دو بسیار اهمیت دارد.

2. ایجاد حس همدلی و مشاوره

برخی از اساتید در ارتباط تلفنی با استادبانک به این نکته اشاره میکنند که شاگرد آنها بیش از احساس نیاز به معلم خصوصی نیازمند مشاوره برای ایجاد انگیزش و راهنمایی های کلی است.

مشاوره بدون شک یک امر تخصصی است. نه والدین شاگرد و نه استادبانک از اساتید این توقع را ندارند که برای مشاوره به منزل شاگرد مراجعه کنند. اما در عین حال تجربه ما از ارتباط با شاگردان نشان می دهد، اساتیدی که قدرت ایجاد حس همدلی با شاگرد را دارند، از اقبال بیشتری برای ایجاد ارتباط برخوردار هستند.

مشاهده و گوش دادن درست شاید اولین گام برای ایجاد حس همراهی با شاگرد باشد. نداشتن انگیزه، ترس از والدین، ناامیدی از درس، استرس و .... مشکلات متعددی هستند که ممکن است شاگرد در حل آنها به کمک شما احتیاج داشته باشد.

3. اهمیت صبر و حوصله در جلسه اول

شاید بتوان اصلی ترین تفاوت یادگیری در مدرسه و کلاس خصوصی را در مفهوم "شخصی سازی" دانست. شاخصی سازی یا Personalization در واقع توانایی تطبیق مهارت های تدریس شما با نیاز دقیق شاگرد است.

نیازها و ضروریات یک کلاس عمومی با یک کلاس خصوصی تفاوت بسیار زیادی دارد. از جمله ی این ضروریات، داشتن صبر و حوصله بیشتر در ارتباط با شاگرد است.

Jerome Rabow در فصل اول کتاب Tutoring Mattersبه اهمیت صبر و حوصله در تدریس می پردازد و بیان می­کند که این نکته به شکل ویژه ای در جلسه اول کلاس خصوصی اهمیت دارد. با وجود عدم شناخت شاگرد و استاد از یکدیگر، طبیعتاً نمیتوان توقع داشت که ارتباط با شاگرد در نخستین جلسه بدون تنش و زحمت ایجاد شود. لذا پیش بردن کار در جهت آموزش شاگرد در جلسه اول نیازمند صبوری بیشتر از جانب استاد است.

4. تسلط مضاعف به منابع

تسلط به مباحث درس چیزی نیست که ما بخواهیم تاکید دوباره ای بر آن داشته باشیم. به عنوان یک معلم خصوصی، تسلط به مباحث کتاب درسی بدون شک به عنوان دانش بنیادی این شغل به حساب می آید.

تاکید مجدد ما بر این موضوع به دلیل مواردی است که به طور متعدد موجب لغو کلاس ها پس از جلسه اول شده است. برای مثال:

  • شاگرد در شرح درخواست، تقاضای حل تمرین فصل 1 کتاب را داشته است اما پس از مراجعه استاد مشخص میشود منظور شاگرد فصل 2 کتاب بوده است. این در حالی است که استاد برای تدریس فصل 2 آمادگی لازم را نداشته است.
  • نوع مدرسه شاگرد در شرح درخواست مشخص نشده است. شاگرد از مدرسه تیزهوشان بوده و سطح درسی بسیار بالایی دارد. این درحالی است که استاد خود را برای حل تمرینات سطح بالای درس آماده نکرده است.
  • شاگرد قصد دارد با طرح یک سوال میزان تسلط استاد را ارزیابی کند.

5. عدم تضعیف روحیه شاگرد

والدین و شاگرد در اکثر مواقع حتی اگر به طور مستقیم این مطلب را نپذیرند، به طور ضمنی به ضعف شاگرد در درس مربوطه آگاه هستند.

اشاره به ضعف تحصیلی شاگرد بایستی با ظرافت و حساسیت بالایی به والدین و شاگرد منتقل شود. در بسیاری مواقع اشاره مستقیم و بی پروا به ضعف شاگرد میتواند موجب بدبینی شود. متاسفانه در برخی از تماس ها به استادبانک، والدین هرچند درست یا غلط، اشاره ی مستقیم استاد به ضعف شاگرد را غیر حرفه ای و مخرب دانسته اند.

جمله زیر یک نمونه از نظر ثبت شده والدین یکی از شاگردان در سایت استادبانک است:

(در جهت جلوگیری از سوگیری و همچنین احترام به اساتید، نظرات والدین درج شده در درس نامه ها بدون ذکر نام استاد و شاگرد و با تغییرات در جمله بندی ها منتشر میشود.)

ای کاش به جای صحبت با فرزندم در رابطه با سطح تحصیلی ضعیفش، این موضوع رو با ما مطرح میکردند.

6. شروع آموزش، متناسب با سطح شاگرد

شاگردان قوی، از طرح سوالات ساده و مباحث پایه حس بی حوصلگی را تجربه میکنند.

همچنین برای شاگردان ضعیف، مواجه با مباحث سطح بالا بدون آمادگی و پیش زمینه حس ناامیدی و سرخوردگی به همراه دارد.

ما قصد نداریم در اینجا به این موضوع بپردازیم که دقیقا چه سطح از سوالاتی مناسب با چه شاگردی است. طبیعتا شرایط کلاس، زمان بندی، نزدیک بودن به امتحانات و ... همگی در تصمیم استاد در این خصوص اثرگذار است.

اما آموزش متناسب با سطح تحصیلی شاگرد، به عنوان یک نکته اساسی در چک لیست موارد مهم مربوط به جلسه اول، نکته ای نیست که بتوان از آن چشم پوشی کرد.

7. توجه به ظرفیت شاگرد در یادگیری

همانطور که گفتیم شرایط کلاس های عمومی با کلاس های خصوصی متفاوت است.

در کلاس های عمومی معمولا استاد میانگین تحمل و ظرفیت شاگردان برای آموزش را ملاک قرار میدهد. برای مثال بعد از 40 دقیقه تدریس، استاد احساس میکند که جو کلاس برای ادامه تدریس مناسب نیست و به یک تنفس کوتاه نیاز است.

در کلاس خصوصی، با توجه به تمرکز بیشتر استاد روی شاگرد، این موضوع به طور دقیقتری قابل سنجش است.

نکته: استراحت کوتاه در حین تدریس نباید کلاس را از فضای آموزشی خارج کند. موارد زیر ازجمله اشتباهات پرتکرار در زمان تنفس در کلاس است:

  • چک کردن موبایل توسط استاد
  • صحبت از موارد حاشیه ای (سیاسی، اعتقادی، اخبار روز، شخصی و ...)
  • قضاوت در خصوص معلم مدرسه شاگرد
  • ...

نکته: در صورت درخواست شاگرد یا والدین به برگزاری جلسه بیش از 90 دقیقه، پیش از تصمیم گیری شرایط کلی را درنظر بگیرید. در مواردی گرچه درخواست جلسات چند ساعته از سوی شاگرد بوده، اما در نهایت منجر به اختلاف نظر و نارضایتی طرفین از بازدهی کلاس شده است.

برای شرکت در دوره اخلاق حرفه ای استادبانک و دریافت گواهینامه، بایستی عضو اساتید استادبانک شوید. عضویت در استادبانک

تمرین جلسه 10

یکی از چالش های اصلی تدریس مواجهه با شاگردان با سطح تحصیلی پایین است. (به اصطلاح شاگرد ضعیف)

این موضوع خصوصاً در جلسه اول چالش بیشتری ایجاد میکند.

لطفا یک نمونه از مواجهه واقعی خود با شاگرد بسیار ضعیف را شرح دهید. چه رویکردی را در جلسه اول در مواجهه با این شاگرد و والدین او پیش گرفتید؟

(اگر قبلا تجربه تدریس نداشته اید، میتوانید صرفا نظر خود را در این مورد بیان کنید)

نکته: لطفا از اسامی واقعی شاگردان استفاده نکنید.

عضو اساتید استادبانک شوید و پاسخ خود را ثبت کنید عضویت اساتید
راضیه رشیدی راضیه رشیدی استاد تایید شده
۱۷ اسفند ۱۳۹۸
با سلام و آرزوی تندرستی
به باور بنده در برخورد با شاگردان ضعیف، ابتدا باید بررسی شود که دلیل ضعف شاگرد چیست.
این مهمترین اصل است که اگر به آن دقت نشود، روش و مسیر درستی از طرف استاد انتخاب نمیشود.
گاهی ضعیف بودن در درسی به خاطر این است که شاگرد با درس ارتباط برقرار نکرده است، که ایجاد این ارتباط به هنرمندی استاد بستگی دارد.
گاهی شاگرد به خاطر بحران های دوره بلوغ، مشکلات روانی، مشکلات خانوادگی و یا از روی لجبازی به درسی علاقه نشان نمی دهد.
برخی دانش آموزان بی انگیزه هستند.
و برخی جزء موارد خاص محسوب می شوند.
مثلا بارها به شاگردانی برخورد کرده ام که دوران تحصیل ابتدایی و متوسطه خود را خارج از ایران سپری کرده اند و اساسا تسلط خوبی روی زبان فارسی عامیانه هم ندارند چه برسد به ادبیات فارسی و یا درسی مثل عربی، توجه به این نکته بسیار مهم است.
خوشبختانه تمام موارد اینچنینی را با کمک خود شاگرد با موفقیت به پایان رسانده ایم. کسب نمره الف توسط دانش آموز.
در تدریس دروسی مثل ادبیات فارسی و عربی به دانش آموزان اقلیت مذهبی خیلی باید دقت شود چون هیچ آشنایی با مفاهیم قرآنی و مذهبی ندارند.
گروهی از این شاگردان کسانی اند که سن بالایی دارند و پس از پانزده سال دوباره شروع به ادامه تحصیل کرده اند.
یادآوری تمام مطالب پیشین کار کردن از پایه بسیار مهم است.
همچنین درک شرایط خاص آنها مثل داشتن مسئولیت مادر، همسر و ... بسیار کمک کننده است.
برخی دانش آموزان اعتماد به نفس پایینی دارند.
لازم است از سوالهای ساده تر شروع شود و اجازه داد شاگرد با راهنمایی ما خودش سوال را حل کند و به اندازه کافی تشویق شود، دادن اعتماد به نفس بسیار کمک کننده است.
با توجه به اینکه در بسیاری مواقع مشکل شاگرد به خاطر عدم آموزش صحیح در نظام آموزشی و در مدرسه است، بهتر است شروع درس با درسی از کتاب باشد که هنوز در مدرسه تدریس نشده، و هنرمندانه و رندانه تشویق لازم، انگیزه کافی و اعتماد به نفس به شاگرد داده شود.
پیشنهاد میشود ابتدا استاد با روحیات شاگرد آشنا شود تا بتواند از دری وارد شود که مطلوب شاگرد است، مثلا شاگرد موسیقی دوست دارد و کار میکند.
لازم است اساتید همیشه تدریس پویا داشته باشند و شاگرد در روند لحظه به لحظه تدریس دخیل باشد و ذهن شاگرد با مبحث درس درگیر شود.
ضمنا به صورت مستقیم و بیشتر غیر مستقیم باید به دانش آموز تاکید شود که حضور استاد برای رفع مشکل است، پس ایرادی ندارد که شاگرد بارها به اشتباه به سوالات پاسخ دهد، پس طوری رفتار شود که او از فکر کردن و اظهار نظر نهراسد.
با رعایت این موارد و بسیاری موارد دیگر، باااارها نتایج مثبت و خوبی در تدریس به شاگردان ضعیف داشته ام.
پاینده باشید
32
زهرا جان نثاری زهرا جان نثاری استاد تایید شده
۱۶ فروردین ۱۳۹۹
با سلام و خسته نباشید
از نظر من در مواجهه با شاگرد ضعیف، ابتدا باید علت ضعف شاگرد در درس مورد نظر را جستجو کرد که این ضعف می‌تواند به دلیل ضریب هوشی پایین، نداشتن معلم خوب در مدرسه، بازیگوشی شاگرد، عدم تمرین کافی در درس موردنظر و ... باشد که در هریک از این موارد باید مسیری جداگانه برای شاگرد پیش رو گرفت.
دلیل ضعف شاگرد در درس مورد نظر هرچه باشد، نباید شاگرد را نسبت به آن درس ناامید کرد و ایجاد حس انگیزه و بالا بردن اعتماد به نفس در شاگرد از مهم‌ترین اصول در یادگیری شاگرد است و اثر مثبتی در نتیجه کلاس خواهد داشت.
برای شاگردان ضعیف باید تدریس از پایه و به زبان ساده انجام شود و حل مسائل پیچیده در ابتدای کار باعث ایجاد دلزدگی و استرس در شاگرد می شود.
بدگویی از سطح درسی شاگرد نزد والدین منجر به بدبین شدن والدین و شاگرد نسبت به استاد خواهد شد و ایجاد رابطه دوستانه بین شاگرد و استاد را سخت خواهد کرد.
علاوه بر این، در مواجهه با شاگردان ضعیف، می‌توان از تجربه تدریس های قبلی به شاگردهای ضعیف که به موفقیتهای خوبی دست یافته اند تعریف کرد تا شاگرد امیدوار شود و متوجه شود که می‌تواند مسیر زندگی خود را تغییر دهد و برای ایجاد تغییر دیر نیست.
یک استاد نه تنها از نظر علمی، بلکه از نظر رفتاری نیز باید برای شاگرد الگو باشد و این حس زمانی در شاگرد به وجود می آید که شاگرد به استاد مربوطه اعتماد کند و این اعتماد جز با سطح علمی بالا، اخلاق خوب و رفتار حرفه ای استاد برای شاگرد حاصل نمی شود.
با تشکر
24
عبداله اکرامیان عبداله اکرامیان استاد تایید شده
۲۳ فروردین ۱۳۹۹
با سلام
پیش نوشت: بنا به تجربه شخصیم در تدریس خصوصی، به ویژه در کلاس های طولانی، در زمان استراحت کوتاه میان کلاس، برای دو سه دقیقه فضا را به سمت موضوعات غیر درسی بردن، به ویژه مباحث فان، به رفرش ذهنی شاگرد کمک میکند. این موضوع نه فقط اشتباه نیست که به نظرم اگر به درستی اجرا شود کار مفیدی است.

تجربه برخورد با شاگرد سطح پایین:
1. ضعف شاگرد از نظر من تهدیدی است که به آسانی قابل تبدیل به فرصت است. اینکه شما بتوانید مباحث پایه را آنگونه که خود دوست دارید به طورخلاصه به شاگرد تدریس کنید و بعد به مباحث اصلی برسید یک فرصت عالی است که راندمان کارتان را بالا می برد.
2. نکته اساسی در برخوررد با این شاگردان بحث روانی است، اگر بتوان پیشفرض های ذهنی او را پاک کرد چیزی شبیه به معجزه در معرض رخ دادن قرار میگیرد.
3. صادق بودن با این شاگردان و اعلام سطح آنان هیچ کمکی به شما نمیکند. از یکی از شاگردانم شنیدم که معلم قبلی او مکررا به او یادآور میشده که سطح او در این درس بسیار پایین است و نباید انتظار معجزه داشته باشد!!!
4. شاگرد شما به خوبی از گذشته خود آگاه است، هر رشدی که به کمک شما اتفاق بیفتد برای او و والدین کاملا قابل لمس خواهد بود، ما فقط باید به رشد او کمک کنیم.
5. نکته آخر اینکه در برخورد با شاگردی که بسیار ضعیف تر از آن چیزی است که شما می پنداشتید و زمان هم در اختیار ندارید تا مباحث پایه تر را آموزش دهید (مثلا فردا صبح امتحان دارد و با سطح حداقلی هم بیش از حد فاصله دارد) ایده ای ندارم اما بهتر است برای هم دعا کنیم در چنین شرایطی قرار نگیریم. :)
21
محمد پوررضا محمد پوررضا استاد تایید شده
۱۷ اسفند ۱۳۹۸
با عرض سلام و خسته نباشید.

با توجه به مواردی که در مدت تدریسم مشاهده کرده‌ام باید بگویم که بهترین کار در مواجهه با شاگرد ضعیف این است که ابتدا دلیل ضعف او مشخص شود، شاید دلیل ضعف شاگرد در درسی، تدریس نامناسبی باشد که قبلا انجام شده و باعث انزجار شاگرد از درس شده است و یا شاگرد اصلا درس را نخوانده و چند بار در امتحان بدون خواندن درس شرکت کرده و باعث دوری از یک درس گشته است. در بدترین حالت باید شرایطی را متصور شد که شاگرد بطور کلی از لحاظ ذهنی شرایط آن درس را ندارد.

در یکی از موارد تدریس به شاگردی برخوردم که بسیار ضعیف بود و بدنبال معجزه نیز بودند. در حدی که ایشان جدول ضرب را بسختی بلد بودند و انتظار درصد بالای 80 در کنکور تجربی را داشتند.
در ابتدا قصد داشتم که کلاس را کنسل کنم اما ترجیح دادم که ابتدا با خانواده شاگرد صحبت کنم، بدون اطلاع شاگرد با والدین او صحبت کردم و به ایشان گفتم که تا زمانی‌که پایه ریاضی ایشان تا این حد ضعیف باشد، حداقل من نمیتوانم کاری برایشان انجام دهم.
خانواده دانش‌آموز ابتدا از بنده تشکر کردند و قرار شد کلاس‌‌ها کنسل شود، چند ماه بعد و پس از پایان کنکور آن سال، دوباره با بنده تماس گرفته شد و خواستند که با برنامه‌ای جامع برای کنکور سال آینده دانش‌آموز برنامه‌ریزی شود و در نهایت شاگرد توانستند به درصد 63 در فیزیک برسند.
20
ابراهیم شاه ابراهیمی ابراهیم شاه ابراهیمی استاد تایید شده
۱۶ فروردین ۱۳۹۹
بنده تجربه دو مدل از این تیپ رو داشتم :
1. شاگرد ضعیف در دانشگاه ضعیف
2. شاگرد ضعیف در دانشگاه قوی
در رابطه با مورد اول مهمترین نکته اینه که مدرس خودشو به همون اندازه و در چارچوب مورد نیاز پایین بیاره که واقعا خود همین هم کار ساده ای نیست.
به شخصه برای خود من بیان مسائل ابتدایی کار دشوارتریه تا مسائل سخت و پیچیده.
بنابراین مدرس تو این مورد باید با صبر و حوصله زیاد بعلاوه چاشنی احترام و رفاقت (طوریکه مخاطب فکر نکنه داره به شعورش توهین میشه) عمل کنه
و مثال های ساده رو با تکرار زیاد حل کنه.
اما مورد دوم به مراتب کار رو سخت تر میکنه
این مورد برای بچه های سهمیه علمی بخصوص رخ میده و واقعا کار سخت میشه.
رویکرد من تو این مورد در شروع جلسات مثل مورد اول هست و سعی میکنم برم از اول خلقت کار رو شروع کنم :)
ولی کم کم و گام به گام مخاطب رو بالاتر بیارم تا جایی که برای سطوح بالاتر هم آماده بشه
و تو این مورد چیزی که مهمه اینه که اجازه بدیم دست دانشجو به قلم عادت کنه
بیشتر بازیش بدیم و بدونیم که تو این تیپ موارد متکلم وحده بودنِ ما کفایت نمیکنه (چون مخاطب قوی واقعا از بیان شما هم استفاده میکنه و مطلبو میگیره اما مخاطب ضعیف باید چندبار خودش مثال حل شده ما رو حل کنه تا مطلب براش جا بیفته)
19
آیسان رفیعی آیسان رفیعی استاد تایید شده
۲۰ تیر ۱۴۰۰
با سلام و احترام<br />
به نظر من یکی از مهم‌ترین کارهایی که در هنگام مواجهه با دانش‌آموزی که سطح تحصیلی آن پایین هست و به اصطلاح دانش‌آموز ضعیف شناخته می‌شود بهتر است، رعایت شود حفظ عزت نفس دانش‌آموز می‌باشد و استفاده از واژه‌هایی که بار معنایی منفی دارند و عزت نفس او را خدشه‌دار می‌کنند، نه تنها کمکی نمی‌کند و ارتباط موثری برقرار نمی‌شود بلکه می‌تواند این مشکل را در دانش‌آموز شدت بخشد.<br />
به عنوان یک همراه آموزشی (نه معلم) در برخورد با چنین دانش‌آموزی، اولین کاری که می‌کنم ایجاد حس همدلی و همراهی با اوست. بعد از ایجاد ارتباطی موثر بین خودم و دانش‌آموزم به دنبال یافتن علت یا عوامل به وجود آمدن ضعف می‌گردم.<br />
هر دانش‌آموزی بنابه دلایل مختلفی اعم از جسمی، روحی و ... می‌تواند در موقعیت یادگیری از خود ضعف نشان دهد که بعد از شناسایی این دلیل سعی می‌کنم با اولیا این دانش‌آموز صحبتی داشته باشم و از خود آنها نیز دلیل را جویا باشم و در ادامه بعد از مشخص شدن دلیل، سعی می‌کنم راه‌کاری برای افزایش یادگیری و کاستن عواملی که منجر به بروز ضعف در دانش‌آموز می‌شود را بیابم. برای محقق شدن هدف که افزایش سطح تحصیلی دانش‌آموز است، اولیا نقش بسیاری دارند و این موضوع را با اولیا مطرح می‌کنم و از آن‌ها نیز در این مسیر یاری می‌خواهم.<br />
در مسیر یادگیری، به نکات زیر هم خیلی توجه می‌کنم:<br />
1. از یک نوع آموزش استفاده نمی‌کنم و بسته به اینکه سبک یادگیری او چیست آموزش خودم را تغییر می‌دهم.<br />
2. در مقابل کندی یادگیری او صبوری و شکیبایی را پیشه کار خود می‌سازم.<br />
3. در روند یادگیری او انتظار معجزه نمی‌گردم، چون در غیر اینصورت امکان دارد میانه راه مایوس شوم.<br />
4. به او فرصت می‌دهم تا کارهای خودش را به تنهایی انجام دهد.<br />
5. با دیدن اندکی موفقیت او را تشویق می‌کنم.<br />
6. مسئولیتی را به او واگذار می‌کنم تا اعتماد به نفسش بالا رود و بداند که برای من و اطرافیانش وجودی ارزشمند دارد.
9
گلنوش هوایی گلنوش هوایی استاد تایید شده
۱۶ فروردین ۱۳۹۹
درود به همکاران گرامی،
به نظر بنده اصلاً کلمه ای به نام ضعیف برای شاگردان وجود ندارد بلکه میتوان آن توانایی را به پایه ی انها از درس و همینطور نحوه ی ارتباط گیری انها با معلمان خود دانست زیرا که یک دبیر همانطور که میتواند در دانش اموزان ایجاد انگیزه کند به همان اندازه میتواند سبب دلزدگی شاگردان شود که به موجب ان دانش اموز از پیگیری درس سرباز میزند.
در اینجور مواقع میتوان با چند تکنیک میانبر که مسایل سخت را به اسان تبدیل میکند شاگرد را مشتاق به درس کرد بنابراین لازم نیست همان روش تدریس در مدرسه را ادامه داد، پس بهتر است از هر فصل از دروس شگرد (هایی) را بدانیم تا بتوانیم انگیزه در شاگردان ایجاد کنیم.
در ضمن با مطالعه نظر همکاران باید به این نکته اشاره کنم که در جلسات اولیه صلاح نیست که والدین را از ضعف شاگرد اگاه کنیم، بر اساس تجربه بهتر است در حضور شاگرد از نقاط قوت و استعداد او نزد والدین تعریف کنیم این کار سبب میشود که دانش اموز برای اثبات این تعاریف تلاش بیشتری کند و همین موضوع به پیشترفت او کمک خواهد کرد. (امیدوارم اساتید به این نکته توجه کنند البته در درسنامه اشاره نشده بود اما به نظر بنده مهم است)
8
مریم آرمان مریم آرمان استاد تایید شده
۱۷ اسفند ۱۳۹۸
سلام و عرض ادب خدمت اساتید بزرگوار
من فکر میکنم دانش اموزان ضعیف به دو دسته تقسیم میشوند کسانی که واقعا بلد نیستن و دبیر هم القای مطلب درستی نداشته و من جلسه اول به او ثابت میکنم که در فهم و یادیگیری و به اصطلاح از نظر هوشی مشکلی ندارد و با برنامه ریزی دقیق و دادن انگیزه او را تشویق به یادگیری میکنم که در 99 درصد مواقع این مدل دانش اموزان ضعیف پیشرفت چشمگیری دارند...
و اما دسته دوم کسانی هستند که از نظر هوشی مشکل دارند که من در صحبتی خصوصی از طریق تماس تلفنی مادر را متوجه میکنم که فرزند شما مثلا برای ترم اول نمره ای که میتواند به ان دست یابد ده هست نه بیست زیرا دانش اموز همیشه دو بوده و مشکل القای مطلب وجود ندارد بلکه هوش یادگیری است که مانع از پیشرفت است و با ارامش خانواده را به درک بیشتر او تشویق میکنم در 99 درصد مواقع هم خود خانواده میدانند که فرزند مشکل هوشی دارد و خودشان تایید میکنند و من انها را در انتخاب ادامه کلاس یا ادامه ندادن ازاد میگذارم....
در دسته دوم با صحبت بسیار متوجه میشوم که خانواده قصدشان نمره بیست نیست و صرفا قبولی است‌‌‌‌.....
برای جمع بندی: بیشتر دانش اموزان من از دسته اول بودند که همانطور که در نظر سنجی ها مشخص است دانش اموز پیشرفت چشمگیری داشته است و چند موردی هم که دسته دوم بوده اند با خانواده به تفاهم رسیدیم فقط برای قبولی و هدف نمره عالی نبوده است‌.
7
راحله تیموری سلطانی راحله تیموری سلطانی استاد تایید شده
۱۷ اسفند ۱۳۹۸
در سال گذشته ،شاگردی را داشتم که در درس شیمی دهم بسیار سطح پایینی داشت در واقع این شاگرد درک صحیح و قابل فهمی از مطالب شیمی نداشت اگر چه من در اواسط سال تحصیلی اولین جلسه ی کلاسم با شاگرد شروع شد با این حال برای ارتباط شاگرد با درس شیمی ابتدا سعی به ایجاد انگیزه ی مناسب بین درس شیمی و ارتباط آن با زندگی روز مره (با بیان مثال های واقعی)انجام دادم و در جلساتی که با شاگرد داشتم میدانستم که باید صبر و آرامش بیشتری را در تدریس با شاگرد داشته باشم حتی این امکان وجود دارد که شاگرد یک سوال را برای درک بهتر بارها از استاد بپرسد که در این مواقع نشان دادن عکس العمل مناسب و با صبر از سوی استاد بسیار تاثیر گذار است. .جلسات به خوبی برگزار گردید و در حین جلسات حتی با ساده ترین سوال های ممکن از سوی شاگرد با آرامش به آن پاسخگو بودم. در این ارتباط آنچه متوجه شدم حس اعتماد شاکرد و والدین ایشان به اینجانب بود که شرایط را برای جلسات بیشتر پیش میبرد به طوری شاگرد طی چندین جلسه، بسیار به درس شیمی علاقه مند گردید.
5
علیرضا توسلی علیرضا توسلی استاد تایید شده
۱۷ اسفند ۱۳۹۸
با سلام و احترام
متاسفانه یکی از بزرگترین مشکلاتم، مواجه با شاگرد ضعیفی که والدین آن بدنبال معجزه اند.
من خیلی شاگرد ضعیف و حتی شاگردی که اختلال یادگیری دارد، داشتم و چون خانواده اش درک خوبی در مورد این مساله داشتند شاگردی که دو شده بود را به نوزده رسوندم ولی در مورد خانواده هایی که دنبال معجزه هستند راهکاری بلد نیستم لطفا راهنماییم کنید.
4
×
ثبت نام به عنوان معلم خصوصی