آنچه در این مقاله میخوانید
یکی از دغدغههای متقاضیان شغل معلمی، انتخاب بهترین منابع مطالعاتی آزمون استخدامی آموزش و پرورش است. پراکندگی منابع معرفی شده در سایتهای مختلف، در بسیاری از مواقع، علاوه بر سردرگمی داوطلبان، باعث هدر رفتن وقت آنها نیز میشود.
هدف ما از ایجاد بخش منابع پیشنهادی در مجلۀ اساتید استادبانک، معرفی بهترین منابع آزمون استخدامی آموزش و پرورش و رفع نگرانی شرکتکنندگان در این زمینه است.
در این مقاله از مجله اساتید استادبانک (سامانه جامع آموزش خصوصی کشور)، به معرفی مواد امتحانی و بهترین منابع آزمون دبیر عربی پرداختهایم. با یک برنامهریزی حساب شده و مطالعۀ دقیق این منابع، کسب درصدهای بالا در آزمون تخصصی دبیری عربی، کار دشواری نخواهد بود. برای آشنایی با این منابع، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
هر آنچه که باید در مورد آزمون استخدامی دبیر عربی بدانید
همان طور که در مقالات مختلف سایت معلمان استادبانک اشاره کردهایم، آموزش و پرورش بخشی از نیاز خود را به معلم، از طریق دانشگاههای تربیت معلم تأمین میکند. برای این منظور، دو دانشگاه، تحت عنوان تربیت دبیر شهید رجایی و دانشگاه فرهنگیان، مسئولیت آموزش و تربیت معلمان کشور را بر عهده گرفتهاند.
اما به منظور جبران کمبود معلم و همچنین ایجاد فرصت برای سایر افراد علاقمند، هر ساله یک آزمون استخدامی به نام آزمون استخدامی فراگیرِ دستگاههای اجرایی نیز برای جذب معلم برگزار میشود. افرادی که از طریق این آزمونها به جمع فرهنگیان کشور راه پیدا میکنند، تحت عنوان معلمان ماده ۲۸ شناخته میشوند. مراحل این آزمون به شرح زیر است:
۱. فراخوان آزمون استخدامی معلمان و شرکت در آزمون کتبی
متقاضیان شرکت در این آزمون، ابتدا باید دفترچۀ راهنمای آزمون را دانلود و مطالعه کنند. سپس مراحل ثبت نام در این آزمون را طی کرده و خود را برای شرکت در امتحان کتبی آماده نمایند.
۲. بخش آزمون کتبی
دروس کتبیِ آزمون استخدامی آموزش و پرورش، شامل دو بخش عمومی و اختصاصی است. عناوین دروس عمومی، برای متقاضیان شغل معلمی، در تمامی رشتهها یکسان است.
اما بخش دروس اختصاصی، با توجه به نوع رشتۀ متقاضی، متفاوت خواهد بود. هدف این مقاله، معرفی منابع آزمون دبیر عربی است. در سایر مقالات بخش منابع آزمون استخدامی آموزش و پرورش نیز به بررسی منابع مطالعاتی دبیری ریاضی، آموزگار ابتدایی، دبیری شیمی، دبیری زیست شناسی و غیره پرداختهایم.
۳. سایر مراحل قبولی در آزمون استخدامی معلمان
قبولی در امتحان کتبی استخدام دبیر عربی، تنها شرط ورود به جمع دبیران رسمی عربی کشور نیست. داوطلبان بعد از قبولی در آزمون کتبی، باید در مصاحبۀ علمی و گزینش شرکت کنند. در صورت قبولی در همۀ این مراحل، و گذراندن دورۀ یک سالۀ مهارتآموزی معلمان، میتوانید به عنوان دبیر عربی شروع به فعالیت کنید.
مواد امتحانی آزمون دبیری عربی
در مقالۀ همۀ روشهای استخدام در آموزش و پرورش، به شرایط عمومی داوطلبان، برای قبولی در این آزمون اشاره کردیم. علاقمندان به شرکت در آزمون استخدامی دبیر عربی نیز میتوانند با مطالعۀ این مقاله، اطلاعات مفیدی را در این زمینه به دست آوردند.
اما برای پذیرفته شدن در آموزش و پرورش به عنوان دبیر عربی، لازم است که تحصیلات شما نیز مرتبط با همین رشته باشد. به همین دلیل، تنها در صورتی میتوانید در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کنید که یکی از مدارک تحصیلی زیر را دریافت کرده باشید:
- زبان و ادبیات عرب (لیسانس، فوق لیسانس)
- سطح ۲ حوزوی (لیسانس)
- سطح ۳ حوزوی (فوق لیسانس)
- دبیری زبان و ادبیات عرب (لیسانس، فوق لیسانس)
- دبیری دینی و عربی (لیسانس، فوق لیسانس)
- ادبیات عرب (لیسانس، فوق لیسانس)
همان طور که در دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش ۱۴۰۰ نیز اشاره شده است، مواد امتحانی آزمون استخدامی دبیر عربی در پنج بخش طرح میشوند، که عبارتند از:
- قواعد صرف و نحو
- ترجمه و تعریب
- درک مطلب
- علوم بلاغی (معنای، بیان، بدیع، عروض)
- تاریخ ادبیات و نقد ادبی
معرفی بهترین منابع مطالعاتی آزمون استخدامی دبیر عربی
در مقالۀ بهترین منابع عمومی آزمون استخدامی آموزش و پرورش، به معرفی دروس عمومی و موضوعات مهم هر یک از این درسها پرداختیم. سپس بهترین منابع مطالعاتی برای کسب درصدهای بالا در درسهای عمومیِ آزمون استخدامی آموزش و پرورش را معرفی کردیم.
اما اکنون پس از آشنایی با مواد امتحانی آزمون کتبی دبیر عربی، نوبت به معرفی بهترین منابع مطالعاتی دبیری عربی میرسد. در این قسمت از مقاله، به معرفی بهترین منابع دبیری عربی پرداختهایم.
منابع پیشنهادی استادبانک برای درس قواعد صرف و نحو در آزمون تخصصی دبیری عربی عبارتند از:
- مبادی العربیه، اثر رشید شرتونی، جلد چهارم
- صرف و نحو انتشارات پردازش
منابع پیشنهادی استادبانک برای درس ترجمه و تعریب در آزمون استخدامی دبیر عربی عبارتند از:
- مصطلحات متداوله فی صحافه عربیه، نوشته محمدرضا عزیزیپور
- فن ترجمه دکتر یحیی معروف
- ترجمه و شرح گزیده ی المجانی الحدیثه، دکتر علی اکبر نورسیده
منابع پیشنهادی استادبانک برای درس درک مطلب عبارتند از:
- شاهکارهای ادبیات عربی، نوشته ناصر حسینی، انتشارات پردازش
- خطبههای نهج البلاغه
- آیههای قرآن
منابع پیشنهادی استادبانک برای پاسخ به سؤالات درس علوم بلاغی در آزمون استخدامی دبیری عربی:
- علوم بلاغی جواهر البلاغه جلد ۱و ۲، نوشته سید احمد هاشمی
منابع پیشنهادی استادبانک برای درس تاریخ ادبیات و نقد ادبی در آزمون استخدامی دبیر عربی عبارتند از:
- الوجیز فی تاریخ الادب العربی، نوشته ابوالفضل رضایی و همکاران
- تاریخ ادبیات زبان عربی، نوشته حنافاخوری
- نبذه من تاریخ الادب العربی، نوشته رضا میرزایی
نکات مهم برای قبولی در آزمون استخدامی دبیر عربی
۱. اولین مرحله برای قبولی در آزمون استخدامی دبیر عربی، کسب درصدهای بالا در دروس عمومی آزمون استخدامی آموزش و پرورش است. پیشنهاد میکنیم، مقالهای را که تحت همین عنوان در آکادمی اساتید استادبانک منتشر شده، مطالعه کنید و با بهترین منابع آزمون عمومی دبیری عربی آشنا شوید.
۲. بعد از آشنایی با منابع عمومی و تخصصی دبیری عربی و مطالعۀ این کتابها، لازم است با نمونه سوالات استخدامی دبیر عربی که سالهای پیش برگزار شده است، آشنا شوید. بنابراین تنها به مطالعۀ کتابها اکتفا نکنید. حتما نمونه سؤالات آزمونهای گذشته را نیز که به صورت رایگان در سایتهای مختلف ارائه شده است مطالعه کرده و سطح دانش خود را محک بزنید.
۳. به جای تهیه منابع و جزوات مختلف آزمون دبیری زیستشناسی و سردرگم شدن در این جزوات، یک یا دو منبع کامل و معتبر را برای هر درس انتخاب کرده و تمام تمرکز خود را روی همین موارد بگذارید.
۴. برای عبور از مرحلۀ مصاحبۀ علمی آزمون استخدامی دبیری عربی، بسیار ضروری است که از تجربیات افراد مختلف در این زمینه استفاده کنید.
ضمنا مطالعۀ سایر کتابها و مقالات در زمینۀ روش تدریس، تکنولوژیهای آموزشی، مدیریت کلاس، اخبار معلمان و برگزاری کلاس موفق در مجله اساتید استادبانک، علاوه بر اینکه به موفقیت شما به عنوان معلم خصوصی عربی یا معلم عربی آموزش و پرورش کمک میکند، برای عبور از مرحلۀ مصاحبۀ آزمون استخدامی دبیری عربی نیز بسیار مفید خواهد بود.
در طی مراحل زمانبرِ استخدام به عنوان دبیر عربی، چگونه کسب درآمد کنم؟
اگر قصد دارید از طریق آزمون استخدامی آموزش و پرورش، به عنوان دبیر عربی مشغول به کار شوید، بسیار ضروری است که بدانید که طی کردن مراحل مختلف استخدام، به یک سال و نیم الی دو سال زمان نیاز دارد. حدود یک سال از این زمان را باید به گذراندن دورۀ مهارت آموزی در دانشگاه تربیت معلم اختصاص دهید.
از سویی دیگر، بعد از استخدام به عنوان دبیر عربی نیز همواره با چالشی به نام پایین بودن حقوق معلمان مواجه خواهید بود. به همین دلیل بسیاری از دبیران عربی و معلمان سایر دروس، برای رفع این مشکل و افزایش درآمد خود به تدریس خصوصی روی میآورند.
تدریس خصوصی عربی را از کجا شروع کنیم؟
فعالیت به عنوان معلم خصوصی عربی به صورت انفرادی، باعث میشود که شما همواره دغدغۀ تبلیغات و جذب شاگرد را داشته باشید. در نتیجه باید زمان، انرژی و هزینۀ زیادی را به رفع این دغدغه اختصاص دهید. این موضوع معلم را از هدف اصلی خود یعنی آموزش و تدریس، دور میکند. پیشنهاد ما برای شروع کار تدریس خصوصی عربی، همکاری با پلتفرمهای تدریس خصوصی مانند استادبانک است.
در استادبانک، معلمان خصوصی، تمام تمرکزشان را روی بهبود عملکرد خود در تدریس میگذارند و از بابت تبلیغات و جذب شاگرد دغدغهای ندارند. این اساتید تنها درصد کمی از هزینۀ کلاس را به ازای معرفی شاگرد، به استادبانک پرداخت کنند تا تیم استادبانک وظیفۀ تبلیغات و معرفی شاگرد و استاد را به یکدیگر بر عهده بگیرد.
تدریس به عنوان معلم خصوصی عربی در استادبانک مزایای بسیاری دارد. انعطاف پذیر بودن ساعات کار، حفظ حریم خصوصی اساتید، ارائۀ آموزشهای متنوع، از جملۀ این موارد هستند. با مطالعۀ مقالۀ زیر اطلاعات بیشتری در رابطه با مزایای تدریس خصوصی در استادبانک کسب خواهید کرد. برای اطلاعات از شرایط همکاری با استادبانک کافیست روی لینک زیر کلیک کنید.
استادبانک، سایتی برای معرفی و کسب درآمد دبیران عربی و سایر رشتهها
در این مقاله از سایت معلمان استادبانک، تلاش کردیم تا به سؤالات داوطلبان عزیز شغل دبیری عربی، در رابطه با منابع مطالعاتی برای شرکت در آزمون استخدامی دبیر عربی پاسخ دهیم.
اما از آن جا که این روزها رشتۀ تجربی به پرطرفدارترین رشتۀ متوسطۀ دوم تبدیل شده است و درس عربی نیز یکی از دروس مهم و سرنوشت ساز در این رشته است، افراد بسیار زیادی متقاضی کلاسهای خصوصی عربی هستند.
با توجه به اهمیت این موضوع، استادبانک نیز با هدف معرفی اساتید توانمند عربی و فراهم کردن فرصتی برای کسب درآمد این معلمان عزیز از تدریس خصوصی عربی، اقدام به استخدام مدرس عربی به صورت حضوری و آنلاین و استخدام مدرس عربی کنکور کرده است.
در صورت علاقه به تدریس خصوصی عربی میتوانید شرایط همکاری با استادبانک را مطالعه و فرم ثبت نام معلم خصوصی را تکمیل کنید، تا همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.
همچنین از طریق شمارۀ ۰۲۱۹۱۰۰۵۳۴۳ میتوانید با مشاورین ما در ارتباط باشید و سؤالات خود را در زمینۀ استخدام معلم خصوصی مطرح کنید.
با مطالعۀ این مقاله از سایت معلمان استادبانک، به مواد امتحانی آزمون دبیری عربی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش دسترسی خواهید داشت.
یکی از شرایط اختصاصی شرکت در آزمون استخدامی دبیری عربی، ارائۀ مدرک لیسانس یا فوق لیسانس در برخی از رشتهها است. در مقالۀ پیش رو از مجله اساتید استادبانک به این رشتهها اشاره شده است.
در این مقاله از مجله اساتید استادبانک (بزرگترین سامانه تدریس خصوصی ایران)، به معرفی بهترین منابع مطالعاتی آزمون تخصصی دبیری عربی پرداختهایم.
سلام وقت بخیر. برای آزمون عربی فقط دروس تخصصی در آزمون میاد یا دروس عمومی هم هستش ؟