مشاوره تحصیلی
انتخاب رشته کنکور سراسری-استادبانک

نکات مهم در انتخاب رشته کنکور سراسری (ویژه مشاوران تحصیلی)

در مقاله‌ای تحت عنوان چگونه مشاور کنکور شویم که در مجله اساتید استادبانک منتشر شد، به برخی از ویژگی‌ها و وظایف یک مشاور کنکور خوب اشاره کردیم. گفتیم که یکی از مهمترین وظایف مشاور حرفه‌ای کنکور این است که تا پایان انتخاب رشته کنکور سراسری همراه داوطلب بماند، در مواقع نیاز در دسترس او باشد و اطلاعات لازم برای انتخاب رشته کنکور را به داوطلب ارائه نماید.

اگر شما هم قصد ورود به حوزۀ مشاوره تحصیلی و به خصوصی مشاوره کنکور را دارید، لازم است که در رابطه با انتخاب رشته کنکور سراسری و آزاد نیز اطلاعات کاملی را کسب کرده و مهارت‌های ویژه‌ای را در خود ایجاد کنید، چرا که در غیر این صورت موفقیت چشمگیری در حرفه مشاورۀ کنکور به دست نخواهید آورد.

در این مقاله از آکادمی اساتید استادبانک (معتبرترین پلتفرم آموزش خصوصی در کشور)، به بررسی نکاتی در رابطه با انتخاب رشته کنکور سراسری پرداخته‌ایم که برای تبدیل شدن به یک مشاور کنکور موفق، باید از آن‌ها مطلع باشید. لطفا تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

۱. توانایی تحلیل کارنامه کنکور داوطلبان آزمون سراسری 

بسیاری از دانش‌آموزان بعد از دریافت کارنامه کنکور سراسری، در تحلیل این کارنامه و بررسی اطلاعات مختلف آن دچار سردرگمی می‌شوند. بنابراین به عنوان یک مشاور تحصیلی که در حوزه انتخاب رشته کنکور سراسری فعالیت می‌کند، باید بتوانید تحلیل درست و دقیقی از کارنامه کنکور دانش‌آموز داشته باشید و این اطلاعات را به زبان ساده و قابل درک به او منتقل کنید.

از داوطلب بخواهید که بخش اطلاعات فردی، سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی را به دقت بررسی کند، چرا که اگر اشتباهی در این قسمت رخ داده باشد، در روند انتخاب رشته و ورود دانشجو به رشته مورد نظر اختلال ایجاد خواهد شد.

اطلاعات کاملی را در مورد وضعیت تحصیل در انواع دانشگاه‌ها مانند روزانه، شبانه، غیرانتفاعی، فرهنگیان، مجازی و پردیس خودگران در اختیار شاگرد قرار دهید.

لازم است در رابطه با انواع زیرگروه‌ها در رشته مورد نظر (ریاضی، تجربی، انسانی و غیره) اطلاعات دقیقی داشته باشید. بخش وضعیت رتبه و نمره کل داوطلب در هر زیرگروه را به طور دقیق برای داوطلب تحلیل کنید.

بخش‌هایی مانند دانشگاه‌های خاص، رتبه‌ها و ترازها در زیرگروه‌ها، رتبه کشوری، رتبه در سهمیه در هر زیرگروه، رتبه کل در سهمیه، آخرین رتبه مجاز، تراز، درصد دروس و غیره مواردی هستند که به طور دقیق باید توسط مشاور کنکور مورد بررسی قرار بگیرند. چرا که انتخاب رشته نهایی باید بر اساس این موارد صورت بگیرد.

۲. داشتن اطلاعات دقیق در رابطه با دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری

دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری برای هر یک از رشته‌های حاضر در کنکور به صورت جداگانه منتشر می‌شود. در این دفترچه اطلاعات بسیار مهم و دقیقی در مورد نحوه پذیرش دانشجو، مقررات انتخاب رشته و بسیاری موارد دیگر ارائه می‌شود.

اما از آنجا که این دفترچه‌ها حاوی اطلاعات زیاد و اصطلاحات متعددی هستند، معمولا داوطلبان از مطالعه تمامی نکات آن به طور دقیق خودداری می‌کنند. بنابراین به عنوان یک مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری بسیار ضروری است که چکیده این نکات و اصطلاحات مهم و سرنوشت‌ساز را در اختیار داوطلب قرار دهید تا در انتخاب رشته خود این موارد را مد نظر قرار دهد.

از جملۀ این نکات مهم که در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری به طور کامل به آن‌ها اشاره شده است عبارتند از:

  • زمان‌ انتخاب رشته کنکور سراسری (زمان شروع انتخاب رشته و زمان پایان آن و تمدیدهای احتمالی)
  • شرایط آزمون سراسری برای انتخاب رشته
  • شرایط طرح جذب رتبه‌های برتر و برگزیدگان المپیاد دانش‌آموزی
  • آشنایی با انواع سهمیه‌ها در آزمون سراسری
  • گزینش بومی و نحوۀ تقسیم رشته‌ها
  • شیوه‌های گزینش در آزمون سراسری
  • شرایط کلی پذیرش دانشجو در دانشگا‌ه‌ها (تغییر رشته، تحصیل همزمان و غیره)
  • آشنایی با دوره‌های تحصیلی دانشگاه‌ها و شرایط پذیرش در هر یک از این دوره‌ها

۳. شناسایی علایق و استعدادها و روحیات دانش‌آموز برای انتخاب رشته 

همان طور که در مقالات مختلف بخش مشاوره تحصیلی مجله اساتید استادبانک اشاره کردیم، هر چقدر که دانش‌آموزان در انتخاب رشته نهم به دهم و انتخاب رشته کنکور سراسری، تصمیمات آگاهانه‌تر و دقیق‌تری بگیرند، در ادامۀ دوران تحصیل  و همچنین در حوزۀ کاری مورد نظرشان، نتایج بهتری خواهند گرفت.

اما برای انجام یک انتخاب رشته آگاهانه، لازم است که در وهله اول استعدادها و علایق و روحیات دانش‌آموز شناسایی شود. عدم شناسایی صحیح استعدادها و علایق فرد، احتمال انتخاب‌های نادرست را بالاتر می‌برد و در نهایت منجر به نارضایتی تحصیلی و شغلی او خواهد شد. این موضوع نیز به نوبۀ خود مشکلاتی مانند افسردگی، اضطراب، بی‌انگیزگی، ناامیدی و غیره را در آینده ایجاد خواهد کرد.

بنابراین به عنوان مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری باید این توانایی را داشته باشید که علاوه بر شناسایی روحیات و علایق دانش‌آموز، با استفاده روش‌ها و تست‌های مختلف استعدادهای او را نیز شناسایی کنید. یکی از معتبرترین این تست‌ها تست رغبت سنجی شغلی هالند است که در مقاله زیر در رابطه با آن صحبت کرده‌ایم.

در نهایت با کنار هم قرار دادن قطعات مختلف این پازل، می‌توانید بهترین انتخاب رشته کنکور را با همراهی شاگردتان انجام دهید، انتخاب رشته‌ای که هم با علایق و روحیات داوطلب سازگاری داشته باشد و هم در حیطۀ استعدادها و توانمندی‌های او باشد.

۴. شناخت اصولی از رشته‌های دانشگاهی مختلف

شناخت دقیق انواع رشته‌های دانشگاهی که داوطلب امکان انتخاب آن‌ها را دارد، در انتخاب رشته اصولی داوطلبان کنکور سراسری بسیار تاثیرگذار است. عدم آگاهی از شرایط مختلف رشته‌های دانشگاهی، منجر به بروز مشکلات متعددی در طی دوران تحصیل دانشجو از جمله افت تحصیلی و حتی ترک تحصیل او خواهد شد.

بنابراین یکی از مهم‌ترین وظایف مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری، این است که بعد از آگاهی از علایق و استعدادهای دانش‌آموز و بررسی رشته‌هایی که داوطلب با توجه به رتبۀ خود، امکان انتخاب آن‌ها را دارد، توضیحات دقیقی را در مورد این رشته‌ها و شرایط تحصیل در آن‌ها ارائه دهد.

برخی از مواردی که مشاور کنکور باید در معرفی رشته‌های دانشگاهی در نظر بگیرد، عبارتند از:

  • ارائۀ یک توصیف اجمالی در مورد رشته مورد نظر و گرایش‌های مختلف آن
  • معرفی برخی از دروس دبیرستانی که همراستا با این رشته هستند
  • ارائۀ توضیحاتی در مورد چارت درسی رشتۀ مورد نظر
  • بازار کار و آیندۀ شغلی این رشته
  • شرایط درآمدزایی در این رشته
  • بهترین دانشگاه‌ها و رتبه مورد نیاز برای تحصیل در این رشته
  • شرایط ادامه تحصیل در این رشته در مقاطع ارشد و دکترا
  • هزینه‌های ضروری برای ادامه تحصیل در رشته مورد نظر
  • وضعیت این رشته در جهان و شرایط مهاجرت با استفاده از مدرک تحصیلی رشته مورد نظر
  • روحیات، مهارت‌ها و توانمندی‌های ضروری برای ورود به این رشته
  • شرایط تغییر رشته در مقاطع بالاتر

انتخاب رشته کنکور سراسری-استادبانک

۵. شناخت انواع نرم‌افزارهای انتخاب رشته‌ مجازی و مزایا و معایب هر یک 

شیوۀ کار نرم‌افزارهای انتخاب رشته کنکور سراسری به این صورت است که اطلاعات آماری مربوط به کنکور سراسری سال‌های گذشته در پایگاه دادۀ آن ذخیره می‌شود. سپس داوطلب با وارد کردن اطلاعات خود مانند رتبه، تراز و سایر مواردی که توسط این نرم‌افزار از او خواسته می‌شود، تخمینی از رشته‌ها و دانشگاه‌هایی که احتمال قبولی در آن را دارد، به دست می‌آوزد.

نرم‌افزارهای انتخاب رشته اگر اطلاعات آماری وسیع و دقیقی را در خود کرده باشند، به داوطلب کمک می‌کنند انتخاب رشته دقیق‌تر و واقع‌بینانه‌تری را انجام دهد.

اما از آن جا که همانند سایر حوزه‌های آموزشی، سایت‌ها و گروه‌های متعددی به حوزۀ نرم‌افزارهای انتخاب رشته ورود پیدا کرده‌اند، بنابراین وظیفۀ مشاور کنکور این است که بهترین و دقیق‌ترینِ این نرم‌افزارها را شناسایی کرده، داوطلب را در جریان مزایا و معایب و هزینه‌های احتمالی هر یک قرار دهد تا در نهایت شاگرد بتواند بهترین گزینه را برای انتخاب رشته کامپیوتری خود در نظر بگیرد.

۶. آموزش کامل مراحل انتخاب رشته در سامانه سازمان سنجش

پس از اعلام نتایج اولیه کنکور و ارائۀ مشاوره کامل در مورد انتخاب رشته کنکور سراسری از سوی شما به عنوان مشاور کنکور، داوطلبان با توجه به وضعیت مجاز بودن خود، به سایت‌های مربوطه که به صورت جداگانه برای انتخاب رشتۀ دانشگاه‌های سراسری و آزاد در نظر گرفته شده مراجعه کرده و مراحل انتخاب رشتۀ خود را انجام دهند.

در طی مراحل مختلف این فرآیند ممکن است سوالاتی برای داوطلب مطرح شود و یا اشتباهاتی را انجام دهد که جبران ناپذیر باشد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم در حین انجام تمامی مراحل انتخاب رشته در کنار او باشید.

بسیار ضروری است که به عنوان مشاور کنکور، در رابطه با نکات زیر اطلاعات لازم را به داوطلب ارائه دهید:

  • معرفی سایت‌های انتخاب رشته دانشگاه سراسری و آزاد
  • نحوه پر کردن فرم پیش نویس انتخاب رشته
  • زمان شروع و اتمام انتخاب رشته
  • نحوۀ ویرایش و جابجایی رشته‌ها بعد از دریافت کد رهگیری
  • مراحل تکمیل فرم اصلی انتخاب رشته
  • امکان انتخاب دوره‌ها و دانشگاه‌های خاص قبل از انجام انتخاب رشته
  • نحوه ورود به صفحه انتخاب رشته
  • نحوه وارد کردن رشته‌های انتخابی در فرم الکترونیک
  • نگهداری از شماره پرونده و شماره رسید دریافتی در انتهای مراحل انتخاب رشته

۷. بر حذر داشتن داوطلب از اشتباهات انتخاب رشته

برخی داوطلبان به منظور پر کردن ۱۵۰ انتخاب خود، رشته‌هایی را وارد فرم انتخاب رشته می‌کنند که قصد ادامه تحصیل در آن را ندارند. یک اشتباه بسیار خظرناک در این حالت وجود دارد و آن این است که اگر داوطلب در یک رشته روزانه به عنوان پذیرفته نهایی اعلام شود و به هر دلیلی قصد تحصیل در آن رشته و دانشگاه را نداشته باشد، در کنکور سراسری سال بعد از انتخابِ رشته‌های روزانه محروم می‌شود.

این مورد یکی از اشتباهاتی است که برخی از داوطلبان کنکور سراسری انجام می‌دهند.

گروهی دیگر از داوطلبان نیز به اولویت‌های خود در فرم انتخاب رشته توجه نمی‌کنند. به وضوح اگر داوطلبی امکان قبولی در اولویت دهم و بیستم خود را داشته باشد، سازمان سنجش اولویت دهم را به عنوان رشتۀ قبولی داوطلب اعلام می‌کند.

بی‌توجهی به این مورد باعث می‌شود که در برخی مواقع داوطلب، رشته‌ای را که علاقه کمتری به آن دارد در اولویت بالاتری نسبت به رشته مورد علاقه خود قرار دهد و به این ترتیب شانس قبولی در رشته مورد نظر را از دست می‌دهد.

موارد بالا و برخی نکات دیگر مانند بی توجهی به دوره‌های شهریه‌دار، وارد کردن کدهای اشتباه در فرم انتخاب رشته، به تعویق انداختن انتخاب رشته، اکتفا کردن به نرم‌افزارهای انتخاب رشته، تنها چند مورد از اشتباهاتی است که برخی از داوطلبان کنکور مرتکب می‌شوند.

به عنوان یک مشاور انتخاب رشته حرفه‌ای و مسلط باید این نوع اشتباهات را شناسایی کنید و قبل از شروع فرآیند انتخاب رشته کنکور سراسری، به داوطلب در رابطه با این موارد هشدارهای لازم را داده و راهکارهایی را برای جلوگیری از  بروز چنین خطاهایی در اختیار او قرار دهید.

با رعایت همۀ نکاتی که در این مقاله ذکر شد، می‌توانید به عنوان یک مشاور انتخاب رشته کنکور فعالیت خود را آغاز کنید و به سرعت شاهد موفقیت و پیشرفت خود در این زمینه باشید.

استخدام مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری در استادبانک

پلتفرم‌ آموزش خصوصی استادبانک نیز یکی از معتبرترین و باسابقه‌ترین مراکزی است که از سال‌ها پیش فعالیت خود را در حوزۀ آموزش خصوصی از جمله برگزاری کلاس‌های خصوصی، معرفی اساتید برتر در حوزۀ تدریس خصوصی و مشاوره تحصیلی آغاز کرده است.

به عنوان مشاور کنکور در استادبانک، از بابت تبلیغات و جذب مخاطب هیچ گونه نگرانی نخواهید داشت. چرا که تیم پر تلاش استادبانک تمامی این وظایف را به نحو احسن انجام می‌دهد و در ازای آن تنها مبلغی از جلسات برگزار شده توسط شما را به عنوان کارمزد دریافت می‌کند.

از جمله مزایای همکاری با استادبانک، امکان ارائه مشاوره کنکور آنلاین و پایین بودن سهم استادبانک از جلسات مشاوره در مقایسه با بسیاری از مراکز آموزشی است.

برای همکاری با استادبانک نیازی به مراجعۀ حضوری وجود ندارد. کافیست شرایط همکاری با استادبانک به عنوان مشاور تحصیلی را مطالعه کنید. سپس در صورت داشتن این شرایط و توافق با آن، ثبت نام خود را به صورت آنلاین انجام دهید تا کارشناسان استادبانک در اولین فرصت با شما تماس بگیرند و فرآیند استخدام‌تان کامل شود.

در مقالات آیندۀ بخش مشاورۀ تحصیلی، اطلاعات کاملی را در رابطه با شرایط همکاری با استادبانک به عنوان مشاور تحصیلی و مراحل ثبت نام آن در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.

استادبانک بزرگ‌ترین پلتفرم تخصصی آموزش خصوصی در کشور

در این مقاله از سایت معلمان استادبانک به بررسی تمامی نکاتی پرداختیم که به عنوان یک مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری و آزاد باید از آن‌ها مطلع باشید و به تسلط قابل قبولی در رابطه با این نکات دست پیدا کنید.

این نکته را در نظر داشته باشید که مشاور کنکور خوب باید ضمن حفظ اصول اخلاقی و حرفه‌ای و رعایت صداقت کامل در تمامی مراحل مشاوره، از لحظه اول شروع مشاوره تا انتهای مسیر با داوطلب همراهی کند و همواره در مواقع نیاز در دسترس او باشد.

ما در مجله اساتید استادبانک تلاش می‌کنیم تا آموزش‌های لازم را به علاقمندان ورود به حوزه مشاوره تحصیلی، از جمله مشاوره تحصیلی کنکور را ارائه دهیم و در کنار آن فرصت کسب درآمد از مشاوره درسی را برای این عزیزان فراهم کرده‌ایم.

در صورتی که شما نیز علاقمند به همکاری با سایت استادبانک به عنوان مشاور تحصیلی کنکور هستید، می‌توانید پبا شماره ۹۱۰۰۵۳۴۳-۰۲۱ تماس بگیرید.

لطفا دیدگاه‌های خود را در رابطه با مقاله نکات مهم انتخاب رشته کنکور سراسری، در انتهای همین صفحه با ما در میان بگذارید.
انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱ از چه زمانی آغاز می شود؟

زمان شروع انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۱ ۱۷ مرداد و زمان پایان انتخاب رشته، ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ است.

آیا انتخاب رشته دانشگاههای سراسری و آزاد در سال ۱۴۰۱ به صورت جداگانه انجام می شود؟

بله، دانشگاه آزاد و سراسری آزمونهای خود را با هم ادغام کرده‌اند و تنها یک آزمون هماهنگ برگزار برای هر دو دانشگاه برگزار می‌شود، اما مراحل انجام انتخاب رشته آن‌ها به صورت مجزا و در سایت‌های جداگانه انجام می‌شود.

چطور می‌توانم فعالیت خود را به عنوان مشاور کنکور و مشاور انتخاب رشته کنکور سراسری و آزاد شروع کنم؟

برای فعالیت به عنوان مشاور کنکور باید ابتدا حوزه تخصصی خود را مشخص کرده، مهارتهای لازم را در خود ایجاد کنید سپس با ارائه یک رزومه جذاب و کامل، درخواست خود را به موسسات آموزشی و مشاوره درسی مانند استادبانک ارائه نمایید. در مقاله چگونه مشاور کنکور شویم از آکادمی اساتید استادبانک توضیحات کاملی در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.

نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید:

دیدگاهی ثبت نشده است.
×
ثبت نام به عنوان معلم خصوصی