جلسه 6: پایان جلسه ی اول

سر فصل: دوره اخلاق حرفه ای تدریس (پایه)

تعداد درسنامه ها: 11

2050

اگر به مشارکت اساتید در درسنامه های پیشین دقت کرده باشید، بسیاری از اساتید به این موضوع اشاره کردند که رسیدن از جلسه اول به جلسه دوم، برای معلم خصوصی به عنوان یک موفقیت تلقی میشود.

موفقیت در هر کاری می تواند دلایل فراوانی داشته باشد. شغل تدریس هم از این قاعده مستثنی نیست.

عملکرد استاد در پایان جلسه اول به شدت بر تصمیم گیری شاگرد برای ادامه جلسات تاثیر گذار است.

در ادامه به بررسی مواردی میپردازیم که در پایان جلسات کلاس، خصوصا در نخستین جلسه از اهمیت زیادی برخوردارند:

1. نحوه سنجش میزان یادگیری شاگرد

اساتید با سابقه استادبانک معتقدند که سنجش شاگردان بهتر است در یک فضای تعاملی باشد.

برای سنجش میزان یادگیری شاگرد نیاز نیست که حتما یک آزمون طراحی کنید و در وقت کلاس از شاگرد بخواهید به سوالات آن پاسخ دهد.

James Clark در کتابش با عنوان "A Tutor's Handbook" در قالب یک شیوه برای آموزش خواندن (Reading) پیشنهادی ارائه میکند که در قالب یک مدل قابل تعمیم به دیگر دروس هم هست:

آقای کلارک این مدل را در کتابچه خود، روش "Together – Alone – Together" نامگذاری کرده است.

  • متن را باهم بخوانید.
  • متن را شاگرد به تنهایی بخواند.
  • متن را دوباره باهم بخوانید.

مرحله دوم این شیوه، در واقع سنجش و نظارت استاد بر ضعف شاگرد و مرحله سوم تلاش برای تصحیح خطاهاست.

مثلاً به عنوان یک ترفند، یک مسئله را به شاگرد بدهید و نظارت کنید که شاگرد در زمان حل در کدام بخش ها با مشکل مواجه است و از این طریق متوجه نقاط ضعف شاگرد شوید. به شاگرد برای حل سوال فرصت دهید، در صورتی که نتوانست به تنهایی مسئله را حل کند، می توانید در حل مسئله او را راهنمایی کرده و در این حین نقاط ضعفش را شناسایی کنید.

جمله زیر یک نمونه از نظر ثبت شده والدین در سایت استادبانک است:

(در جهت جلوگیری از سوگیری و همچنین احترام به اساتید، نظرات والدین درج شده در درس نامه ها بدون ذکر نام استاد و شاگرد و با تغییرات در جمله بندی ها منتشر میشود.)

پسرم چیز زیادی از کلاس نفهمید. استاد صرفا تدریس کردن و به سرعت از مباحث عبور میکردند.

نکته: البته این مساله قابل درک است که برخی از والدین در جلسه اول توقع بیش از حدی از استاد دارند و طبعاً وظیفه استاد برآورده کردن انتظارات غیرمنطقی نیست. اشاره به کامنت ها و نظر شاگردان جنبه آموزشی داشته و جهت مرور برخی نارضایتی های رایج والدین است.

2. تناسب حجم تکالیف با زمان و توان شاگرد

شیوه تکلیف دهی به شاگرد، اصولا مبتنی بر تجربیات استاد در طی سال ها کار با تعداد بسیاری شاگرد است.

در بخش مشارکت این درس، از شما میخواهیم تا تجربه ارزشمند خود در این زمینه را با دیگر اساتید در میان بگذارید.

مبنای تکالیف پایان جلسه بهتر است توان واقعی شاگرد و زمانی باشد که می تواند در طول هفته به درس شما اختصاص دهد. تمرین ها را میتوانید از منابعی مثل کتب کمک درسی یا نمونه سوالاتی که همراه دارید تهیه کنید.

میتوان گفت به طور کلی این سه نکته در خصوص تکلیف دهی مهم است. هدف از تکلیف: هدف از حل تمرین بایستی برای شاگرد هم مشخص باشد. اگر این هدف برای او روشن نباشد، به احتمال زیاد انگیزه ای هم برای حل آنها نخواهد داشت. حجم تکلیف: تعداد و سطح سوالاتی که برای جلسه بعدی از شاگرد توقع حل آن را دارید. منبع تکلیف: اینکه تکالیف را از چه منبعی مطرح می کنید. (نمونه سوالاتی که به همراه دارید، کتاب های کمک درسی، سوال طرح شده در کلاس و غیره)

نکته: برخی اساتید تعداد زیادی تمرین را در سطوح مختلف (بسیار بالاتر یا پایین تر از سطح شاگرد) تعیین می کنند که این موضوع عملا میتواند موجب دل سرد شدن شاگرد از کلاس شود.

3. جمع بندی مطالب در پایان هر جلسه

چرا جمع بندی اهمیت دارد؟

ارائه ی یک جمع بندی کوتاه در پایان جلسه می تواند به مطالب تدریس شده در ذهن شاگرد نظم بیشتری دهد. همچنین کمک میکند تا مرزبندی مطالب ارائه شده در این جلسه با جلسه بعدی تا حد خوبی شفاف شود.

برای مثال استاد 10 دقیقه پایان کلاس را به مرور مباحث مطرح شده می پردازیم. همچنین اشاره می کند که مباحث کتاب مثلا تا صفحه 54 مرور شده و تمرین ها تا پایان فصل دو حل شده است. برای جلسه بعدی هم قرار است باهم...

منظور از ارائه چشم انداز چیست؟

ممکن است روند ادامه کلاس در ذهن شما کاملا شفاف باشد و دقیقا بدانید قرار است با این شاگرد چه مسیری را در ادامه جلسات طی کنید.

پیشنهاد استادبانک: فایل PDF تهیه شده توسط استادبانک به عنوان یک پیشنهاد برای جمع بندی و ارائه چشم انداز به شاگرد در پایان هرجلسه تهیه شده است. (لینک دانلود)

این فرمت جمع بندی و گزارش کلاس تنها یک پیشنهاد است. ممکن است اساتید با توجه به تجربه و نیاز کلاس ها بتوانند مواردی را به این فایل افزوده یا کم کنند.

پیشنهاد میکنیم برگه های خام پرینت شده را با خود به همراه داشته باشید و در انتهای هر جلسه آن ها را تکمیل کرد و به شاگرد ارائه کنید. (همچنین میتوان این برگه ها را به عنوان گزارش هم به والدین ارائه داد).

به تجربه در استادبانک دریافته ایم، کارهایی از این دست به شدت بر میزان اعتماد و رضایت شاگرد و والدین تاثیرگذار است.

مجموعه رفتارهایی که منعکس کننده توجه و دلسوزی شما باشد، موجب دلگرمی و حس مثبت در والدین و شاگرد میشود.

4. گزارش دهی از روند برگزاری کلاس ها به والدین

ما قصد داریم در درسنامه های پیش رو، بحث گزارش دهی به والدین را به طور مفصل بیان کنیم.

در اینجا تنها به این یادآوری بسنده میکنیم که همکاری و ارتباط سازنده ی استاد با والدین می تواند باعث پیشرفت بهتر و سریع تر شاگرد شود.

برای مثال در پایان جلسه چند دقیقه ای را (خارج از وقت کلاس) صرف صحبت راجع به شرایط کلاس و پیشرفت شاگرد با والدین کنید و آن ها را در جریان روند برگزاری کلاس ها و میزان پیشرفت و رشد شاگرد قرار دهید.

5. نگرش مثبت

همانطور که در ابتدای درسنامه اشاره شد، نحوه به اتمام رساندن کلاس نقش پررنگی در تصویر شاگرد از شما خواهد داشت. در همین راستا توصیه می کنیم جلسه را با جمله ای انگیزشی و مثبت به پایان برسانید. ترک جلسه با نگرشی مثبت تاثیر زیادی بر روحیه و انگیزه ی شاگرد خواهد داشت.

مثلاً: "اگر در جلسات آینده هم همینطور تلاش کنی بدون شک در امتحان موفق می شوی" یا "امروز شروع قوی و خوبی داشتی، اگر در ادامه هم همینطور تلاش کنی، حتماً موفق می شوی" و جملاتی شبیه به این موارد.

داشتن نگرشی مثبت نسبت به کلاس و انتقال این نگرش به شاگرد باعث افزایش اعتماد به نفس و ترغیب شاگرد به ادامه دادن جلسات کلاس می شود.

برای شرکت در دوره اخلاق حرفه ای استادبانک و دریافت گواهینامه، بایستی عضو اساتید استادبانک شوید. عضویت در استادبانک

تمرین جلسه 11

تمرین این درسنامه شامل دو بخش است.

1- اشتباهات رایج در تکلیف دهی به شاگرد از نظر شما کدامند؟ (لطفا به یک یا چند مورد اشاره کنید.)

2- روش شما برای دادن تکلیف به شاگرد چیست؟

عضو اساتید استادبانک شوید و پاسخ خود را ثبت کنید عضویت اساتید
صادق احمدی صادق احمدی استاد تایید شده
۱۲ مهر ۱۳۹۹
با سلام<br />
اشتباهات رایج در تکلیف دهی به شاگرد از نظر بنده:<br />
1. تکلیفاتی که به شاگرد داده شود فراتر از سطح علمی شاگرد باشد<br />
2. تکلیفاتی به شاگرد داده شود که مطالب آن به شاگرد آموزش داده نشده باشد؛ به طوریکه شاگرد احساس کند که چیزی از درس فرا نگرفته و ناامید گردد<br />
3. عدم بررسی مشکلات احتمالی شاگرد در تکالیف داده شده در جلسه بعدی تدریس<br />
4. تعداد بالای تکالیف به طوری که از حوصله حل شاگرد خارج شود<br />
<br />
چند مورد از روش های من برای مثمر ثمر بودن تکالیف:<br />
1.حتما قبل از تکلیف دادن همه نکات لازم آموزشی در حل آن تکالیف را به شاگرد می آموزم<br />
2. به شاگرد اطمینان میدهم که تا قبل از جلسه بعدی میتواند اگر در حل تکالیف به مشکل بر خورد با من در تماس باشد <br />
3. حتما در اولین جلسه تدریس بعدی به مرور تگالیف میپردازم و نکات مهمی که شاگرد از آنها غافل بوده را به او گوشزد میکنم<br />
4. تعداد مناسب تکالیف با سطح و حوصله شاگرد
22
راضیه رشیدی راضیه رشیدی استاد تایید شده
۲۴ اسفند ۱۳۹۸
درود بر شما
سال نو مبارک و خجسته
پایدار و تندرست باشید

برای ارائه تکلیف به شاگرد حتما باید میزان درک شاگرد، سطح دانش او، میزان انگیزه، نوع مدرسه ای که در آن تحصیل می کند، و شخصیت خود دانش آموز و همچنین والدین، سنجیده شود.
برای مثال برخی دانش آموزان انگیزه درونی دارند و خودجوشند و از ارائه تکلیف خارج از کلاس استقبال می کنند.
برخی دانش آموزان همیشه از انجام تکالیف فراری اند و دادن تکلیف خارج از کلاس نتیجه عکس به همراه خواهد داشت و حتی ممکن است باعث کنسلی کلاس شود، در این گونه موارد بهتر است پرسش مربوط به درس ارائه شده را همان سر کلاس از شاگرد خواست که حل کند و به او کمک کرد و زمان بیشتری حتی خارج تایم کلاس به آن ارائه داد.
یکی از راهکارهایی که معمولا جواب میدهد این است که تکلیف حجم کمی داشته باشد و در روزهای هفته تقسیم شود.
و از دانش آموز خواسته شود که تمارین انجام شده از طریق شبکه‌های اجتماعی ارائه شود (مثلا تعداد زیادی از شاگردان تصویر مطالب حل شده را هر شب در واتساپ برای بنده ارسال میکنند و هر شب بازخورد مثبت را از بنده دریافت میکنند. اشکالات آنها هم در حد امکان برطرف میشود﴾
مورد دیگری که لازم است گفته شود در مورد کتابهای کمک آموزشی است.
مسلما همه کتابها مناسب نیستند و بعضی انتشاراتی ها بهتر عمل میکنند.
اما لازم نیست حتما برای هر درس و هر شاگرد کتابی معرفی شود و شاگرد ملزم به خریداری آن شود. معمولا در منزل شاگرد با انبوهی از این کتابها مواجهیم که حتی پنج درصد آن حل نشده، پس بهتر است زمانی را اختصاص دهیم و از میان همان کتابها تمرینات و تستهای معتبر تر را انتخاب کنیم. از شاگرد بخواهیم حل شود، بسیار دیده شده که به دلیل تغییر اساتید، کتابهای زیادی انباشته شده، پس تا جایی که امکان پذیر است از همان کتابها استفاده شود.
مورد بعد اینکه بهتر است انجام تکالیف به صورت دوستانه و تعاملی از شاگرد خواسته شود، برخی دانش آموزان وقتی ببینند که والدین در جریان میزان تکالیف هستند متاسفانه موضع گیری میکنند و از روی لجبازی تکلیفی انجام نمیدهند.
لازم است حتما به این نکته ها توجه شود.
با تشکر از توجه شما
17
علی کوخازاده علی کوخازاده استاد تایید شده
۲۳ فروردین ۱۳۹۹
با سلام و احترام
اشتباهات رایج در تکلیف دهی به نظر من:
1- عدم تناسب حجم و سطح تکالیف با زمان و سطح علمی شاگرد
2- عدم تناسب حجم و پیچیدگی تکالیف با «ویژگی های رفتاری» شاگرد، (مخصوصا تکالیف مربوط به جلسات ابتدایی)؛ بعضی شاگردان ذاتا از انجام تکالیف گریزان هستند و خیلی ها نیز در مواجهه با مسائل پیچیده (با راه حل طولانی و پیچیده) زود ناامید می شوند (مخصوصا اگر تنها باشند)، برای این دسته نیز تا اطمینان از برطرف شدن این مشکل (بعد از جلسات ابتدایی)، باید از ارائه مسائل پیچیده در تکالیف، پرهیز کرد.
3- قطع ارتباط با شاگرد تا جلسه بعدی
4- عدم بررسی تکالیف در جلسه بعدی! (نکته اول: با بررسی تکالیف در جلسه بعدی، اشکالات شاگرد مشخص و برطرف شود؛ نکته دوم: اگر شاگرد به این نتیجه برسد که نتیجه حل تکالیف در جلسه بعد بررسی نخواهد شد، اهمیت ناچیزی برای آنها قائل خواهد شد)

چند مورد از شگردهای من برای دادن تکلیف به شاگرد (دانشگاهی):
1- یکی از تکالیف همیشگی، مخصوصا در جلسات ابتدایی: مرور مطالب جلسه و مخصوصا بازنویسی و اجرای مجدد برنامه های نوشته شده (یا تمرینات حل شده) در جلسه، بدون نگاه کردن به نسخه ی نوشته شده در جلسه
2- ارائه تمرینات بسیار ابتدایی و خیلی ساده تر از سطح شاگرد در جلسات ابتدایی (در حدی که 99% مطمئن هستم که می تواند آنها را حل کند)
3- قرار گذاشتن با شاگرد برای رفع اشکال تلفنی و پاسخ به سوالات احتمالی شاگرد حین حل تکالیف (البته کوتاه مدت و خارج از زمان کاری، مثلا شب)
4- تعیین بخشی از مباحث جلسه بعدی و درخواست از شاگرد برای مطالعه آنها، بدون اصرار جدی در فهمیدن مطالب آن (این موضوع باعث می شود که ضمن ایجاد انگیزه در شاگرد، ذهن وی برای دریافت مطالب جلسه بعدی آماده شود و سوالاتی احتمالی در ذهن وی پیش آید که در جلسه بعد پاسخ داده خواهند شد.)

با سپاس
13
محمد جواد بلوری محمد جواد بلوری استاد تایید شده
۱۶ فروردین ۱۳۹۹
با سلام

از اشتباهات رایج در تکلیف دهی می توان به عدم توجه به سطح فعلی شاگرد به عنوان مهمترین نکته اشاره کرد. همچنین مدت زمان انجام تکالیف باید معقول باشد. در بعضی از موارد طولانی شدن پاسخ دهی به تکالیف و خستگی باعث پاسخ اشتباه به سوالات می شود که معمولا مدرسان این مورد را کمبود دانش تلقی می کنند.

روش تکلیف دادن بنده به دو مورد Task و Exercise تقسیم می شود. به عنوان مثال زمان گذشته ساده تدریس شده است. در روش Exercise تکلیف می تواند دادن سوالات چهار گزینه ای، صحیح یا غلط، کامل کردن جملات و ... باشد.
در روش Task از زبان آموز می خواهم برای مثال آخرین مسافرت خود را توصیف کند. در این روش شاگرد به صورت ناخودآگاه از زمان گذشته استفاده می کند و بر اساس تحقیقات اثربخشی بالایی دارد.
همچنین به زبان آموزان توصیه می کنم تا درس جلسه آینده را پیش مطالعه کنند تا ذهنیت و آمادگی لازم را داشته باشند.
10
سارا سروش سارا سروش استاد تایید شده
۱۶ فروردین ۱۳۹۹
1-
یکی از اشتباهات رایج می تواند حجم زیاد و پر تکرار تمرینات باشد که باعث می شود نتواند وقت خود را برای کارها و درس های دیگر بگذارد و در طی زمان تبدیل به یک فشار روانی و اضطراب می شود.
-مشخص نکردن هدف از تکلیف و میزان اهمیت آن.
-نداشتن برنامه و تعیین نکردن زمان مناسب برای رفع اشکال آن در کلاس.
-سخت بودن بیشتر سوالات که موجب بی انگیزگی و اضطراب می شود.
2-
تدریس درس زبان انگلیسی کمی با درس های دیگر متفاوت است از این رو سعی می کنم ابتدا هدف را برای شاگرد از حل تمریتان مشخص کنم و تمرینات workbook را پوشش دهم و سپس تمریناتی که از سطح مطالب داخل کتاب بالاتر باشد و البته باید تمرینات جنبه ی بسیار جدی نداشته باشد و برایش روشن شود که برای پیشرفت و بهتر شدن خودش است مثل دیدن فیلم و یادداشت برداری از آن یا خواندن کتاب های داستان و گوش دادن به پادکست.
Helping Your Students With Homework
A Guide for Teachers
By Nancy Paulu
این کتاب مناسبی بود که در این زمینه به من کمک کرد.
9
رومینا خورشیدی رومینا خورشیدی استاد تایید شده
۱۶ فروردین ۱۳۹۹
1.بزرگ ترین اشتباه از نظر من، تمرین دادن بدون توجه به توانایی و سطح شاگرد است. دانش آموزی داریم که پر تلاش و باهوش است و روزانه 30 تمرین ریاضی را در یک ساعت حل میکند. ولی همان 30 سوال برای یک دانش آموز دیگر ممکن است دو روز به طول بینجامد. قطعا شناسایی نقاط قوت و ضعف در دستور کار اولیه قرار دارد
2.معمولا من تمرینات رو متناسب با جلسه ای که گذروندیم و سطح دانش آموز ارائه میدم. گاهی بعد از کلاس خودم نمونه سوال برای دانش آموزم ارسال کردم،گاهی کتاب کمک درسی معرفی کردم و گاهی از تمرینات کتاب درسی و کمک درسی خود دانش آموز، با توجه به توانایی و سطح درسی او، تمریناتی داده ام.
6
علیرضا توسلی علیرضا توسلی استاد تایید شده
۲۴ اسفند ۱۳۹۸
با سلام و احترام
سال نو مبارک
تکلیف زیاد دادن کاملا اشتباه است و شاید در جلسه اول تکلیف دادن اشتباه باشه چون غالب دانش اموزان ما کم کار هستند و تکالیف را حل نمیکنند بخاطر همین کلاس را کلا کنسل میکنند یا جلسه بعدی را کنسل میکنند.
اوایل تدریسم بخاطر یادگیری دانش آموز و اصرار والدین تکالیف زیادی میدادم ولی اخیرا، جلسه اول تکلیف خیلی کمی (اونم بخاطر والدین) میدم ولی بعد از جلسه دوم برای هر روز یک یا دو تا تکلیف میدم و میگم عکس جواب را از واتس آپ تا 12 شب اونروز بفرستن؛ این نوع تکلیف از نظر یادگیری بهتر است.
4
محمدرضا رحیمی محمدرضا رحیمی استاد تایید شده
۱۶ فروردین ۱۳۹۹
با سلام و احترام خدمت اساتید عزیز و کارشناسان محترم موسسه
ان شاء الله که خوب و سلامت باشید

1- رایج ترین اشتباه این هست سطح تکالیف با سطح دانش آموز همخوانی نداشته باشد گاهی سوالاتی که از نظر معلم بسیار جذاب هستند برای دانش آموز هیچ جذابیتی ندارد و ممکنه منجر به دلسرد شدن دانش آموز شود، همچنین تعداد سوالات رو حتما در حد توان دانش آموز و تایم آزادش انتخاب کنید تا دانش آموز توانایی حل تکلیف را در خود ببیند و اقدام به حل کند
به نظر بنده تکالیف باید از منبعی که برای دانش آموز مشخص نیست تعیبن شود و جواب تشریحی سوالها را از دانش آموز بخواهیم
در صورت تعیبن تکالیف از کتاب کمک آموزشی که دانش آموز در اختیار دارد. ممکنه دانش آموز جواب سوالات را کپی کند و یادگیری اتفاق نیفتد

2_ بنده از سامانه های منتا و لرنیتو برای دانش آموزان با توجه به سطح درسی و هدفی که از گرفتن کلاس خصوصی دارند تکلیف طراحی میکنم و بازخورد خوبی گرفتم خداروشکر

سپاسگزارم
با آرزوی موفقیت روزافزون
3
رویا کاتوزیان رویا کاتوزیان استاد تایید شده
۱۶ فروردین ۱۳۹۹
بنظرم یکی از اشتباهات رایج در تکلیف‌دهی عدم توجه به سطح شاگرد میتونه باشه.
مثلا شاگردی دارم که دبیری خارج از استاد بانک داشت و این آقا حین تدریس چون این شاگرد رشته انسانی هستش و امسال کنکور داره هر مساله‌ای رو که شاگرد نمیتونست حل کنه با یه حالت تحقیر و با صدای بلند طوری سرزنش میکرد که والدین صداشون رو بشنون. بعد کلاس هم کلی تکلیف میداد و جوری برخورد میکرد که اگر انجام ندی غوغا به پا میکنم! این شاگرد واقعا روزهای اولی که دیدمش از ریاضی وحشت داشت و وقتی بهش در جلسه اول تکلیف دادم دیدم با ترس یادداشت میکنه و جلسه دوم همه تکالیف رو نوشته و آماده کرده بود... همون جلسه دوم وقتی قضیه رو متوجه شدم سعی کردم بهش آرامش بدم و گفتم هیچ اجباری نیست سوال‌هایی رو که میدم بدون نقص حل کنی... اگر اشتباه هم داشته باشی اصلا اشکال نداره من برای همین اینجام... اون آقا به شاگرد گفته بودن که تست‌ها رو از همون روز اول تست‌زنی باید توی زمان حل کنی و با خودکار کنار تست‌های مشخص شده پررنگ نوشته بودن (مثلا) 20 دقیقه فقط زمان داری...! در صورتیکه این شاگرد اول باید به این باور میرسید که میتونه سوالات رو بدون نگاه کردن به پاسخنامه حل کنه و اول باید مطلب ملکه‌ی ذهنش بشه و بعد بحث سرعت عمل رو روش کار کنه... خلاصه اون مدرس نمونه بارز یک تکلیف‌دهی غلط برای من بود که تاثیرش رو روی شاگردی دیدم که الان با تغییر در روند تکلیف‌دهی همون شاگرد درصد آزمون‌های خیلی بالایی رو بدست میاره و الان واقعا هیچ اضطرابی برای کلاسمون نداره و همیشه خیلی دوستانه مشکلاتش رو حل میکنیم دو نفری...

من خودم همیشه حتی در همون جلسه‌ی اول به شاگرد تکلیف رو با توجه به سطحی که داره و از روی کتاب کار یا کتاب اصلی یا تست خود شاگرد میدم. یک دفترچه یادداشت هم دارم که برای هر شاگرد شرح حال و تکالیف داده شده‌اش رو یادداشت میکنم.
جلسه بعدی اول تکلیف رو میبینم اما همیشه با روی خوش و با محبت. اگر ننوشته بود دلیلش رو میپرسم اگر منطقی بود میگم باشه ولی جلسه بعدی تکلیفت دوبله میشه اما اگر تنبلی کرده بود رفتارم تغییر میکنه تا جایی که خود شاگرد متوجه میشه. معمولا توی اینجور مواقع اون جلسه با شاگرد کلاس شادی ندارم و معمولا خود شاگرد دقیقا متوجه میشه و میگه خانوم ناراحتتون کردم واسه تکلیفم؟ بعد از اون دیگه تکرار نمیکنه چون جو کلاس واقعا فرق میکنه وقتی ازش ناراحت باشم.
3
مریم آرمان مریم آرمان استاد تایید شده
۲۴ اسفند ۱۳۹۸
سلام و عرض احترام
1.ندادن تکلیف متناسب با زمان شاگرد و بیش از حد توان شاگرد یکی از اشتباهات رایج در تکلیف دهی است.
2.برای دانش اموزان پایه هر درسی که میدهم از هر کتاب کمک درسی که معرفی کرده ام همان درس را برای جلسه بعد از شاگرد میخواهم.
برای کنکوری ها تعداد روزهای باقی مانده تا تشکیل جلسه بعدی را محاسبه کرده و میزان تست را تقسیم بر روزهای باقی مانده کرده عدد بدست امده میزان تکلیفی است که دانش اموز باید به صورت روزانه انجام دهد، اما قبل از تثبیت تکلیف از دانش اموز میپرسم که عزیزم ایا توانایی داری طبق این برنامه عمل کنی اگر بگوید بله که من برنامه را ثبت میکنم و جلسه بعد مو به موی ان را از او میخواهم اما اگر بگوید نه برنامه را سبک تر میکنم و بعد از دانش اموز میخواهم که حتما به ان عمل کند.
3
×
ثبت نام به عنوان معلم خصوصی