آنچه در این مقاله میخوانید
ریاضی یکی از مهمترین دروسی است که همۀ دانشآموزان از کلاس اول ابتدایی تا سال دوازدهم با آن سر و کار دارند. یادگیری ریاضی نه تنها باعث افزایش نظم فکری، قدرت تجزیه و تحلیل، حل مسأله و تفکر منطقی در دانشآموزان میشود بلکه نقش مهمی را در موفقیت تحصیلی و شغلی آنها در آینده، ایفا میکند.
به دلیل اهمیت این درس، و حضور آن در تمامی پایههای مقطع ابتدایی و متوسطۀ اول و اکثر رشتههای متوسطۀ دوم، همواره آموزش و پرورش، مدارس غیردولتی و آموزشگاهها به استخدام دبیر ریاضی نیاز دارند. همین موضوع تدریس گروهی و خصوصی ریاضی را به یکی حوزههای آموزشی پر درآمد در مقایسه با بسیاری از رشتهها تبدیل کرده است.
ما نیز در این مقاله از مجله اساتید استادبانک (بزرگترین سامانۀ آموزش خصوصی در ایران) تصمیم گرفتیم تا به یکی از مهمترین سؤالات علاقمندان به حرفۀ دبیری ریاضی، یعنی “چگونه دبیر ریاضی شویم”، پاسخ دهیم. کافیست تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا پاسخ بسیاری از سؤالات خود را در این زمینه دریافت کنید.
روشهای مختلف ورود به حرفۀ دبیری ریاضی
برای بررسی این سؤال که “چگونه دبیر ریاضی شویم” ابتدا باید با روشهای مختلف ورود به این حرفه آشنا شوید. برای شروع فعالیت خود به عنوان دبیر ریاضی میتوانید به یکی از روشهای زیر اقدام کنید:
- استخدام به عنوان دبیر ریاضی از طریق دانشگاههای تربیت معلم
- استخدام به عنوان دبیر ریاضی از طریق آزمونهای استخدامی آموزش و پرورش
- فعالیت به عنوان معلم ریاضی حقالتدریس
- تدریس ریاضی در آموزشگاههای علمی
- همکاری به عنون معلم خصوصی ریاضی با سامانههای تدریس خصوصی مانند استادبانک
هر یک از این روشها شرایط خاص خود را دارد که در ادامۀ مقاله به بررسی همۀ این موارد خواهیم پرداخت.
توجه داشته باشید، در صورتی که قصد تدریس ریاضی در دورۀ ابتدایی را دارید، در کنار آن باید سایر دروس مانند علوم و فارسی را نیز تدریس کنید. در این مقاله تمرکز ما بر روی افرادی است که قصد تدریس ریاضی در مقطع متوسطه اول و دوم را دارند. در رابطه با علاقمندان به تدریس ریاضی در دورۀ ابتدایی، مطالعۀ مقالۀ روشهای معلم ابتدایی شدن را پیشنهاد میکنیم.
۱. شرایط دبیر ریاضی شدن از طریق دانشگاه فرهنگیان
در بخش قبل گفتیم که برای دبیر ریاضی شدن میتوانید از طریق دانشگاههای تربیت معلم (دانشگاه فرهنگیان یا تربیت دبیر شهید رجایی) اقدام کنید.
البته برای اینکه بتوانید دانشگاه فرهنگیان را انتخاب کنید لازم است که معدل دیپلم شما حداقل ۱۴ و سن شما حداقل ۱۷ و حداکثر ۲۴ سال تمام باشد.
بعد از شرکت در کنکور سراسری، اگر تراز کسب شده توسط شما حداقل ۶۵۰۰ باشد، میتوانید رشتۀ آموزش ریاضی دانشگاه فرهنگیان را در لیست انتخاب رشتۀ خود قرار دهید.
در صورتی که از مرحلۀ انتخاب رشته نیز با موفقیت عبور کنید، نوبت به شرکت در مصاحبۀ دانشگاه فرهنگیان میرسد. در این مصاحبه که شرکتکنندگان در آن به صورت چند برابر ظرفیت دعوت شدهاند، سطح علمی و ویژگیهای جسمی و روانی شما مورد بررسی قرار میگیرد.
بعد از قبولی در مرحلۀ مصاحبه، میتوانید به عنوان دانشجومعلم، مشغول به تحصیل در دانشگاه فرهنگیان شوید. در پایان دوره نیز به عنوان دبیر ریاضی وارد بازار کار خواهید شد.
برای اطلاع از سایر شرایط ورود به دانشگاه فرهنگیان، مزایا، محدودیتها و آشنایی با فرآیند جذب از طریق این دانشگاه، کافیست مقالۀ زیر را که در سایت معلمان استادبانک منتشر شده است، مطالعه کنید.
مطالعه بیشتر: هر آنچه که باید در مورد رشتۀ تربیت معلم بدانید
۲. شرایط استخدام دبیر ریاضی از طریق آزمون استخدامی آموزش و پرورش
اگر این سؤال که چگونه دبیر ریاضی شویم، برای شما نیز مطرح شده است، باید بگوییم که یکی دیگر از روشهای معلم ریاضی شدن، شرکت در آزمونهای استخدامی آموزش و پرورش است.
این آزمون معمولا هر ساله تحت عنوان آزمون فراگیر دستگاههای اجرایی توسط سازمان امور اداری و استخدامی و با همکاری وزارت آموزش و پرورش برگزار میشود.
متقاضیان شرکت در این آزمون، باید بعد از انتشار اطلاعیۀ سازمان اداری و استخدامی کشور و یا سازمان سنجش، دفترچۀ راهنمای آزمون استخدامی آموزش و پرورش را مطالعه کرده و مراحل ثبت نام در این آزمون را طی کنند.
شرکت در این آزمون منوط به داشتن برخی شرایط عمومی و اختصاصی است که در جدول زیر به این موارد اشاره کردهایم. برای مطالعۀ این شرایط، روی بخش مورد نظر خود کلیک کنید.
- داشتن تابعیت ایران
- معتقد بودن به دین مبین اسلام و یا یکی از ادیان تصریح شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
- پایبند بودن به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
- داشتن کارت پایان خدمت سربازی و یا معافیت از آن برای آقایان
- برخورداری از سلامت جسمانی و روانی کامل و توانایی برای انجام شغل انتخابی
- نداشتن اعتیاد به مواد مخدر و دخانیات
- نداشتن سابقه محکومیت جزایی موثر
- نداشتن ممنوعیت استخدام در دستگاههای اجرایی از سوی مراجع قضایی
- عدم مشمولیت در جامعه بازنشستگان و نیروهای بازخرید خدمت دستگاههای اجرایی
- عدم اشتغال به صورت رسمی یا پیمانی در سازمان یا دستگاه اجرایی پس از پذیرفته شدن در آزمون یا حین استخدام
- شرط سنی ۲۰ الی ۲۵ سال برای داوطلبان دارای مدرک دیپلم
- داشتن حداکثر ۳۰ سال برای داوطلبان دارای مدرک فوق دیپلم (کاردانی)
- دارا بودن حداکثر ۳۵ سال برای داوطلبان دارای مدرک لیسانس
- داشتن ۴۰ سال تمام برای داوطلبان دارای مدرک فوق لیسانس
- دارا بودن حداکثر ۴۵ سال برای دارندگان مدرک دکتری
- تاریخ درج شده روی مدرک فارغالتحصیلی و کارت پایان خدمت، باید قبل از آخرین روز ثبتنام آزمون استخدامی آموزش و پرورش باشد
- قبولی در آزمون علمی، مصاحبه، گزینش، معاینات پزشکی و دورۀ مهارتآموزی
- تعهد ۱۰ ساله برای خدمت به آموزش و پرورش در محل پذیرفته شده
همچنین به منظور شرکت در آزمون دبیری ریاضی، علاوه بر داشتن شرایط عمومی و اختصاصی که در بالا ذکر شد، لازم است که مدرک لیسانس یا فوق لیسانس خود را در یکی از رشتههای ریاضی، دبیری ریاضی یا آمار ارائه دهید.
در صورت قبولی در آزمون کتبی، همانند روش قبل، به صورت چند برابر ظرفیت دعوت به مصاحبه خواهید شد. پس از قبولی در مصاحبۀ علمی و تأیید معاینات پزشکی، نوبت به گزینش میرسد. سؤالات گزینش معمولا مربوط به احکام دینی و شرعی است و شامل موارد مرتبط با اصول و فروع دین و مواردی از این دست خواهد بود.
در صورت قبولی در این سه مرحله، لازم است یک دورۀ یک سالۀ مهارتآموزی را نیز در دانشگاه فرهنگیان با موفقیت پشت سر بگذارید تا بتوانید فعالیت خود را به عنوان دبیر ریاضی آغاز کنید.
چنان چه قصد شرکت در این آزمون را دارید، لازم است با منابع عمومی و اختصاصی دبیری ریاضی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش آشنا باشید. در مقالۀ زیر، بهترین منابع مطالعاتی رشتۀ دبیری ریاضی معرفی شدهاند. مطالعه بیشتر: معرفی بهترین منابع آزمون دبیری ریاضی
۳. شرایط معلم ریاضی شدن به صورت حقالتدریس
معلمان حقالتدریس آموزش و پرورش، آن دسته از معلمانی هستند که آموزش و پرورش، تعهدی برای استخدام آنها ندارد.
این گروه از معلمان نسبت به سایر معلمان رسمی آموزش و پرورش از حقوق و مزایای بسیار کمتری برخوردار هستند و از ۸۰ درصد امکانات سایر معلمان برخوردار میشوند. ضمن اینکه حقوق معلمان حقالتدریس، بر اساس تعداد واحدها و ساعات کار محاسبه میشود.
برای دبیر ریاضی شدن به صورت حق التدریس، باید به ادارۀ آموزش و پرورش منطقه خود یا مدارس مورد نظرتان مراجعه کنید و درخواست خود را مطرح کنید. این مدارس در صورت نیاز به خدمات شما در زمینۀ تدریس ریاضی، از شما دعوت به عمل خواهند آورد.
مطالعۀ مقالۀ استخدام معلم حقالتدریسی، اطلاعات بیشتری را در این زمینه، در اختیار شما قرار خواهد داد.
۴. تدریس ریاضی در آموزشگاههای علمی
اما چهارمین پاسخ به سؤال “چگونه دبیر ریاضی شویم” مراجعه به آموزشگاههای علمی است. برای این کار کافیست به صورت حضوری به یک یا چند آموزشگاه علمی در محلۀ مورد نظر خود مراجعه کنید. درخواست استخدام به عنوان دبیر ریاضی را مطرح کرده و فرمهای مورد نظر آموزشگاه را تکمیل کنید.
چنان چه آموزشگاه به دبیر ریاضی نیاز داشته باشد از شما مصاحبهای به عمل میآورد و در صورت قبولی در مصاحبه، برای تدریس ریاضی از شما دعوت خواهند کرد.
۵. همکاری به عنون معلم خصوصی ریاضی با پلتفرمهای تدریس خصوصی مانند استادبانک
یکی از راههای دبیر ریاضی شدن، فعالیت به عنوان معلم خصوصی ریاضی آنلاین یا حضوری است. بسیاری از دانشآموزان برای رفع مشکلات خود در درس ریاضی به دنبال انتخاب بهترین معلم خصوصی ریاضی هستند. خانوادهها نیز به منظور تقویت ریاضی فرزندشان، هزینههای بالایی را برای استخدام معلم خصوصی ریاضی پرداخت میکنند.
البته اقدام به تدریس خصوصی ریاضی به صورت انفرادی، باعث میشود که معلم خصوصی، همواره دغدغۀ تبلیغات و جذب شاگرد را داشته باشد و باید زمان، انرژی و هزینۀ زیادی را نیز برای رفع این دغدغه اختصاص دهد.
به همین دلیل پیشنهاد ما برای شروع کار تدریس خصوصی ریاضی، همکاری با پلتفرمهای آموزش خصوصی مانند استادبانک است. چرا که در استادبانک، معلمان خصوصی، دیگر نگران تبلیغات و جذب شاگرد نیستند. بلکه تنها کافیست درصد کمی از هزینۀ کلاس را به ازای معرفی شاگرد، به پلتفرم تدریس خصوصی پرداخت کنند.
مدارک لازم برای فعالیت به عنوان دبیر ریاضی
در صورتی که بخواهید از طریق آموزش و پرورش به هدف خود یعنی معلم ریاضی شدن، دست پیدا کنید، لازم است مدرک لیسانس یا فوق لیسانس خود را در رشته ریاضی، دبیری ریاضی یا آمار ارائه کنید.
برای ورود به آموزشگاههای علمی نیز به یک مدرک مرتبط با رشتۀ ریاضی (ریاضی، آمار، رشتههای مهندسی و غیره) و یا سابقۀ تدریس ریاضی احتیاج خواهید داشت. البته همۀ آموزشگاهها لزوما چنین مدرکی را درخواست نمیکنند. اما وجود آن در رزومۀ شما، به استخدام هر چه سریعتر شما به عنوان دبیر ریاضی کمک خواهد کرد.
حقوق دبیر ریاضی و معلم خصوصی ریاضی
برای تخمین میزان حقوق یک دبیر ریاضی، ابتدا باید دید که میخواهید از چه مسیری وارد این حرفه شوید. البته در انتخاب روشها محدودیتی وجود ندارد. برای مثال یک دبیر ریاضی که به صورت رسمی به استخدام آموزش و پرورش درآمده است، میتواند به صورت هم زمان به عنوان معلم ریاضی حقالتدریس و معلم خصوصی ریاضی فعالیت کند.
درآمد معلم ریاضی در آموزش و پرورش
با وجود همۀ زحماتی که معلمان رسمی آموزش و پرورش و معلمان حقالتدریسی در مدارس مختلف -از جمله مدارس غیرانتفاعی- میکشند، متاسفانه حقوق معلمان در بهترین حالت نیز چندان رضایتبخش نیست.
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به حقوق معلمان آموزش و پرورش، اطلاع از تفاوت حقوق معلمان ابتدایی و دبیرستان و مشاهدۀ فیش حقوقی فرهنگیان، کافیست روی لینک زیر کلیک کنید. مطالعه بیشتر: حقوق معلمان آموزش و پرورش چقدر است؟
درآمد معلم خصوصی ریاضی
در بین همۀ گزینههایی که در پاسخ به سؤال چگونه دبیر ریاضی شویم، مطرح کردیم، درآمد تدریس خصوصی میتواند به مراتب بسیار بیشتر از تدریس در آموزشگاهها، مدارس و حتی دانشگاهها باشد.
البته برای درآمد معلمان خصوصی ریاضی نمیتوان یک رقم ثابت را اعلام کرد. مقطع تحصیلی، درس مورد نظر، نحوۀ تدریس استاد و بسیار موارد دیگر در میزان حقوق معلمان خصوصی تأثیر میگذارد. برای مثال، درآمد معلم خصوصی ریاضی متوسطه اول با درآمد تدریس خصوصی ریاضی کنکور کاملاً فرق دارد.
با این حال، همۀ ما، معلمان خصوصی بسیاری را میشناسیم که درآمد ماهانۀ آنها از درآمد یک عضو هیأت علمی دانشگاه نیز بیشتر است. کافیست روی لینک زیر کلیک کنید و نگاهی به نمودار درآمد برخی معلمان خصوصی استادبانک در دروس محتلف داشته باشید. مطالعه بیشتر: درآمد معلمان خصوصی استادبانک چقدر است؟
همان طور که در نمودار زیر نیز مشاهده میکنید، درآمد تدریس خصوصی یکی از دبیران ریاضی استادبانک از آبان ۱۳۹۹ تا آبان ۱۴۰۰، به صورت ماهانه بیش از ۱۳ میلیون تومان بوده است. این رقم در برخی ماهها به ۲۳ میلیون تومان نیز رسیده است.
توجه به این نکته ضروری است که لزوما همۀ معلمان خصوصی ریاضی از چنین درآمدهای بالایی برخوردار نیستند. کسب درآمدهای بالا از تدریس خصوصی ریاضی و سایر دروس، به تلاش، ممارست، تواناییهای بالای تدریس و تسلط شما به درس مورد نظر بستگی دارد. هر چقدر که در این زمینهها عملکرد بهتری داشته باشید، تعداد شاگردان و قیمت کلاسهایتان نیز افزایش پیدا خواهد کرد
جذب معلمان و دبیران ریاضی در سامانۀ تدریس خصوصی استادبانک
در این مقاله از سایت معلمان استادبانک تلاش کردیم تا روشهای مختلف وارد شدن به حرفۀ دبیری ریاضی را برای علاقمندان و متقاضیان این شغل شرح دهیم. همچنین به بررسی میزان درآمد دبیر ریاضی در هریک از این روشها پرداختیم. در نهایت نیز نمونهای از ذرآمد یکی از معلمان خصوصی ریاضی استادبانک را در اختبار شما قرار دادیم.
در پلتفرم تدریس خصوصی استادبانک، شما نیز میتوانید به عنوان دبیر ریاضی مشغول به کسب درآمد از تدریس خصوصی آنلاین و حضوری ریاضی شوید. همچنین اگر توانایی تدریس ریاضی به صورت کنکوری و تدریس آنلاین ریاضی را داشته باشید، درآمد شما بسیار بالاتر خواهد بود.
برای عضویت در جمع اساتید ریاضی استادبانک، کافیست شرایط همکاری با استادبانک را مطالعه و فرم ثبت نام معلم خصوصی را تکمیل کنید، تا همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند. همچنین از طریق شمارۀ ۹۱۰۰۵۳۴۳-۰۲۱ میتوانید با مشاورین ما در ارتباط باشید و سؤالات خود را در زمینۀ استخدام دبیر خصوصی ریاضی مطرح کنید.
پاسخ این سؤال بستگی به این دارد که شما بخواهید از چه طریقی به تدریس ریاضی بپردازید. در این مقاله از سایت معلمان استادبانک، به بررسی همۀ این روشها و مدارک لازم برای استخدام به عنوان دبیر ریاضی پرداختهایم.
با کلیک روی این مقاله از سایت استادبانک و مطالعه بخش “روشهای مختلف ورود به حرفۀ دبیری ریاضی” با نحوۀ استخدام و فعالیت به عنوان دبیر ریاضی آشنا خواهید شد.
پاسخ به این سؤال بستگی به نحوۀ ورود شما به حرفۀ دبیری ریاضی دارد. با مطالعۀ این مقاله از آکادمی اساتید استادبانک، با میزان حقوق دریافتی معلمان ریاضی در مدارس، آموزشگاهها و حقوق معلم خصوصی ریاضی در استادبانک آشنا خواهید شد.
نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید: