آنچه در این مقاله میخوانید
برخی از معلمان مقطع ابتدایی، مدتی پس از استخدام در آموزش و پرورش و فعالیت به عنوان آموزگار دوره ابتدایی، به دلایل مختلف از جمله نیاز به حضور هر روزه در مدرسه، مشکلات ارتباط با کودکان و بسیاری موضوعات دیگر، علاقمند به تغییر مقطع در آموزش و پرورش و تبدیل وضعیت از ابتدایی به متوسطه هستند.
در مسیر دستیابی به این هدف، سوالات متعددی برای این گروه از فرهنگیان عزیز ایجاد میشود، از جمله اینکه آیا معلم ابتدایی میتواند معلم دبیرستان شود؟ شرایط تغییر مقطع معلمان چیست؟ آیا معلم میتواند در هر زمانی برای تبدیل وضعیت از ابتدایی به دبیری اقدام کند؟ بخشنامه تغییر مقطع فرهنگیان چه زمانی منتشر میشود؟
به منظور پاسخ به این سوالات، تصمیم گرفتیم تا این مقاله از مجله اساتید استادبانک (معتبرترین سامانه آموزش خصوصی در کشور) را به بررسی کامل شرایط و قوانین تغییر مقطع معلمان اختصاص داده و به سوالات شما عزیزان در این زمینه پاسخ دهیم. لطفا با ما همراه باشید.
مراحل تغییر مقطع در آموزش و پرورش
برای اینکه به هدف خود یعنی تبدیل وضعیت از ابتدایی به متوسطه، دست پیدا کنید در وهله اول باید منتظر بخشنامه تغییر سمت و مقطع معلمان و فرمهای مربوطه از سوی آموزش و پرورش باشید.
بعد از این مرحله نوبت به بررسی شرایط مطرح شده در بخشنامه میرسد. در صورتی که بخشنامه مورد نظر را مطالعه کرده و واجد تمامی شرایط هستید، باید درخواست خود را برای تغییر مقطع ثبت کرده و منتظر بررسی و نظر کارشناسان باشید. در این مرحله نیز کارشناسان بر اساس شرایط موجود و فاکتورهای مختلف، وضعیت شما را بررسی کرده و نتیجه درخواستتان را اعلام میکنند.
شرایط و قوانین تغییر مقطع فرهنگیان
علاوه بر شرایط خاصی که در هر بخشنامه مطرح میشود، معمولا تغییر مقطع فرهنگیان دارای برخی شرایط ثابت است که در ادامه مقاله به آنها اشاره میکنیم.
بر اساس دستورالعمل تغییر سمت و مقطع تحصیلی معلمان ۱۴۰۰، لازم است که معلمان عزیز در جریان باشند که تغییر سمت تنها برای کارکنان رسمی و پیمانی امکانپذیر است. بنابراین امکان تغییر سمت برای همکارانی که در استخدام آزمایشی، قراردادی یا حق التدریس هستند به هیچ عنوان وجود ندارد.
شرط دیگر برای تغییر مقطع در آموزش و پرورش این است که معلم در رشته تدریس اصلی که برای آن استخدام شده است، حداقل پنج سال سابقه تدریس داشته باشد. این تعهد در ابتدای ورود به آموزش و پرورش از شما گرفته شده است. بنابراین اگر شما به عنوان آموزگار ابتدایی استخدام شده باشید، تا قبل از اتمام دوره پنج ساله تعهد خود امکان درخواست تغییر مقطع از ابتدایی به دبیری را نخواهید داشت.
همچنین در صورتی که تغییر وضعیت شما از مقطعی به مقطع دیگر نیازمند اعمال مدرک تحصیلی جدید باشد، تقاضای شما تنها در صورتی پذیرفته میشود که امکان اعمال مدرک تحصیلی وجود داشته باشد.
از دیگر شرایط تغییر مقطع از ابتدایی به دبیرستان، داشتن مدرک کارشناسی ارشد در یک رشته تخصصی است. برای مثال اگر شما با مدرک علوم تربیتی به عنوان آموزگار ابتدایی پذیرفته شدهاید، میتوانید کارشناسی ارشد خود را در یک رشته مرتبط مانند ادبیات دریافت کنید، تا امکان برای تدریس درس ادبیات در مقطع دبیرستان برای شما فراهم شود.
افرادی که درخواست انتقالی خود را ثبت کرده اند و این درخواست در دست بررسی است، امکان ثبت درخواست تغییر وضعیت یا سمت را ندارند مگر اینکه درخواست انتقالی خود را لغو کنند.
افرادی که با درخواست انتقالی آنها موافقت شده اس تا ۳ سال امکان ثبت درخواست در سامانه تغییر مقطع فرهنگیان را نخواهند داشت.
افرادی که تغییر سمت آنها پذیرفته شده است، تا سه سال امکان ارائه تقاضای تغییر سمت مجدد ندارند.
معلمان که مدرک تحصیلی آن ها حرفه و فن، علوم تجربی، دینی، عربی و مطالعات اجتماعی است تنها میتوانند از دوره ابتدایی به متوسطه اول تغییر مقطع دهند.
در صورتی که همه شرایط لازم را دارید و درخواست خود را برای تغییر مقطع از ابتدایی به دبیری مطرح نمودهاید نوبت به بررسی این درخواست میرسد.
در این مرحله چنان چه پس از بررسی مشخص شود که خروج شما از مقطع ابتدایی منجر به کمبود نیرو در این مقطع میشود و یا ورود شما به مقطع متوسطه سبب ایجاد مازاد نیرو در این مقطع خواهد شد، امکان موافقت با درخواست شما وجود ندارد.
ضمنا چنان چه افراد متعددی در محل خدمت شما، درخواست تغییر مقطع از ابتدایی به دبیرستان را داشته باشند، امتیازدهی به این افراد بر اساس مواردی همچون مدرک تحصیلی، معدل مدرک تحصیلی مرتبط با رشته مورد تقاضا، سابقه تدریس، ساعات ضمن خدمت معلمان، وضعیت ایثارگری و غیره صورت میگیرد. در نهایت درخواست فردی که بالاترین امتیاز را کسب کرده است، پذیرفته میشود.
همچنین در صورتی که بخواهید به عنوان مربی پرورشی یا مشاوره آموزشی فعالیت کنید ضروری است که یک مصاحبه حضوری نیز انجام دهید.
دانلود آخرین بخشنامه تغییر سمت و تغییر مقطع معلمان
در این بخش میتوانید به بخشنامه سال ۱۴۰۰ آموزش و پرورش در رابطه با تغییر مقطع و سمت کارکنان این وزارتخانه دسترسی داشته باشید.
تدریس خصوصی و رفع معضل پایین بودن حقوق معلمان
تدریس، چه در کلاسهای خصوصی و چه در کلاسهای گروهی، تنها بخش کوچکی از وظایف یک معلم یا مدرس است. نوشتن طرح درس، ارتباط با دانشآموزان، والدین و همکاران، بررسی تکالیف و برگههای امتحانی، طراحی سوالات، شرکت در جلسات و گذراندن دورههای مختلف نیز بخشهای جداییناپذیری از زندگی شغلی هر معلمی هستند.
با وجود انواع و اقسام وظایفی که یک معلم بر دوش دارد، اما هیچ گاه در کشور ما حقوق معلمان به اندازهای نبوده است که امکان یک زندگی راحت و بدون دغدغه را برای آنها فراهم کند. کافیست به فیش حقوقی فرهنگیان نگاهی بیندازید تا واقعیت این مشکل را درک کنید.
به همین جهت بسیاری از معلمان آموزش و پرورش برای رفع این مشکل و افزایش درآمد خود به تدریس خصوصی آنلاین یا حضوری و تدریس خصوصی کنکور روی میآورند. البته ناگفته نماند که بسیاری از این افراد با ورود به حوزۀ تدریس خصوصی و کمی استمرار و تلاش، به درآمدهای قابل توجهی هم دست پیدا میکنند.
اما مهمترین بخش برای شروع تدریس خصوصی، جذب شاگرد است. هر چند که تلاش برای جذب شاگرد، باعث میشود معلم از هدف اصلی خود یعنی آموزش و تدریس، دور شود. به همین دلیل، پیشنهاد ما برای شروع کار تدریس خصوصی، همکاری با سامانههای تدریس خصوصی مانند استادبانک است.
در استادبانک، معلمان خصوصی، تمام تمرکزشان را روی بهبود عملکرد خود در تدریس قرار میدهند و از بابت تبلیغات و جذب شاگرد دغدغهای ندارند. اساتید تنها درصد کمی از هزینۀ کلاس را به ازای معرفی شاگرد، به استادبانک پرداخت میکنند تا تیم استادبانک وظیفۀ تبلیغات و معرفی شاگرد و استاد را به یکدیگر بر عهده بگیرد.
تدریس به عنوان معلم خصوصی در استادبانک مزایای بسیاری دارد. انعطاف پذیر بودن ساعات کار، حفظ حریم خصوصی اساتید، ارائۀ آموزشهای متنوع، از جملۀ این موارد هستند. کافیست بر روی دکمۀ سبزرنگ استخدام معلم خصوصی یا بنر زیر، کلیک و ثبت نام خود را شروع کنید.
همکاری با استادبانک، یکی از برترین مؤسسات تدریس خصوصی در ایران
در این مقاله از سایت معلمان استادبانک به بررسی قوانین تغییر سمت فرهنگیان و تغییر مقطع معلمان در آموزش و پرورش پرداختیم. تلاش کردیم تا همه نکات و قوانین مربوط به این حوزه را که در بخشنامه های تغییر سمت معلمان ذکر شده است در این مقاله بیان کنیم.
در صورتی که به مطالعۀ سایر مقالات در زمینۀ روش تدریس، توسعۀ شغلی معلمان، تکنولوژیهای آموزشی، مدیریت کلاس و اخبار معلمان علاقمند هستید، پیشنهاد میکنیم به بخشهای مختلف مجله اساتیدِ استادبانک هم مراجعه کنید.
همچنین اگر به عنوان معلم به تدریس خصوصی علاقه دارید میتوانید شرایط همکاری با استادبانک را مطالعه و با ورود به صفحه تدریس خصوصی استادبانک و کلیک روی لینک عضویت اساتید، فرم ثبت نام معلم خصوصی را تکمیل کنید یا از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۰۵۳۴۳ با مشاورین ما در ارتباط باشید.
استادبانک همواره در تلاش است تا با همکاری برترین معلمان و اساتید کشور و با استفاده از تجربیات آنها، نقشی تأثیرگذار در گسترش دانش، به روزرسانی اطلاعات معلمان و معرفی آنها به دانشآموزان و دانشجویان کشور داشته باشد. هدف ما بالا بردن سطح کیفیت آموزش معلمان و ساختن آیندهای روشن برای فرزندان این سرزمین است.
گرفتن انتقالی، ثبت درخواست انتقالی، به پایان نرسیدن مدت زمان تعهد، نداشتن مدرک مرتبط و بسیاری موارد دیگر که در این مقاله از سایت معلمان استادبانک مورد بررسی قرار گرفتهاند، مانع پذیرفته شدن درخواست معلم برای تغییر مقطع خواهد شد.
معلمان ابتدایی قبل از ثبت درخواست خود به منظور تغییر مقطع، باید ۵ سال تعهد خدمت خود را به اتمام برسانند. بعد از طی این مدت در صورت داشتن سایر شرایط میتوانند برای تغییر مقطع از ابتدایی به دبیرستان اقدام کنند.
به طور کلی این امکان وجود دارد که معلم ابتدایی مقطع خود را به متوسطه تغییر دهد. اما این موضوع نیازمند شرایط خاصی است که در این مقاله از مجله اساتید استادبانک به طور کامل این شرایط را بررسی کردهایم.
معلم تابستون تعطیل ، پاییز و زمستون موقع برف و بارون و آلودگی تعطیل ، صبح تا ظهر میرن سرکار برمیگردن ، اون وقت توقع دارند حقوق بالایی بگیرند؟
شما ها همونایی هستید که وقتی تابستون میشه خدا خدا میکنید مدارس باز بشه و از شر بچههاتون راحت بشید.
حالا یه معلم باید تو یه کلاس ۴۰ تا دانش آموزو با ۸۰ تا والد بی تربیت و بی شخصیت مثل شما تحمل کنه.
متاسفانه یه عدهیی مثل شما که هیچ احترامی واسه مقام معلم قائل نیستید باعث بی انگیزگی معلم میشید تا آدمایی مثل شمارو به جامعه تحویل بده که بیاد انقد راحت اظهار نظر کنه…
ولی اولین کاری که یک معلم میتونست بکنه یاد دادن تربیت و احترام به شما بود
که موفق نبوده چون حقوقش کم بوده انگیزه برا این کار نداشته ،میلیارد باید بهش میدادن تا ادب یادتون بده
شما که حوصله کنترل بچه خودت رو نداری می تونی یه کلاس ۴۰ نفری کنترل کنی .هر وقت تونستی بعد بیا در مورد معلمین اظهار نظر کن
متاسفم برای این طرز فکر معلم هرچقدر حقوق بگیره مطمئن باشید حتی یک درصد از زحماتشو جبران نمیکنه هرموقع جای یک معلم بودید و شرایطشو از نزدیک دیدین اونموقع این حرفو بزنید.
سلام
من لیسانس عربی از دانشگاه فرهنگیان گرفتم و دارم متوسطه اول تدریس میکنم بسیار علاقمندم به مقطع ابتدایی تغییر رسته بدم اگه کسی اطلاعاتی در این خصوص داره ممنون میشم منو در جریان بزاره اینم آدرس ایمیلم: amirnaghilo1@gmail.com
سلام آیا میشه از دبیری به ابتدایی تغییر مقطع بدیم
سلام وقت بخیر برای تغیر مقطع از متوسطه اول به دوم باید مصاحبه تخصصی بریم ؟