استخدام معلماستخدام معلم خصوصی
استخدام معلم استثنایی-استادبانک

استخدام معلمان استثنایی

حتما تا به حال نامِ مدارس استثنایی به گوش شما خورده است. یا شاید از اخبار معلمان استثایی باخبر شده باشید. اما دقیقا معلم استثنایی چه کار می‌کند؟ شغل این معلمان اساسا چگونه است؟ برای اینکه با شغل این قشر از جامعه آشنایی پیدا کنید ابتدا باید اطلاعاتی مانند خود آموزش استثنایی، حقوق معلمان استثنایی، مطالبات معلمان استثنایی، شرایط بازنشستگی معلمان استثنایی و غیره را بدانید. اینکه اصلا خود آموزش استثنایی چیست؟

باید در همین ابتدا ذکر کنیم که آموزش استثنایی کار هر کسی نیست. این شغل نیاز به افراد زبده، ماهر و مجرب دارد. معمان این مقطع علاوه بر حوصله باید مهربان، خلاق و مبتکر باشند. زیرا در این نوع آموزش، خبری از روش تدریس معمولی نیست.

دانش‌آموزان مقاطع استثنایی از لحاظ جسمانی، روحی و عاطفی با دانش‌آموزان عادی متفاوت هستند. از این رو، معلمان این مقاطع هم با بقیه معلمان کمی فرق می‌کنند. برای درک بهتر شغل این معلمان، ابتدا باید با آموزش استثنایی آشنا شوید. با استاد بانک همراه باشید تا شما را با این شغل آشنا کنیم.

آموزش استثنایی چیست؟

آموزش استثنایی به نوعی از آموزش گفته می‌شود که به افراد استثنایی ارائه می‌شود. این افراد شامل افرادی می‌شود که کم توان ذهنی، ناتوان جسمی، دارای اختلال‌های گفتاری و زبانی یا آسیب‌های شنوایی و بینایی هستند. در مدارس استثنایی، آموزش‌هایی مانند برقراری ارتباط صحیح، آموزش‌های اولیه مانند مهارت‌های زندگی، تمرین و کار با اصوات (کودکان دچار اختلالات گفتاری) و غیره به افراد داده می‌شود.

بر اساس لایحه آموزش افراد دارای ناتوانی جسمی و ذهنی آمریکا (IDEA)، افراد استثایی شامل ناتوانی‌هایی زیر می‌شوند: (منبع)

  • اوتیسم
  • ناشنوایی
  • آشفتگی هیجانی
  • کم بینا و نابینا
  • اختلال زبانی
  • اختلالات ارتوپدی
  • اختلالات شنوایی
  • ناتوانی ذهنی
  • ناتوانی‌های حسی-حرکتی۰
  • ضربه مغزی
  • اختلالات دیگر شامل اختلال ADHD (اختلال کم‌توجهی – بیش‌فعالی)
  • ناتوانی آموزش، خوانش‌پریشی،محاسبه پریشی و نوشتار پریشی

معلم استثنایی کیست؟

خب، حالا که با کودکان و آموزش استثنایی آشنا شدید، میخواهیم بدانیم که اصلا معلمان استثنایی به چه کسی گفته می‌شود؟ معلمان استثنایی فردی صبور و فداکار است. اکثر معلمان در پیش دبستانی‌ها، دبستانی‌ها و مدارس راهنمایی تدریس می‌کنند. این معلمان در کنار آموزش کودکان، از برنامه‌های درسی متنوع و فناوری نیزاستفاده می‌کنند.

معلمان مذکور با والدین هم در ارتباط هستند. مسئولیت عمده این معلمان، ارائه آموزش و تمرین‌های درمانی به دانش‌آموز است. یکی از هنرهای آنها، دسترسی به دانش‌آموزان در خارج از مدرسه است. در واقع، برخی از آنها در خارج از مدرسه هم با دانش‌آموزان خود در ارتباط هستند.

محیط کار معلم استثنایی چگونه است؟

اکثر این معلمان در مدارس استثنایی کار می‌کنند. برخی از آنها هم به صورت خصوصی یا در مراکز درمانی و کلینیک‌های گفتار-درمانی هم می‌توانند کار کنند. این معلمان شغل سختی دارند و باید دائم در حال گزارش نویسی درباره پیشرفت دانش‌آموز باشند. در واقع محیط کاری آنها فقط به مدرسه و مکان‌های آموزشی محدود نمی‌شود.

تحصیلات معلم استثنایی چیست؟

این معلمان باید از سطح دانش و سواد بالای برخوردار باشند. کودکان استثنایی بدون آموزش‌های تخصصی نمی‌توانند به خوبی رشد ذهنی داشته باشند. علاوه بر این، معلمان این قشر باید از تحصیلات مربوط به این رشته برخوردار باشند. تحصیلات اکثر این معلمان دانش‌آموخته رشته روانشناسی آموزش کودکان استثنایی، علوم تربیتی با گرایش آموزش و پرورش کودکان استثنایی در سطح کارشناسی ارشد است.

سنوات ارفاقی معلمان استثنایی چگونه است؟

بر اساس آخرین آمارها، تقریبا ۱۸۲۰۰۰ دانش‌آموز و ۴۰۰ هزار دیر‌آموز در کشور وجود دارد. حدود ۲۳ هزار معلم استثنایی هم در ایران وجود دارد. با این تعداد معلم، سنوات ارفاقی معلمان استثنایی و مطالبات معلمان استثنایی بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، در پایان هر پنج سال، شش سال سنوات محاسبه و به ازای هر سال، ۷۲ روز به سنوات معلمان و کارکنان اضافه می‌شود.

شرایط بازنشستگی معلمان استثنایی چگونه است؟

به دلیل سخت و ظاقت فرسا بودن این شغل، معلمان مذکور با سنوات ارفاقی و سابقه کاری ۲۵ سال با مدرک کارشناسی می‌توانند بازنشسته شوند. اخبار معلمان استثنایی حاکی از این است که طبق ماده ۵۲ آیین‌نامه خاص استخدامی آموزش و پرورش استثنایی، در اجرای تبصره ۵ ماده واحده قانون تشکیل سازمان آموزش و پرورش استثنایی، هر ۵ سال خدمت از لحاظ بازنشستگی، از کار افتادگی، وظیفه و وراث ۶ سال محسوب می‌شود. (منبع)

معلم استثنایی چه وظایفی دارد؟

در آموزش استثنایی معلمان یک سری مهارت‌ها و وظایف دارند که به آنها باید عمل کنند که عبارتند از:

  • تدریس صحیح مطالب درسی بر اساس استانداردهای آموزشی روز
  • استفاده ار روشهای تدریس نوین
  • سنجش و ارزیابی دورهای دانش‌آموز
  • برقراری ارتباط نزدیک با دانش‌آموز
  • برقراری ارتباط با دیگر متخصصان در این حوزه مانند رفتار و گفتار درمانگرها
  • کشف استعدادهای دانش‌آموز مانند استعدادهای هنری، ورزشی، تحصیلی و غیره

مهارت‌های لازم معلم استثنایی چیست؟

معلم استثنایی باید قابلیت‌ها و مهارت‌هایی داشته باشد که به شرح زیر است:

  • خلاقیت: هر فردی سبک یادگیری خود را دارد. برخی شنیداری هستند و با گوش دادن یاد می‌گیرند. برخی دیداری هستند، پس بیشتر با فیلم و تصویر یاد می‌گیرند. معلم باید براین اساس، برای یادگیری دانش‌آموز خلاقیت از خود نشان دهد.
  • سازماندهی: معلم باید علاوه بر مدیریت زمان، بچه‌ها را هم بتواند کنترل کند تا کلاس از کنترل خارج نشود.
    صبر و آرامش: معلم خوب کسی است که بتواند فضای کلاس را آرام کند.
  • سازگاری: این معلمان باید توانایی سازگاری با شرایط مختلف را داشته باشند. ممکن است شرایط تنش زا بوجود آید. معلم استثنایی باید قدرت مقابله با این شرایط را داشته باشد و کلاس را آرام کند.

حقوق معلمان استثنایی چقدر است؟

در پاسخ به این سؤال باید گفت که حقوق این معلمان بر اساس تفاوت حقوق آنها حساب می‌شود. طبق قانون آموزش و پرورش، مبلغی تحت عنوان حق استثنایی به این معلمان پرداخت می‌شود. با این حساب، معلم استثنایی تنها ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان اختلاف حقوق بامعلمان عادی دارد.

با تدریس خصوصی در استادبانک بیشتر آشنا شوید

استادبانک جزو برترین سایت‌های استخدام معلم خصوصی کشور است که با معرفی بهترین اساتید، انتخاب را برای دانش‌آموزان جویای کلاس خصوصی آسان می‌کند. معلمان در این سایت دیگر نگران تبلیغات نیستند، چون به راحتی به داوطلبان معرفی می‌شوند. همچنین کیفیت کلاس‌ آن‌ها به خودی خود تبلیغی قوی برایشان محسوب می‌شود.

یکی دیگر از چیزهایی که استخدام در استادبانک را از هر روش دیگری متمایز می‌کند، درصد پایین کارمزدی است که در قبال تبلیغات و تشکیل کلاس از معلم می‌گیرد. معلمان با ثبت نام در این سایت، با پرداخت ۱۵ تا ۲۰ درصد از درآمدشان، راهی مطمئن و کم خرج را برای تدریس انتخاب می‌کنند.

حقوق معلمان کودکان استثنایی چقدر است؟

طبق قانون آموزش و پرورش، مبلغی تحت عنوان حق استثنایی به این معلمان پرداخت می‌شود. در این مقاله از سایت معلمان ابتدایی استادبانک، به میزان این مبلغ اشاره شده است.

شرایط استخدام معلم استثنایی چیست؟

شرایط استخدام و بازنشستگی معلمان استثنایی در این مقاله از مجله اساتید سایت استادبانک، تشریح شده است.

مزایای استخدام به عنوان معلم استثنایی چیست؟

با استخدام به عنوان معلم استثنایی، هر سال خدمت شما، ضریب ۱.۲ می‌گیرد؛ یعنی اگر معلم مدارس استثنایی، ۵ سال سابقه کار داشته باشد، برای او ۶ سال حساب می‌شود. بنابراین معلمان مدارس استثنایی به جای ۳۰ سال خدمت، با ۲۵ سال خدمت بازنشسته می‌شوند.

نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید:

دیدگاهی ثبت نشده است.
×
ثبت نام به عنوان معلم خصوصی